Aniball

Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
17.8.19 09:43

Oki já teď začínám 35 týden tak ještě aspoň týden počkám a začnu někdy v průběhu toho 36… Ještě sem se chtěla zeptat, cvičíte s kondomem nebo používat lubrikant nebo není třeba nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.8.19 10:25

@Janelee cvicim s vodou reditelnym lubrikantem a opravdu je toho potreba hodne 8o nebo teda aspon u me :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
17.8.19 11:06

Jj lubrikant na vodní bázi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.3.20 17:41

Ahoj holky, chtěla bych oživit diskuzi a zeptat se, jak jde komu cvičení? ;)
Já cvičím týden a povedlo se mi nacvicit cca +2.5 cm, což mi přijde málo, ale víc prostě nedám..
Jsou dny, kdy se tam cítím malinko jakoby podřená / podrážděná nebo jak bych to řekla, tak ani rychleji zkoušet nechci.
I kdybych chtěla, tak to prostě nejde..
Pokud bych vydržela tímto tempem do termínu, tak bych měla „teoreticky“ mít nacviceno cca 29.5 cm, jenže to může být taky dřív a stihnu prd.. Nebo mi to nepůjde tak rychle, jako si představuji :think:
Jo a dělám to tak, že prvně nafouknu na cca obvod, který jsem měla předchozí den a podruhé o cca fouknuti více..
Jak rychle to jde Vám? A kolikrát to opakujete?
A taky bych se chtěla zeptat, jestli každý den cvičíte nejdříve tu první fázi, kde se má s nádechem jakoby vtlacit a s vydechem posunout trochu ven a opakovat - a to cvičíte nejdříve s vyfouknutym a pak až pumpujete na chtěný obvod?
Děkuju za jakékoli info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.3.20 18:32

@vena90
Cvičím přesně 14 dní a posunula jsem se postupně ze 17cm na dnešních 27cm. Nejprve jsem jela každý den o 1 cm, pak jsem se zasekla na 22cm a dva dny na 24cm. To už jsem myslela, že víc nedám.. když jsem se s tím smířila, tak to šlo zase o něco více. Před zavedením se snažím masírovat chvilku hráz. Opravdu to chce trpělivost a radovat se z každého dalšího cm. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.3.20 19:42
@Sorci píše:
@vena90
Cvičím přesně 14 dní a posunula jsem se postupně ze 17cm na dnešních 27cm. Nejprve jsem jela každý den o 1 cm, pak jsem se zasekla na 22cm a dva dny na 24cm. To už jsem myslela, že víc nedám.. když jsem se s tím smířila, tak to šlo zase o něco více. Před zavedením se snažím masírovat chvilku hráz. Opravdu to chce trpělivost a radovat se z každého dalšího cm. :)

Tyjo, tak to jsou hodně pěkné výsledky!
To mi jde tedy hodně pomalu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.3.20 20:03

@vena90 To půjde :) pročetla jsem různé diskuze, a i s nacvičenými 25 cm byl prý porod snazší. Já už se dál moc nedostanou, každým dnem bych měla rodit, takže jsem ráda i za těch 27cm. I kdybych to už měla jen udržovat. Je to hodně i o tom pocitu tlaku a vědět jak správně dýchat směrem do dělohy, aby se dobře vypuzovalo. ;-) Držím palce ať to jde dobře. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
20.3.20 12:01

@vena90 @Sorci ahoj holky, po peti dnech jsem se dostala z 18cm na 21cm. Tak si rikam, ze aspon nejaky postup tam je. Mam jeste tri tydny do termini, tak snad to nejal dotahnu. Chci se zeptat, tlacite pri vypuzovani balonku? Prijde mi nemozne ho vypudit pouze dychanim, jak se pise v navodu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.3.20 13:22

@Lenauk Ahojky, dneska jsem akorát po kontrole v nemocnici a ještě mi pár dní na trénování dávají. Paní doktorka mě vyděsila, když při koukání na ultrazvuk pronesla, že žádný drobek to nebude. Tak jsem na jednu stranu ráda, že mám ještě chvíli čas trénovat.
Ten tlak tam určitě nějaký být musí, zatlačím i tím dechem, ale pak mi to jde v poslední chvíli hrozně rychle ven a musím naopak zatlačovat, aby nevyklouzl balónek moc rychle. Snažím se postupovat opatrně, abych se neporanila.
Podle návodu vyloženě nejedu, vždy pomalu nafukuju a když začnu cítit tlak, tak se snažím v klidu dýchat a trochu přivyknout, pak třeba 10× stáhnu kolem balonku svaly a nafouknu dál a to samé. Pak se snažím alespoň 2× vypudit číslo z předchozího dne a 2× - 3× o trochu více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.3.20 13:38

Taky se snažím těmi svaly, ale ze začátku tam zatlačit musím.. Pak taky naopak musím pridrzovat a balónek brzdit :D
Určitě se počítá každý malý pokrok, jde o to tu hráz prostě trénovat a trénovat, je to tam i tak napsané a věřím, že každý cm navíc nám prostě pomůže, než kdybychom necvicily vůbec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.20 20:05

Nic proti dámy ale můj syn měl obvod hlavy 36cm..ja tomu cvičení moc nerozumím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
21.3.20 10:53

Holky nezoufejte, anibal už mi pomohl 3× a jsem bez poranění, 3 porody děti hlava 37cm, 36, 36 a 4170g,3590g a 4055g :palec:

poprvé je to nejnáročnější a postupuje se velmi pomalu, hlavně ze začátku, třeba jen o 0,5cm za den - dva. Pomohly mi i pauzy, třeba dva dny cvičit, pak den pauza (když jsem moc nepostupovala)
Ale cvičila jsem prakticky jen vypuzování a chvilku udržení uvnitř a pak začít vypuzovat, několikrát vždy, než jsem se každý den dostala na to své předešlé číslo (třeba 20 vypuzení) a pak přidat půl cm… a vypuzovat třeba 10× a konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
21.3.20 10:58

Docvičila jsem 31cm u prvního porodu za 4,5 týdne cvičení,
u druhýho asi 30cm a u třetího 28cm, víc jsem nestihla, děti se narodily dřív.

při prvním porodu byl teda jeden kosmetický steh, o kterém ani nevím a doporučuji shlédnout video o porodní poloze: https://www.youtube.com/watch?…
to je totiž gro všeho (dítě prakticky jde samo ven, pokud neležíte na zádech, opravdu to mám vyzkoušené)
a zakázat v každém případě nástřih ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.3.20 17:23
@Káťa19 píše:
Docvičila jsem 31cm u prvního porodu za 4,5 týdne cvičení,
u druhýho asi 30cm a u třetího 28cm, víc jsem nestihla, děti se narodily dřív.při prvním porodu byl teda jeden kosmetický steh, o kterém ani nevím a doporučuji shlédnout video o porodní poloze: https://www.youtube.com/watch?…
to je totiž gro všeho (dítě prakticky jde samo ven, pokud neležíte na zádech, opravdu to mám vyzkoušené)
a zakázat v každém případě nástřih ;) :palec:

Na toto video jsem narazila asi před týdnem :potlesk: :palec:
Největší problém ale bude asi na porodnicich, u nás většina na finále stejně žene na ten polosed, kor v této situaci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
23.3.20 03:08

Ahoj zeny, trochu povzbudenia z mojej strany. skutocne nejde o cm, ale skor o privyknutie tomu tlaku. ja som „natrenovala“ len 25 cm, rodila hlavu s obvodom 36 cm v polohe na zadach a bez nastrihu. pri porode sa na to vypudenie telo pripravuje niekolko hodin, mate v sebe naloz hormonov a to vsetko pomaha tomu, ze ste tam dole pruznejsie a tak… to doma nedate ;)

drzim vsetkym palce a prajem co najkrajsi zazitok  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky