Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kesy2014 neboj, ze začátku to jde pomalu, ale vydrž, já třeba postupovala jen po půl cm, důležité je opakovat už nacvičenou hodnotu a chvilku to trvá každé cvičení, než se na ní dostaneš ![]()
@Káťa19 To ráda slyším
Jako nejdříve jsem se lekla, že snad nezvládnu ani deset cm.. Ale udělám si každý den čas a budu to pomalu zkoušet. Popíjím ještě maliník a cpu do sebe lněná semínka
Celkově se snažím dostat do pohody. Jsem zvědavá kdy to přijde ![]()
Ale trošku prostě nervozita pracuje ![]()
Holky mám dotaz, uvažuji nad koupi aniballu ale zároveň bych u porodu chtěla epidural protože se strašně bojím. Myslíte, že to k něčemu bude cvičit předem když bych zadala o ten epidural? Máte s tím někdo zkušenost?
@Janelee o epidural si říci můžeš, jen nesmíš dovolit nástřih, ale epi tomu vůbec nevadí.
U prvního jsem na něj po velmi těžkém porodu nakonec kývla a porodila jsem bez poranění kluka 4170g ![]()
u dalších dvou porodů už jsem díky bohu nepotřebovala vůbec nic a měla jsem porod přirozený, bez žádné chemie a můžu ti říct, že je to stokrát lepší, po epi mě bolel vpich a záda ještě týden, nic si neplánuj, uvidíš jak to bude
třeba nakonec takové hrozné bolesti mít nebudeš…
jen si zvol dobrou porodnici, kde nedělají preventivně nástřihy a dovolí rodit v jiných polohách - to je základ neporanění ![]()
No kamarádku zas nenastrihly a potrhlá se a prý to bolelo mnohem víc než když ji nástřiky 😔 spus mi šlo o to jestli má význam cvičit s aniballem když He v závěru člověk pak jakoby umrtveny… Že vlastně to asi stejně neovládás to tlačení nebo nevím Teda já ještě nerodila
No holky já byla pro epidural a příště na to asi prdim
říká se že to nemá žádný vliv na rychlost porodu atd. No u nás mělo. Nechala jsem si ho dát když jsem byla cca na 4 prsty a opravdu se mi ulevilo. Měla jsem kontrakce co 2 minuty hned od začátku porodu. Po epi jsem je měla bolesti mírnější a jen na jedné straně, podle sestry to bylo normální a epi"steklo" ke straně. Celý porod jsem na břiše měla monitor takže si všimli že kontrakce se začínaji zeslabovat a vzdalovat od sebe.. Z 2 minut klidně na 5. Takže jsem dostala uterotonizaci a potom to byl teprve ficak. Teď k tomu aniballu. Určitě ho zkus. Já necvicila i když jsem původně chtěla a skončila jsem s 10 stehy. Doktor nestrihal preventivně ale už to jinak nešlo. Malý měl pro porodu obvod hlavy 36cm a bylo to me první miminko
takže cvic a epi si rozmysli.
Edit. Ještě jsme zapomněla zmínit že mě po epi šíleně bolela záda.. Nejspíš po tom vpichu ještě minimálně týden po porodu ![]()
@Janelee píše:
No kamarádku zas nenastrihly a potrhlá se a prý to bolelo mnohem víc než když ji nástřiky 😔 spus mi šlo o to jestli má význam cvičit s aniballem když He v závěru člověk pak jakoby umrtveny… Že vlastně to asi stejně neovládás to tlačení nebo nevím Teda já ještě nerodila
potrhání se hojí líp než nástřih, píše to většina… že méně bolí, navíc třeba být poranění ani nemusí
@Janelee neboj, já jsem byla u porodu potrhana a to kompletně… Byla jsem překvapená, protože jsem to vuuubec necítila ![]()
@moncicak123456 tak to jsi měla štěstí, ale jinak jsou případy, co je jizva zlobí několik let, je to prostě hluboký to střihnutí a četla jsem o tom hodně článků a holky, co mají srovnání nástřih vs natrhnutí, tak jednoznačně lepší natrhnutí
@Káťa19 taky asi záleží jestli je to poranění i vnitřní… Jako za mě zkušenost tahle. Už nás tlačil čas a před stříháním jsem byla umrtvena.. Necítila jsem vlastně nic ![]()
@Michaela2495 tak to gratuluju zes napoprve dala takovy vykon! Ja dnes zavadela poprve a musela jsem ho zavadet srolovany a kdyz jsem do nej 1×-2× foukla, uplne mi to stacilo a neumim si predstavit pokracovani ![]()
@LucaMat píše:
@Michaela2495 tak to gratuluju zes napoprve dala takovy vykon! Ja dnes zavadela poprve a musela jsem ho zavadet srolovany a kdyz jsem do nej 1×-2× foukla, uplne mi to stacilo a neumim si predstavit pokracovani
Holky od kterého týdne jste Teda zacly cvičit stim aniballem? V návodu bylo od ukončení 36tydne ale na netu někdo psal že cvičil už mnohem dřív ![]()
@Janelee ja zacala cvicit az prelom 37/38tt. Vubec se mi do toho nechtelo. No a ted mam skluz
Takze uvidime, kam se dostanu, nez se mala narodi, protoze pokroky s velikosti nafouknuteho balonku teda nic moc… Sazim na porodni hormony, ze mi s pipkou pomuzou ![]()