Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem ted 33tt a uvazuji take koupit Aniball.. moje otazka je, zda nevite jestli muze pouzivat kazda zena, ci je nutne se poradit s lekarem.. bojim se, abych neco nepokazila.. diky
Díky moc za odpověď. Já jak tu čtu diskuze, že holky dali i napoprvé třeba 21 cm tak mi jde z toho hlava kolem, že jsem absolutně neschopná. Dnes jsem dala 19 cm a to mam vždy u toho cvičení strach, že se protrhnu
.Po cvičení je ale vše v pořádku necítím žádnou bolest. Ale to vypuzováni posledního článku mi dává pěkně zabrat.Tlačení samo o sobě pomocí nádechu-výdechu mi jde krásně aniž bych musela nějak urputně tlačit.Já doufám,že do porodu se mi ta hraz trochu více uvolní.
@Sabuli93 urcite… Jak rikam. Tak hold to delej dvakrat dele nez to klasicky delas. Vim, ze je to otrava, ale za vysledek to stoji. Bylo super byt hned uplne v pohode a nemit neprijemne pocity z siti. Uvedom si taky, ze pri porodu by se ty cesty sami mely otevrit jeste vic, ted to zkratka jde tezko. Dokud nekrvacis, je to ok a vzdyck bych tim padem o par milimetriku pridala pres neprijemnost a zaroven to zkousej vickrat, kdyz ti to vyjde o neco vic. Pamatuju si to dobre. Je to fakt neprijemny. Ceka me to zas za par tydnu
kdyztak pak napis jak ti to dopadlo ![]()
No právě někdy se k tomu nutím je to docela náročná procedůra
. Ale je to pro dobrou věc snad taky mi ten porod vyjde bez nástřihu a poranění (samozřejmě v první řadě se modlím za zdravé dítě)ale vyjit z toho abych nemusela skučet u každého dosedání by bylo super
. Určo dám vědět ![]()
Tak pořád nic
5 dní do porodu a nejvíc jsem se dostala na 23,5 a včera sem spadla zas na 20
nástřihu se zřejmě nevyhnu…
@Sabuli93 ja si myslim, ze dulezite je se nestresovat dopredu! Ne vsechny zeny co necvici maji preci nastrih! Ja nakonec ani trenovat nebudu.. necítím se ted moc dobre a pani doktorka rikala, ze chemie pri porodu dela svoje a kazda jsme jiná. Tak hlavne klidekk! ![]()
Ja si myslím, že to dělám špatně. A řeknu ti i že mi to moc psychicky ani nepomaha jelikož se mi to takto nedaří.Bolí to jak s**ňa i při těch 20
Dnes dávám oraz akorát bych se do toho už nutila. V sobě to na těch 30 i více nafouknu uplně v pohodě ale vytlačim o 10 prostě míň.
@Sabuli93 tak se na to vykasli.. myslim, ze se takhle tyranizovat psychicky je fakt na skodu.. ono to pujde i bez toho neboj
spis se uklidni, hezky se zrelaxuj a treba si hezky v leze natrenuj dychani..zkus se uvolnit. I my holky bez aniballu muzeme porodit v pohode ![]()
No me uz nic jinyho zrejme nezbývá. 2× 3× jeste zacvicim ale tak jak maji nacviceno holky to uz stejne nedoženu. Budu doufat v to nejlepší. Ať se ti daří a děkuju ![]()
@Sabuli93 píše:
No me uz nic jinyho zrejme nezbývá. 2× 3× jeste zacvicim ale tak jak maji nacviceno holky to uz stejne nedoženu. Budu doufat v to nejlepší. Ať se ti daří a děkuju
Sabuli chci tě jen podpořit. Používala jsem aniball ale jelikož jsem rodila 38+0tt trénovala jsem s ním asi pouze 5×. Nacvicila jsem 18cm ale jak se opravdu při porodu vše rozvolni, hned se mě i PA ptala zdali jsem cvičila s balonkem že to je poznat a porod byl bez nastrihu a to lezla malá s ruckou u hlavy
Takže se hlavně nestresuj je super i to, že víš jaké asi tě čekají tlaky a pocity, jak to prodychat a kterým směrem tlačit a se zbytkem už si tělo poradi. Není vůbec nutné nacvicit 30cm. Jinak malá měla hlavičku 33cm ![]()
To je bezva že i s 18 cm to šlo poznat a nebyl ani nástřih i když šla ručičkou. Děkuji tohle mě ještě více pozdvihlo. Tak snad i to mé cvičení k něčemu bude. ![]()
Ahoj holky, mám dotaz na ty z vás, co jste měly nacvičeno málo cm.
Já jsem nyní ve 40 týdnu a mám podobný problém jako Sabuli93 - vevnitř balonek nafouknu docela dost, tipuju že na 30cm jsem, vytlačit mi ale nejde. Dala jsem zatím jednou 25cm a jednou 26cm, u toho jsem se ale trochu natrhla.
Jak jste zvládli porod, měli jste nějaká poranění nebo nástřih?
Taky mě to trápí, furt o tom přemýšlím, jaké to pak u porodu bude, nechci být šitá ![]()
@EliskaHer ahoj… ja mam ted dvou tydenni miminko… s anibalem jsem mela nacviceno 25 cm a to jsem se roztrhla tak, ze byla cela postel od krve :/ tak jsem 2 tydny pred porodem prestala uplne… kazdopadne u porodu jsem nemela ani jednu prasklinku a to mala mela 3500 g…
takze zabral i tak ![]()
@EliskaHer Nechci strašit, asi je to jak u koho, viz @KikušaYasmin Já měla nacvičeno asi 25 cm, doktorka mě nastřihla a stejně jsem se roztrhla odpředu dozadu
Šili mě asi hodinu a půl, ani nevím, kolik stehů jsem měla
Ale pro uklidnění, šití samotné v podstatě nebolí a zranění mě bolelo jen pár dní po porodu ![]()
@EliskaHer
Ahoj
nic si z toho nedělej, důležity je ze se snazis trenovat a procvicovat dychani a kam zatlacit
ja natrenovala max 20 (zacala jsem 4 tydny pred terminem)a i tohle pokazde neslo bolelo me to strasne a taky jsem se natrhla nakonec jsem trenovala tak 3× do tydne. sice jsem nenatrenovala 28-31 cm ale porod jsem mela naprosto ukazkovy a krasny. O nastrizeni jsem si nakonec pozadala bylo to lepsi nez se protrhnout az kamsi. Trosku me nastrihla vubec jsem to nezaregistrovala. Sila me na trech mistech a uplne v pohode. Porodila jsem 1.9 a ted po 2 mesicich vubec nevim ze se neco takoveho stalo vcetne jizvy ani nevim kde uz je
takze zadny stresy hlavni je naucit se dychat aspon podle me pomahalo mi to pri tech kontrakcich a kam tlacit na jeden zatah kdyz jsem poradne zabrala byl prcek venku:))). Takze se neboj preju hodne stesti
![]()