Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@vena90 jo je to špatný, ale není to nemožný, dá se sehnat porodnice, kde vyjdou vstříc… já vylezla na to lehátko, ale nechala jsem si zvednout operadlo, o které jsem se opřela, hlavu zabořila do polštáře a držela se nahoře, rodila v kleče, zády k PA, takže „měla přehled“
fakt doporučuju…
Ahoj všem, tak to máme za sebou. Amálka se narodila dnes v 5:33 ráno. V sobotu jsem dala jednou na konci cvičení 28cm, v neděli už jsem byla dole taková bolavá a cítila jsem, že potřebuju jeden den vynechat a v půl jedné ráno mě probudily kontrakce. Malá váží 3900g, měří 51cm a obvod hlavičky 35cm. Bylo to všechno hrozně rychlé. Těsně před tlačením se mě PA zeptala, zda jsem náhodou necvičila s Aniballem, po potvrzení měla viditelnou radost. Na 4 kontrakce byla naše malá velká holka venku a já jsem bez potrhání.
![]()
K současným zákazům - tatínek byl s námi na telefonu celou dobu, sestřičky s ním komunikovali, jako by tam byl a on mě mohl myslím bez většího stresu lépe uklidňovat. Roušku jsem měla celou dobu na sobě a už při kontrakcích jsem na ni úplně zapomněla.
Holky držte se. Držím všem palce, ať máte porod co nejhladší a bez poranění. ![]()
@Sorci
Tak to jsou všechno krásné zprávy, děkujeme za info! A gratuluji ![]()
Začala jsem cvičit ve 36tt dle návodu a doporučení. Vždy před cvičením jsem nahřívala hráz ve sprše a pak dělala masáž hráze, jde to pak líp. Začala jsem na 17cm a postupně každý den 1 cm přidávala. Dělala jsem 2 typy cvičení - nafouknutí na snesitelný obvod a vydrž 1minutu (3×), a pak vytlačení - vždy menší velikost než byl “cíl”, postupně jsem přifukovala na žádanou velikost, aby to nebyl hned šok a každou velikost 2-3× vytlačení. Skončila jsem na 31,5cm asi 10 dni před porodem, měla jsem prasklinku, tak jsem to nechala.
Malá byla venku na 3 zatlačení, hlava 33cm a PA mě moc chvalila, takže holky cvičte!!! A byla jsem úplně bez poranění
Není to úplně to stejné, ale víte cca co čekat a hlavně jak a kam tlačit, to vám usnadní porod - a to chceme
![]()
Ahoj holky, přidávám svou zkušenost s Aniballem, jelikož jsem sama posledních pár týdnů hltala ty cizí:-) První porod, nevěděla jsem co čekat. Jsem i normálně dost úzká, proto jsem se extrémně bála nástřihu a hlavně šití po něm, snad víc než samotného porodu. Začala jsem cvičit v 36. týdnu. Když to shrnu, pokaždé jsem už od cca 20 cm krvácela, někdy víc někdy míň. Nakonec jsem nacvičila nějakých 24, 5 cm, ale krve bylo dost, víc už jsem nedala. Rodila jsem o týden dřív. Za mě - vůbec mi to teda nepomohlo v tom, jak tlačit, u porodu to byl uplně jiný tlak i pocit. U porodu jsem tlačila jako když tlačím na velkou (chválili mě za to, takže asi ok), tělo pomáhalo tlačit samo a musela jsem ze všech sil. S aniballem to bylo jiné, ten mi spíš vyklouzával sám a cítila jsem daleko víc to napínání hráze (to jsem u porodu v tom stavu neregistrovala vůbec). Takže v tomhle ohledu za mě nic moc pomoc. Nicméně si myslím, že hráz se dobře připravila i tím malým tréninkem a masážema, porodila jsem holčičku 3,2 kg bez nástřihu s minimálním poraněním. Těžko říct, jestli to bylo Aniballem, ale věřím, že určitě pomohl.
Závěr - příště bych cvičila znovu, ale soustředila se spíš na pomalou masáž hráze míčkem a už nehrotila cm, myslím že na nich tolik nezáleží. Hodně štěstí všem!
Ahoj, děkuji holky, za Vaše vyčerpávající příspěvky, které mne ujistily v tom, že Aniball zkusím. „Zdědila“ jsem jej od známé, která ho ani nestihla vyzkoušet (rodila v 35. tt).
Jsem nyní na konci 35. tt a proto jsem si řekla, že už bych to mohla zkusit
, aspoň na začátek, jak to funguje. Hned na poprvé jsem dala 24 cm
. Tak si říkám, že nacvičit těch 30 cm snad nebude problém a doufám, že u porodu to bude mít efekt.
Dost mě to překvapilo, když jsem tady četla dost „uzší“ zkušenosti, ale zároveň mi to dodalo více sebevědomí. ![]()
Jinak doporučuji cvičení pánevního dna i bez Aniballu, ja to praktikuji kdykoli si vzpomenu, např. při sezení u PC nebo i u sexu a ptám se muže, jestli cítí, že zatínám a povoluju. Možná i proto se mi s Aniballem cvičí dobře (vtahování a tlačení).
Ať se daří, holky! ![]()
Anibal - https://drmax.cz Cvičila jsem od 35tt jak je doporučeno
Napoprvé jsem nafoukla 17 cm bez poranění, každý den se mi povedl 0,5 cm navíc
Neporanila jsem sr vůbec
Porod zhodnotit nemůžu, měla jsem akutní SC
Cvičila jsem dvakrát denně, ráno a večer.. Nafoukla jsem tolik, aby to nebolelo chvíli nechala, vyfoukla, zase nafoukla, vyfoukla a potřetí jsem,,vypudila,, nafouknutý.. Takhle třeba 5× za sebou.. A pipku mám podle chlapa užší než dřív
držím pěsti
Ahoj,
prodávám nepoužitý a nevybalený Aniball. Malé se zachtělo na svět dřív a vůbec jsem ho nestihla použít. ![]()
Při první dceři před 10 lety jsem o aniballu nevěděla, vše šlo velmi rychle v 10:30 jsem přišla na plánovanou kontrolu, než jsem se dostala k doktorce byla jsem otevřená na 3 cm a v 13:30 se dcera narodila(39+4). Obvod hlavičky měla dcera 35 cm, s ničím jsem necvičila, a vyhla jsem se nástřihu i šití, nebylo co šít, ale možná i proto že porod postupoval velmi rychle, a tak neměli zapotřebí nic urychlovat.
teď jsem podruhé těhotná, a vím že nejhorší je určitě překonat ten strach co jsem cítila v prvním těhotenství, ale pomohla mi myšlenka že když to zvládly jiné ženy zvládnu to také, a porod určitě svým způsobem bolí, ale zánět prsu, vymačkávaný bez anestezie cca 7 cm mne bolel víc než porod samotný, možná i proto že dcerka plakala v čekárně, naštěstí jsem měla dost mléka v druhém prsu abych ji mohla kojit, než se mi to zanícené prso dalo do pořádku.
Chtela bych rict, ze vsichni nezacinaji na 20 cm a nekoho muze vydesit, jak jine lamou rekordy
. Me nesel dat dovnitr ani vyfouknuty ze zacatku, postupne to bylo lepsi a lepsi, nekdy naopak horsi a proste to ma svoje tempo s progresem i krokem zpet
Je to normalni a je to duvod, proc tim aniballem cvicime, abychom si to vyzkouseli a zacali vnimat tlak, vypuzovani, zkusili si polohy, etc.