Aniball

120
16.11.16 22:44

Aniball

Ahojky,
Holky mám dotaz.. Jsem 32tt a koupila jsem si Aniball, na doporučení známé a velmi chvalne recenze rodiček tady na emiminu.. Vždycky, když se začnu bavit s lidmi co o tom nikdy neslyšeli, řeknou mi, že ji pak budu mít jak vrata od stodoly, nebo že to určitě nefunguje (většinou starší generace) sestru to třeba fascinovalo a řekla, že by to vyzkoušela taky až bude jednou rodit.. Už jen pro psychickou pohodu..

Chci se tedy zeptat:
1. kdy jste začali?
2. Jaké byli začátky (kolik jste nafoukli)?
3. Nějaké poranění, během používání?
4. Při porodu to je vážně lehčí?
5. Styl jakým jste cvičili, jak a pravidelně?

Dekuji
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
16.11.16 22:53

Cvičila jsem od 35tt jak je doporučeno
Napoprvé jsem nafoukla 17 cm bez poranění, každý den se mi povedl 0,5 cm navíc
Neporanila jsem sr vůbec
Porod zhodnotit nemůžu, měla jsem akutní SC
Cvičila jsem dvakrát denně, ráno a večer.. Nafoukla jsem tolik, aby to nebolelo chvíli nechala, vyfoukla, zase nafoukla, vyfoukla a potřetí jsem,,vypudila,, nafouknutý.. Takhle třeba 5× za sebou.. A pipku mám podle chlapa užší než dřív :D držím pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.11.16 22:58

:potlesk:
To jsi mě potěšila s tím, co ti řekl manžel.. :) Tak snad to tedy funguje tak jak píšou, že se pak lépe pipina stáhne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.11.16 23:39

Aniball jsem používala od 35tt a napoprvé jsem dala asi 10 cm, do porodu (40tt vyvolávaný) jsem nacvičila 28 cm a porodila jsem kluka (hlava 38cm) s malinkým nástřihem (2-3 stehy) a narozdíl od mojí sestry a kamarádky nemám 14 měsíců po porodu problém s inkontinencí. Sexuální život se nám s manželem vrátil do normálu po ukončení kojení.
Jinak já při cvičení míček nevypuzovala tlačením (nechtěla jsem si předčasně vytvořit hemoroidy, ženské u nás v rodině na ně bohužel hodně trpí) ale nechala ho nafouknutý pomalu vyklouznout a přitom hlubokým dýcháním uvolňovala svaly pánevního dna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
17.11.16 00:27

@jejej444 Ahoj, já začala také kolem 35 tt, myslím, že pár dní před. Ze začátku jsem se lekla, protože jsem ho málem ani nedostala dovnitř. Poprvé to bylo 10 cm a zůstalo to tak asi týden, poté už to šlo rychle. Poranění během užívání bylo, lehké zašpinění, většinou jsem druhý den 1 cm ubrala a pak už to zase šlo hezky. Neřekla bych, že je díky němu porod lehčí, ale trochu to připraví na to, jak tlačit a i „spodek“ je připravenější (dle mého). Cvičila jsem každý den večer a zkoušela různé polohy při vypuzování, abych zjistila, co je pro mně nejpřijatelnější. Porod lehký nebyl, syn měl skoro 4 kg a nedorotoval, takže šel obličejem nahoru (prý je to mnohem horší než když dítě dorotuje), měl hlavu 36 cm, na stejný obvod jsem se dostala při cvičení. Neměla jsem nástřih ani šití, jen oděrky. 4 týdny po porodu jsme měli sex (nevydrželi jsme to) a manžel říkal, že jsem užší než před porodem. Moje gynekoložky říkala, že to skoro ani nevypadá, že jsem rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
17.11.16 07:58

@Martta23
Woow tak to je krásný.. 38? Ty brdo, to jsi se nebála, že ten míček praskne? Já jsem to zkoušela cvicne jen nafouknout, po vybalení normálně venku, když mi ten míček přišel a nafouknuta jsem na 31 a pak už jsem se bála tu pumpicku zmáčknout, aby neprasknul ještě než ho vůbec začnu používat :D
Do sebe jsem nezkoušela, jsem jen 32, tak abych si tím nějak neublizila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
17.11.16 08:03

@Heivka
Takže mám zůstat v klidu, když to prostě ze začátku několik dní nepůjde se pohnout z místa?
Já jak jsem to zkoušela nafukovat jen tak abych se koukla jak až se balónek roztáhne, tak mi popravdě přišlo, že je to hrozně velký, už jen při pár stisknutich.. Třeba při pěti až šesti už to má 20 " průměr.. Nevím nevím holky, ale začínám se toho trošku bát a to jsem to jeste ani nezkusila :D :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
17.11.16 12:01

Měla jsem epi-no, což je podobné, takže:
1. podle návodu, možná 36tt, už si to moc nepamatuju
2. jen málo, ani jsem to neměřila, časem se přifukovalo hezky, před porodem jsem měla nafoukáno 9cm, víc mi tělo ani nedovolilo
3. ne, to snad ani moc nejde, vždyť je to měkké
4. oba dva porody bez nástřihu (proto to děláš) a psychicky to pomůže dost (i před porodem)
5. vždycky večer u telefize, polosed/pololeh, strčit mezi nohy a pomalu nafukovat, chvíli nechat, někdy odpustit a znovu postupně nafukovat. Celkem tak na 10 minut.

Je to v pohodě a můžu jen doporučit. Mělo to větší efekt, než masáž hráze (tu jsem dělala v prvním těhu, ale pak už jen balónek). Takže ničeho se neboj a buď ráda, že jsi do toho šla.. Jo a rozhodně ji pak nemáš „vytahanou“, po šestinedělí nepoznáš nic (navíc nemáš nástřih - to v porodnici důrazně odmítej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
17.11.16 14:13

Už si tedy nepamatuji, kdy přesně jsem začínala, ale někdy podle návodu, takže asi 35tt, jak psaly holky. Ze začátku to šlo pomalu, občas jsem se na nějakých obvodech i trochu zasekla, ale nakonec jsem nacvičila 29cm.

Cvičila jsem jen jednou denně, v pololeže na zádech.

Co se týče poranění, párkrát se mi stalo, že jsem trochu zašpinila, ale nejspíš to bylo tím, že jsem moc rychle přidávala, takže se mi udělala miniaturní trhlinka, která se ale do druhého dne zase zahojila a v pohodě.

A co se týče pomoci u porodu, i kdyby nic jiného, tak to pro mě byla obrovská pomoc psychická, že jsem věděla, co a jak, jak tlačit. Byla jsem bez nástřihu, 1 miniaturní steh, 3 hodiny po porodu už jsem seděla na kovové lavičce :) A i doktorka se mě po porodu ptala, jestli jsem náhodou necvičila, protože malá také nedorotovala do správné pozice, ale prý jsem to měla za sebou daleko rychleji, než to v podobných případech bývá.

A přítel si nějak nestěžoval, že by po porodu bylo něco jinak, takže v tomhle ohledu asi taky OK :) Navíc se s ním dá i po porodu posilovat pánevní dno, což je taky super ;)

Takže za mě rozhodně doporučuji a chválím, kde můžu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
17.11.16 16:52

Paráda, dekuju za komentáře.. Já tedy počkám do 35 a pak začnu :) jsem na sebe zvědavá.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.12.16 11:47

Ahoj holky,

také bych ráda přidala zkušenost a zároveň se zeptala.
Cvičit jsem začala v 36tt, tedy dle doporučení 4 týdny před porodem. Teď jsem v 39+1tt a mám nacvičeno 29,5cm. Jsem hodně úzká, takže ze začátku jsem postupovala hodně pomalu, někdy po mm někdy celý cm. Není kam spěchat, všechno má svůj čas. Výrobce uvádí až 4 týdny cvičení, z toho vyplývá, že za týden hlavičku nenacvičíme :)
Chci se zeptat, poslední dny nedokážu balónek uvnitř nafouknout na těch již vytlačených 29,5cm. Miminko má už hodně hlavičku dole, říkám si, jestli mi to nejde kvůli tomu, nafouknutí je bolestivé, takže nafukuji jen co cítím, že zvládnu. Při samotném vypuzování pak ještě nafukuji, dle pocitů už poznám co si mohu dovolit a jen díky tomuto dodatečnému nafukování se dostanu na vyšší obvod. Malý má hlavičku 32cm v obvodu. Říkám si, že balónek je hlavně o tom, připravit hráz na tlak. Když ale nemohu samotný balónek uvnitř sebe nafouknout na nacvičenou velikost, bude mít miminko i tak snadný průchod pochvou? Vím, že jakmile porod příjde, pak porodní cesty včetně pochvy změknou a umožní miminku projít, i tak se té obavy nemohu zbavit. Možná to je asi dotaz spíše na výrobce, ale možná tady najdu někoho, kdo měl stejný problém a porod nakonec zvládnul.

Díky všem a přeji snadné porody bez nástřihu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
31.12.16 13:02

@ReeBEY neboj vic cvicit nemusis, ja nscvicila 29 a dcera mela 36 a jsem bez poraneni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
31.12.16 13:52

@ReeBEY ahoj, měla jsem stejný „problém“ a řešila ho tak, že než jsem vytlačila tak rychle přifoukla, abych při vytlačení měla ten obvod který jsem chtěla :palec: nevim jestli to bylo správné, ale chtěla jsem co nejvíc zamezit nástřihu a povedlo se ;) držím palce a určitě vše dopadne fajn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.12.16 13:59

@Lenya.Mine Takhle to poslední dny dělám, jsem vždycky nadšená, že mám zas o něco více. Ono to přifouknutí jakoby pořád je uvnitř že, i když to je při tlačení, ale je to uvnitř :D
Při 2 minutách, kdy se mají posilovat svaly pánevního dna, tak v té době nafouknu max na 27,5 cm. Až při tlačení přifukuji a přifukuji dokud necítím, že to je strop a podaří se mi více a více v obvodu.
Takže, jestli jsi to takto měla stejně a povedlo se porodit bez nástřihu, pak mám naději. :potlesk: Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
31.12.16 19:49

@ReeBEY já jsem ani nenechávala 2 minuty to bych asi praskla :lol: jinak jsem to dělala stejně myslím, že důležitá je ta hráz protože při porodu jsem takovýto tlak uvnitř necítila :palec: jenom to jak se napíná ta hráz ;) nacvičila jsem 31,5 a malá měla hlavičku 33 jsem se pak dočetla v prukazce :D
Já cvičila pánevní dno pak po porodu ( bez aniballu teda) pro jistotu a v pohodě ;)
Určitě máte velikou naději :palec: přeji krásný porod minimálně jako jsem měla já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí