Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já ho před porodem používala (dle navodu) a s porodem nebyl problém. Syn byl nakonec rychle venku. Nástřih jenom na 3 stehy.
Doplním, že syn měl 4,2kg
Příspěvek upraven 10.01.26 v 10:42
Já sem ho nepoužívala a porodila sem všechny tři děti bez nastrihu a poranění.
Ale měli všechny kolem 3300g, když bych měla odhad na větší děti tak bych to možná zvážila.
@Anonymní píše: Více
Nepoužívala jsem ho. Porodila jsem dvě deti 3500g, bez nástrihu a bez poranění.
Já ho chtěla používat na doporučení duly, ale po prvním použití jsem krvácela, tak jsem to raději už neriskovala. Dítě 4 kg jsem pak vytlačila na jednu kontrakci a potrhala se. Po porodu si to s ním neumím představit, snad jedině, že by člověk neměl žádné šití. Já bych volila na posílení svalstva raději Venušiny kuličky. Aniball má naopak „vytahovat“ a slouží pro nácvik tlačení, tak mi není jasné, jak by po porodu mohl fungovat naopak jako prevence proti vytažení. Jedině, že by člověl cvičil s nenafouknutým jako s těma kuličkama.
Cvičila jsem několikrát (porodila jsem předčasně). Bylo to dobré, hlavně na vyzkoušení možných poloh a na získání sebevědomí. Měla jsem jen minimální poranění.
Určitě pak nebudeš vytahaná, jsou to elastické svaly. Rozhodně lepší než být nějak výrazně poraněná. Já jsem tam dole naopak trochu užší než dřív.
Po porodu myslím mají v nabídce jinou pomůcku: inco.
Nám na předporodním kurzu Aniball ani nedoporučovaly, ale ani nezakazovaly. Prý to může ženy, které by měly problém si ho třeba i zavést, docela rozhodit a bojí se pak porodu, že to nedokážou. To by byl třeba můj případ, tak jsem to ani nezkoušela. Ale naopak to zase může povzbudit pokud ti s tím pracovat jde.
Ale ani jedno nevypovídá o tom, jak ten porod pak bude doopravdy probíhat.
Já rodila dvojčata (s vyvoláním) a povedlo se. Nějaká zranění byly, nebyl nástřih, ale nic extra zlého. Mnohem horší byly hemoroidy, co jsem si při porodu uhnala.
Po porodu za mnou druhý nebo třetí den došla nemocniční fyzio a ukázala mi cviky na pánevní dno a diastázu a mě osobně to stačilo. Jsem přes čtvrt roku po a všechno mám v pořádku.
Asi jsem úplně neodpověděla na zadané otázky, jen jsem chtěla napsat, že to jde i bez něj pokud si nejsi jistá. ![]()
V prvním těhotenství jsem ho používala, nacvičila jsem cca 23-24 cm. Porodila jsem bez nástřihu, syn měl 3,5 kg.
Ve druhém těhotenství jsem ho použít nestihla, říkala jsem si, že co se má stát, se stane. Porodila jsem bez nástřihu, syn měl 3,9 kg.
Je to podle mě hodně o psychice. Úplně si nemyslím, že aniball pomůže s pružností hráze, ale spíše tě uklidní, že alespoň něco pro porod děláš. Já si poprvé říkala, že raději něco než nic.
Ptas se na veci, ktere se pisou primo na webu anibalu a snad v kazdem produktovem popisu v eshopech, kde ho prodavaji, doporucuji tedy precist.
A ted za mne - trenovala jsem kazdy druhy az treti den, postupne pridavala, po porodu jsem nepouzivala, ani jsem se nezabyvala tim, jak panevni dno anibalem posilovat nebo co to, ale nekde na jejich produktovem webu na to taky byla sekce a matne se mi zda, ze slo o trosku jiny produkt, nez ten urceny pro tehotne.
Co se tyce trenovani „tlaceni“, tak v podstate mi vic pomohlo vnimat, co dela telo, nez nejak si pripominat, jak ze to s tim anibalem bylo, bylo znat, jak moc jinak se vsechny tkane chovaly proti normalu. Jedine, co, tak jsem rikala porodni asistentce, ktera poloha mi pri tom nejvic vyhovovala.
První dítě mělo 3500g. Sice bylo venku během třetí kontrakce, ale měla jsem rupturu i nástřih (páč se to stalo skoro zároveň, jelikož nástřih nechtěli uspěchat)
Druhé mělo necelých 4500 a až do cílové rovinky ani nedoputovalo, byl z toho císař.
Kámoška s tím trénovala na druhé dítě, mělo 3180g a stejně měla nástřih.
Jiná hladce porodila nijak podprůměrné mimino bez poranění.
Můj názor je, že vagína není guma od kalhot aby se „ochodila“ během pár dnů používání
A osobně bych se po zkušenostech bála, že nějaká si třeba nafouká kolik by ráda a pak půjde rodit celá zděšená s blokem, že nezvládla ani balonek, takže dítě taky ne.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
začnu druhým dotazem:
ad 2) balonem MUSIS nafukovat, jinak nefunguje. Postupně se dostáváš na vyšší čísla, v příbalovém letáku bys měla mít instrukce. Nejde se přes nějakou bolest.
ad 1) cvič jak je ti pohodlné. Já cvičila jen večer po koupeli. Tělo bylo uvoilněné a bylo mi to asi nejpohodlnější.
ad 3) i po porodu můžeš cvičit. Vhodné jsou i venušiny kuličky a nebo cvičení na pánevní dno. Tady si to nech ale posvětit gynologem. Někdy po porodu se povolí děložní stěny a když se povolí přední, tak může táhnout i močový měchýř a je tam inkontinence a to se pak necvičí s kuličkama, protože ty to prý tahají ještě více.
Jo a hodně jde o obvod hlavičky a ramínek. Starší dcera mě hodně potrhala, u té jsem necvičila. Druhá dcera vyklouzla jak namydlená, cvičila jsem, ale hlavně byla drobounká, mnohem menší jak první. ![]()
Dobrý den, jsem 37 týdnů těhotná a chtěla bych se připravit na porod posilováním pánevního dna pomocí aniBallem.
1.Jak často a jak dlouho bych měla cvičit?
2.Můžu balónek postupně nafukovat, aby svaly pánevního dna byly připravené?
3.Po porodu pomůže cvičení s balonkem, aby byla pochva pevnější? Dočetla jsem se totiž, že některé ženy jej nepouživaly, protože mely strach, že budou „vytahané“.