Anketa černý kašel - těhotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22295
16.2.24 21:17

Od známé manžel to přinesl, taky, neví odkud, žijí na malé vsi, pracuje na HO, jídlo jim vozí Tesco, přesto to někde od někoho chytil a nakazil i obě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.2.24 22:58
@mado píše:
Od známé manžel to přinesl, taky, neví odkud, žijí na malé vsi, pracuje na HO, jídlo jim vozí Tesco, přesto to někde od někoho chytil a nakazil i obě děti.

Deti mely být očkované… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.24 04:30

V Anglii se všechny těhotné automaticky nechávají očkovat na černý kašel. Přesně jak se píše, dítě je pak chráněné po dobu těsně po porodu do doby, než bude samo očkované. Já byla též spolu s vakcínou na chřipku. Vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
17.2.24 12:39

Nechala jsem se ockovat v tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24525
18.2.24 05:49

@janickaIII můžou ho chytit i očkování, ale měl by být mírnější průběh. Samozřejmě ochrana očkování věkem klesá. Já ho měla tuším v patnácti letech to tu taky byl vysoký výskyt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.2.24 07:30

Před nějakou dobou jsem zjišťovala, kolik protilátek se přenese na dítě, pokud jsem očkovaná před těhotenstvím a moje vakcína ještě zdaleka není na přeočkování. Dostala jsem jí několik let před těhotenstvím, měla by fungovat snad i doživotně. Nikdo mi nebyl schopen odpovědět, ale všichni mi nadšeně doporučovali nechat se v těhotenství ještě preočkovat. V těhotenství bych se nenechala očkovat ani náhodou a vyšlo mi z toho, že nikdo nic neví a málokdo tuší.
V žádném případě nejsem antivaxer, ale abych ze všech stran četla jak nemůžu tohle a tamto a pak si šla nechat dát (pravděpodobně zbytečně) takovej koktejl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
18.2.24 07:48

@Arlene1603 Mělo by se obnovavt, snad po deseti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.2.24 07:54
@inkakřivák píše:
@Arlene1603 Mělo by se obnovavt, snad po deseti letech.

Byla jsem cca 2-3 roky po očkování s tím, že bych to řešila s další tetanovkou, což je těch 10 let :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.2.24 10:05
@anavi13 píše:
@janickaIII můžou ho chytit i očkování, ale měl by být mírnější průběh. Samozřejmě ochrana očkování věkem klesá. Já ho měla tuším v patnácti letech to tu taky byl vysoký výskyt

Samozřejmě, že nemoc muze chytit i očkovaný. Jen nemá fatální následky a často i průběh je klidnější. Nevím jak se ockovalo dřív ale teď je snad preockovani ještě kolem 10 roku. A mě teda preockovani dala doktorka už loni, protože počty rostly už loni. Chce to chodit na prevence a aktivně se zajímat.

A teda ještě musím zmínit. Jak se argumentuje, že preockovani není pro dospělé hrazené. Tak já teda nevim, ale loni mě preockovani na černý kašel (plus tam bylo ještě něco) stalo 600,– a 500,– mi proplatila pojišťovna. Tak nějak nechápu, že každý druhý má nejnovější iPhone, dovolené apod ale 100 na očkování nemají… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
18.2.24 10:08
@janickaIII píše:
Samozřejmě, že nemoc muze chytit i očkovaný. Jen nemá fatální následky a často i průběh je klidnější. Nevím jak se ockovalo dřív ale teď je snad preockovani ještě kolem 10 roku. A mě teda preockovani dala doktorka už loni, protože počty rostly už loni. Chce to chodit na prevence a aktivně se zajímat.A teda ještě musím zmínit. Jak se argumentuje, že preockovani není pro dospělé hrazené. Tak já teda nevim, ale loni mě preockovani na černý kašel (plus tam bylo ještě něco) stalo 600,– a 500,– mi proplatila pojišťovna. Tak nějak nechápu, že každý druhý má nejnovější iPhone, dovolené apod ale 100 na očkování nemají… :think:

Avenier cena za Adacel kolem 1100
Ocko zdražuje každý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
18.2.24 10:09

Jo VZP vrací 500kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.2.24 15:53
@jejjej píše:
Avenier cena za Adacel kolem 1100
Ocko zdražuje každý rok.

Pojišťovny na očkování přispívají. A kdyby ne, tak 1000,– jednou za 10-15 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
18.2.24 16:10
@janickaIII píše:
Pojišťovny na očkování přispívají. A kdyby ne, tak 1000,– jednou za 10-15 let?

Však píšu ze VZP přispívá 500kc.
Jo ostatní pojišťovny taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24525
18.2.24 20:08

@janickaIII mě ti ani nenapadlo řešit v dospělosti očkování na černý kašel :think: teď bych i šla, ale kojím s syn teď druhou dávku hexy dostal, tak úplně nevím jestli je to vhodné. Budeme si to muset zjistit. O peníze vůbec nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.2.24 21:28
@anavi13 píše:
@janickaIII mě ti ani nenapadlo řešit v dospělosti očkování na černý kašel :think: teď bych i šla, ale kojím s syn teď druhou dávku hexy dostal, tak úplně nevím jestli je to vhodné. Budeme si to muset zjistit. O peníze vůbec nejde.

Já to taky neřešila. Řešila to moje praktická při preventivní prohlídce. I když teda její zájem byl čistě ekonomický než můj zdravotní. Ona měla nějaké vakcíny, které byly před expirace, tak mi na ni dala ještě extra slevu. Proto jsem platila „jen“ 600,–. No ale nechala jsem si to dát. Ony ty počty nakažených opravdu stoupají a není o co stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí