Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj budoucí maminky,
dle lékařů by se měly těhotné přeočkovat, co vy na to?
Preockovani v tehotenstvi znamena, ze dite bude chraneny jeste nejakou dobu po narozeni..pry.
@Tarena Všude teď doporučují v těhotenství, ne před.
Asi víc protilátek pro mimčo, delší ochrana. ![]()
@Lubia píše:
@Tarena Všude teď doporučují v těhotenství, ne před.Asi víc protilátek pro mimčo, delší ochrana.
Doporucuje se pred, v tehotenstvi je to pro ty co otehotni neplanovane.
Těhotná nesmí žádné léky, pomalu ani paralen ne, ale očkovat by se měla? Za mně ani náhodou. Malé miminko, které samo není očkované netahám na taková místa, kde by mohlo čk chytit ![]()
@Tarena píše:
Chybi varianta nechat se preockovat pred otehotnenim.
hlavně ted několik měsíců chyběly vakcíny
@Popokatepetla Tak to by člověk musel ale být v úplné izolaci. Co třeba kontrola kyčlí (kolikrát je na různých poliklinikách, kam chodí i nemocní) nebo starší dítě bude chtít na hřiště, tatínek nemusí mít už protilátky po svém očkování a může to přitáhnout z práce domů…
@Popokatepetla píše:
Těhotná nesmí žádné léky, pomalu ani paralen ne, ale očkovat by se měla? Za mně ani náhodou. Malé miminko, které samo není očkované netahám na taková místa, kde by mohlo čk chytit
tak kamarádka chytila v lednu černý kašel, neví, kde. To je hned.
@Tarena píše:
Doporucuje se pred, v tehotenstvi je to pro ty co otehotni neplanovane.
Ne. Doporučuje se v těhotenství aby se protilátky přenesly na miminko v děloze.
A novorozeně bylo chráněno po porodu.
Černý kasel u nás přibývá.
@jejjej píše:
Ne. Doporučuje se v těhotenství aby se protilátky přenesly na miminko v děloze.
A novorozeně bylo chráněno po porodu.Černý kasel u nás přibývá.
Mne gynekolozka doporucila pred otehotnenim.
@Tarena píše:
Mne gynekolozka doporucila pred otehotnenim.
Aha tak se nazory lekaru odlišují.
@jejjej píše:
Aha tak se nazory lekaru odlišují.
Tak pokud to zena nestihne pred, je jasne, ze se doporuci ockovat v tehotenstvi.
Já co jsem pochopila i z článku, který se objevil na novinkách, tak by bylo vhodné se nechat očkovat v těhotenství, aby bylo chráněné dítě než dostane hexavakcínu. Vzhledem k tomu, že teď jedna kamarádka leží s miminkem v nemocnici s černým kašlem, tak bych se naočkovat nechala i v těhotenství. Já nechala teď dávat druhou dávku hexy synovi akorát v týdnu. Sice byl chvíli po nemoci, ale i doktorka se přiklonila raději k očkování vzhledem k výskytu černého kašle. A já s tím souhlasila. Věřím, že to bylo správné rozhodnutí.