Kolik 3,5letých dětí už umí barvy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10937
28.9.12 07:07

Ještě chci dodat. Nám hodně pomohlo přirovnávát. Když jsem řekla ukaž červenou jako jahody tak ok, ale bez přirovnání konec. Až časem to šlo bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.9.12 07:21
@lleennttiillkkaa píše:
Náš umí jsou mu 3 roky a 3 měsíce a barvy uměl už před druhýma narozeninama. Jsem holt ambiciozní matka :D
Nicméně taky uměl říct jak se jmenuje, kolik mu je a kde bydlí a když se ho zeptám kolik mu je tvrdí, že 28. :nevim:

Jéé, tak jsem myslela, ze jen u nas si dite pridává roky :D Kdyz se Samika(3 roky) zeptame, kolik mu je, vzdy odpovi 37 :D On uz to rika snad rok a ne a ne ho presvedcit, ze to tak neni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.9.12 07:24

Dcera ty základní barvy umí, ale dělá, že neumí, když se jí zeptám jaká je tohle barva, tak ona mi odpoví tak že zkouší mě, abych ji musela já odpovědět.
Ale dělá to jen cíleně, když se zeptám, když se neptám a jdeme venku vidí žlutou řekne tady je žlutá nebo červená, vidíš zelené listy, ale když se zeptám prostě neodpoví :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.9.12 07:32

Jojo, umi od 2 let, asi 10 barev. Umi i leva / prava, nahore, dole, v tomhle je docela napred. Ale zase se neumi oblect a najist, coz mi ted prijde zasadnejsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
28.9.12 07:46
@Eliška píše:
Naše od dvou let. Moje maminka mi vrdí, že já jem je uměla od roka a půl, ale nevěřím jí.

Věř tomu, naše malá začala pojmenovávat barvy tak kolem 18ti měsíců :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
28.9.12 08:18

Umí tak od dvou. V listopadu mu budou tri a ovládá spoustu barev, nejen základní, včetně odstínu tmavě- a světle-xxx.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
28.9.12 08:20

To zakladatelka:

Trénujte poznávání barev venku v přírodě, ve městě, jednoduše v každodenním životě. Děti to víc baví. Namísto zkoušení z toho, jestli barvu na kostce pojmenuje správně, si povídejte, jakou barvu má voda, jako sluníčko, jakou tráva… Doma si pak vezměte velký papír a malujte to, co jste venku viděli, opět používejte základní barvy, o kterých jste si venku povídali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.9.12 08:40

Můj starší ve 2,5 letech umí asi 6 barev :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
28.9.12 08:51
@Ijanka.K píše:
Ahoj, máme syna, kterému je čerstvě 3,5 a neumí barvy. Když ho to učíme na barevných kostičkách, tak to plete, otázka jestli schválně nebo to fakt neví. Vymýšlí si u toho, že je unavenej…prostě výmluvy, aby to nemusel cvičit. Ani 4 základní barvy neřekne správně. Ve všem ostatním je velice pozorný a chápavý. Dneska když jsme ho zase viděli, jak to plete, tak nás napadlo, jestli snad netrpí nějakou disfunkcí… Je to normální? Jak jsou na tom Vaše děti v tomto věku. Nevím, jestli to nechat být nebo přitvrdit. :? :roll:

Ahojky tak Honzík umí jen zelenou(travička), červenou(auta nejedou nebo jahůdka), žlutou (sluníčko) a modrou (voda) :-( a taky to dělá tak jako tvůj malej :-) ale jinak puzzle skládá (s mojí pomocí), zná pravou a levou stranu - nahoru a dolu, sám se i někdy obleče a nají a umíme počítat do 18 :-) když nemá svůj den tak jen do 11 :-D Už jsem to přestala řešit a od včera se to chce učit sám :-) myslím, že pokud nechce se to naučit tak se to nenaučí ať se třeba stavíš na hlavu :-D musí „dozrát“
A neboj žádnou dysfunkci nemá :-) My máme ADHD a LMD :D

Příspěvek upraven 28.09.12 v 09:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
28.9.12 08:57

Základní barvy umí od dvou let, jen je teda pojmenuje vlastním výrazem, takže nikdo krom nás mu nerozumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
28.9.12 09:01

Máte holky šikovný děti. Naše ve dvou letech ani nemluví, těžko jí můžu uči barvy.No snad se to někdy naučí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
28.9.12 09:01

Tak budu asi vyjímka od všech ostatních, co mají schopné děti, ale syn neuměl pořádně barvy ještě tak ve 4 letech, retardovaný není, jen ho to nebavilo a nemá na to ten cit. Umělec z něj narozdíl ode mě nebude, kreslení ho nebaví a moc mu to nejde. Barvoslepý taky není, teď už barvy pozná, ale že by pojmenoval nějaké odstíny a poznal meruňkovou a hráškovou, tak to ne :).

Ukazovala jsem mu třeba modrou kostku a řekl, že je žlutá jako jahoda :D

• Citovat
  • Upravit
4515
28.9.12 09:03
Ukazovala jsem mu třeba modrou kostku a řekl, že je žlutá jako jahoda :D

Ježiši mě odvezou až tohle začne u nás, já na to nebudu mít nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
28.9.12 09:09

Náš synáček má přes 4 roky a barvy si plete je schopný říct že červená je zelená a že zelená je žlutá a tak podobně ale když mu ukážem barvy jako pexeso tak pozná stejné jen je neumí pojmenovat dokonce jsme byli i u dr jestli není barvoslepej ale umí počítat a napsat začáteční písměnka našich jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
28.9.12 09:26

Barvy ovládáme asi od 1,5 roku ty základní a 2,5 roku všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí