Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@fly.zuzka píše:
Ahoj holky, jde mi spíše o váš názor, protože se neumím rozhodnout. Malý (dnes 1 rok) má od včera antibiotka (zánět průdušek). Dnes je už bez teploty, kašel se taky dost zmírnil. Zítra máme zubaře, malý jde prvně. Šli byste nebo byste se přeobjednali? Když bude zababuchný v kočárku, cesta trvá cca půl hodiny (busem nepojedu, aby nechytl něco ještě na to).
Jednoznačně přeobjednat!
Ne, k zubaři má jít zdravý. Máma byla sestra x let na zubním a vadilo jí, že je tam nemocní nakazí sebe i v čekárně
@fly.zuzka já bych se už dneska, přeobjednala. Nebo takto.. Unás zubaři, pokud jsou lidi nemocní, jak dopsělí tak děti, tak přeobjednají..
To vím, že já kdybych byla nemocná, tak bych nešla. Malý bude u dr přece jen chvilinku. Jde mi spíš o prcka, aby ho ta cesta nezmohla nebo aby nic ještě nechytil druhotně. Kvůli toho váhám.
Přeobjednala bych ho. Jednak z důvodů, co píší maminky výše a taky kvůli tomu, že ne každé dítě snáší zubaře v pohodě a je zbytečné ho tím „trápit“, když mu není dobře.
Urcite preobjednat.Taky preobjednavam,kdyz deti marodi a bez problemu.
@Gortyna @vrtulka78 souhlas. @fly.zuzka Doufám, že čákáš, že ti tu někdo napíše běž vpoho, už včera ses měla přeobjednat. Promiň ale tyhle otázky nežeru ![]()
Když je nachlazený a bere antibiotika tak ho určitě zubař neošetří.
@fly.zuzka píše:
To vím, že já kdybych byla nemocná, tak bych nešla. Malý bude u dr přece jen chvilinku. Jde mi spíš o prcka, aby ho ta cesta nezmohla nebo aby nic ještě nechytil druhotně. Kvůli toho váhám.
A že by malý mohl nakazit zubaře a sestru Vás nenapadlilo? Když zubař onemocnění, musi všechny přeobjednat a už takhle jsou čekací doby hrozné. Měla jste ho přeobjednat hned jak dostal ATB, rušit návštěvu ten samý den je dost pozdě .
@leryl já to rušit právě nemusím,protože jsme tam objednání cela rodina.Tzn.ze půjde alespoň přítel s dcerou.A za tu půl minutu co tam bude si myslím,že by zubaře nenakazil.Ale děkuji za názor.
No fakt nechápu. Vem si to z druhé strany. Jsi zubař, přijde ti nemocné roční dítě. Možná nebude spolupracovat. Půl minuty tam fakt nebudete. Bude řvát, prskat atd. nakazí sebe a může praxí na týden zavřít. Sama se bojíš aby dítě nic nechytlo ale druhého tomu bez problému vystavis
@Gortyna on tu prohlídku u malých dětí nehroti,takže to trvá opravdu kratoucce.Ale máš pravdu v tom,že může nakazit někoho jiného,třeba bude v čekárně taky nějaký prdola a chytne to.Nepujdeme.Dekuji za názory.
@fly.zuzka tak ho tam vem a uvidíš co ti řekne zubař- teda pokud neni už pozdě.. Pokud to tam má ten zubař..
Já takto přijít k zubasři, tam mě vyloženě seřve- mám docela takového na oraz.. Já tak jednou šla taky, že mi nic neni, šla jsme na půlroční, věděla jsem, že mě nic dělat nebude, a i tak, když jsem si sedla, tak mi prohmatal uzliny na krku a zeptal se mě, jeslti mě neboli v krku, řekla jsem ano, tak se naštval.. A to jsem opravdu teploty a nic neměla, jenom malý knedlí, k v krku.. Ale to mi bylo nějakých 18 let, tak za tu dobu už vím i se sebou a dětmi…