Antibiotika crp 38

Napsat příspěvek
Velikost písma:
664
24.10.14 14:55

@mroe Nenapsala jsem jedinou spolehlivou. A to ze se CRP meni, u streptokokovych angin po 24-48 hodinach rapidne stoupa, je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
24.10.14 15:00
@Gonyosoma píše:
@mroe Nenapsala jsem jedinou spolehlivou. A to ze se CRP meni, u streptokokovych angin po 24-48 hodinach rapidne stoupa, je normalni.

Ja ale nereaguju na tebe, ale na zakladatelku, ktera ma pocit, ze se lecba ma ridit hodnotou CRP.
A jeste bych asi doporucila bud necist internet, kdyz tomu nerozumim, nebo se pomoci internetu lecit sama, kdyz neverim dokrotum. Nebo jeste lepe - najit si takoveho, kteremu budu verit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
24.10.14 15:07

@kathon já to vidím tak, že bakteriální infekce je výší CRP potvrznená. CRP je naprosto spolehlivý ukazatel..jen stoupá v krvi pomalu a nejlépe je ho vyšetřovat až za 2 dny od teplot (to jen na vysvětlenou proč jeden den být vysoké nemusí a druhý už je to potvrzená angína jak hrom). Navíc nejsme stroje a naše imunitní systémy reagují různě silně a i ta výše CRP u stejné nemoci může být hodně rozdílná u dvou různých lidí. Ale ani bakteriální infekce neznamená, že si s ní tělo neporadí i bez antibiotik.. dobrý imunitní systém ji zvládne klidně sám, což klidně může být případ tvé dcery. Jisté je, že a s antibiotiky bude mít léčení kratší průběh, samotnému tělo to může trvat o něco déle. Tak jako tak by dcera měla zůstat celý příští týden doma. Žes dala první tabletu není ideál na přerušení braní, ale ani žádná katastrofa..lze to. Je to na tobě. A že důvěřuješ, ale prověřuješ svého pediatra, si narozdíl od jiných myslím, že je taky OK.. Volávají mi kamarádky a to co jsou někteří pediatři schopní vymyslet :roll: Najít dobrého je umění a výhra zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
24.10.14 15:15

No tak já napíšu svoji aktuální zkušenost s naším pediatrem… nasadil ATB /má dvoje která střídá pořád dokola, jiná asi nejsou/ a při vydávání léků na mě lékárnice kouká jak na zjevení, cože mi to doktor napsal, protože ta ATB jsou pro děti nad 40kg a dospělé…
Takže jsem je nenasadila a šla druhý den s dcerou na pohotovost do nemocnice, ať to zhodnotí ještě někdo druhý. Tam doktorka taky valila oči, jakou koňskou dávku jí napsal a že to vůbec není potřeba a dala jiná…
Takže to jen k té neomylnosti doktorů a že jim má člověk slepě věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.10.14 15:23

Samozřejmě se nedá slepě věřit..Já už jsem se poučila x krát, že doktoři jsou omylní a občas dělají chyby.
K tomu CRP-je to jen pomocná mětoda. Vždy se kouká na aktuální stav. Některé bakterie CRP nezvedají a ATB jsou potřeba!!
Jinak zakladatelku nechápu, doktor něco předepíše, její dcera je nemocná, zakladatelka podá 1.prášek a dost? Některé maminy vyvádějí, jak kdyby ATB dítě nevratně poškodily. Pokud jsou potřeba, tak je snad dávám, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
24.10.14 15:32

No tak on uz samotny nazev ANTI BIO = tedy proti prirode neco naznacuje…
Nicmene myslim, ze nikdo z nas si nedovoli vyhodnotit situaci, jestli ditko ATB potrebuje nebo ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
24.10.14 15:40
@Black Cat píše:
No tak já napíšu svoji aktuální zkušenost s naším pediatrem… nasadil ATB /má dvoje která střídá pořád dokola, jiná asi nejsou/ a při vydávání léků na mě lékárnice kouká jak na zjevení, cože mi to doktor napsal, protože ta ATB jsou pro děti nad 40kg a dospělé…
Takže jsem je nenasadila a šla druhý den s dcerou na pohotovost do nemocnice, ať to zhodnotí ještě někdo druhý. Tam doktorka taky valila oči, jakou koňskou dávku jí napsal a že to vůbec není potřeba a dala jiná…
Takže to jen k té neomylnosti doktorů a že jim má člověk slepě věřit…

No jenze tys postupovala spravne, navstivila jsi jineho lekare, ktery spravne zhodnotil situaci.
Kdezto zakladatelka si mysli, ze to snad nekdo posoudi z jedne hodnoty a bez znalosti stavu, klin. obtizi a nalezu. Pokud ma pochybnosti, at vyrazi jinam, ale resit to po internetu s jinymi laiky to jaksi postrada logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
24.10.14 15:41

Atominko, pravé proto, ze bude víkend a svátek a nechci obíhat špitály. SLA jsem kvůli te bolesti hlavy a moci- dcera mela zánět ledvin. Moc je OK, zánět mozkových blan taky vyloučil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
24.10.14 15:45

Me jen znejistilo to, ze dcera je od včera bez teploty a bez bolesti hlavy. Nemá, rýmu, Karel, teplotu,nic.jak náhle to přišlo tak náhle to odešlo. pokud by mela byt jen nudli tak atb dávám a nepremyslim nad tím… A myslím ze MUDr dal ta atb pravé jen pro jistotu, ze je patek… Říkal, ze se z toho třebas něco jeste vyklube, když mela tu teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
24.10.14 15:53
@kathon píše:
Me jen znejistilo to, ze dcera je od včera bez teploty a bez bolesti hlavy. Nemá, rýmu, Karel, teplotu,nic.jak náhle to přišlo tak náhle to odešlo. pokud by mela byt jen nudli tak atb dávám a nepremyslim nad tím… A myslím ze MUDr dal ta atb pravé jen pro jistotu, ze je patek… Říkal, ze se z toho třebas něco jeste vyklube, když mela tu teplotu…

Takze ti to vysvetlil. V tom pripade je asi jen na tobe, jestli je das nebo ne. Na netu ti nikdo spravne neporadi, tvoje dite nevidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.10.14 20:55
@kathon píše:
Ahoj, jdu si pro radu, slyšet názor ostatních. Dcera 6 let od středy ( před 2 dny) teplota a bolest hlavy. Ve středu odpoledne 38,6 a ve čtvrtek už jen do 38. Vesměs okolo 37,4. Ale od včera již bez teplot. Nemá k tomu nic jiného. ani rýma, ani kasel. Jen zdurene uzlinky na krku. Cítí se dobře. V noci ji ale bolela hlava. Pro jistotu MUDr. Vyloučil mozkovou meningitidu. Změřil crp a to je 38. Dal ospen antibiotika. Já v záchvatu dala ihned 1. Pilulku. Doma jsem se dočetla, ze to je hraniční hodnota. Ze to není důvod samo o sobě k atb. Co vy na to? Dcera je naprosto fit. Nechci to do ni cpat, ale jednu tabletu jsem už dala. doktor už tam není a bude az ve středu.

S atb bych počkala a už vůbec nechodila k dr po dvou dnech teplot. To se pak na každej prd dává atb :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
24.10.14 21:05

Holky, to vázne neumite pochopit, ze jsem SLA z důvodu nadcházejících 4dnu volna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
25.10.14 13:34

@kathon A jak ses nakonec rozhodla? Davas, nedavas? Co mala, uz je dobra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
25.10.14 16:28

Nedala jsem.je absolutně fit. Žádná rýma, bolest v krku, kašel, bolest hlavy, naprosto na nic.asi jsem dobré uposlechl a mateřský instinkt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí