Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,já bych si řekl o jiný.s mým prvním synem jsem prožívala to samé.všechno vyzvracel,takže efekt to nemělo žádný
.Tenkrát to dostal na zánět hrtanu a samo se mu torozlezlo do uší,protože to prostě nesnědl ani násilím ne,to šlo ven hned.pak jsme jeli na pohotovost a paní doktorka strašně milá byla tenkrát a pořád přemýšlela jaké mu teda dát,protože pokud to prý nebude jíst bude muset docházet na antibi,injekce
.Tak mu napsala dětský biseptol,který jsem mu dávala do jídla a ani to nepoznal.večer do kaše,ale v tu dobu už mohl kaši normální sladkou,tak to bylo jednoduší a ráno to měl na dvakrát v monte
a super.zvládnul to.zkus si říct o jiný.
tohle naštěstí řešit nemusím, terka otvírá pusu na jakoukoliv medicínku
ale kdyby jsi mu to dala do nějaké hodně sladké štávičky?aby jsi přerazila tu hořkou chut
Ahojky a moc děkuji.. jeho milované jídlo je jogurt, ale jeho první jídlo mlíko, do mlíka jsem to zkusila večer ale nevzal to… tak mi poraďte, jsou různé rozdíly v názoru zda mléčné výrobky více zahleňují…ale dočetla jsem se že tomu tak není, hodně mu tečou hleny do krku když spí a pochopitelně odsáváme ale zrovinka má tekoucí rýmu… tak nevím zda mu ty jogurty dávat.. ráno zkusím mlíko a pak za hodinku a půl jogurt s tím lékem a uvidím… pak vám písnu jak bojujeme… pro mě by bylo snažší rozdrtit mu tabletku na lžičce… a z nurofen stříkačky jsem to právě zkoušela poprvé… no snad to půjde, prostě bude muset… zase vláčet ho přes půl města na pohotovost taky nepotřebuji… moc děkuji..
Dávala jsem na lžičku dohromady s medem
med byl na lžičce víc vpředu, aby dítě nalízlo napřed ten.
jano , predevsim ma snad zinnat jinou ucinou latku nez amoksiklav ne? nevim jestli je amoksiklav tak slabej kdyz se dava pri zapalu plic ,kdezto zinnat na mirnejsi respiracni obtize, to mi prijde divny ![]()
omlouvam se za OT, tedy
. jinak moc neporadim, syn mi nikdy tohle nedelal a to mel vsechny mozny atb uz taky, ale je zvyklej od malinka ze se do nej neco rve. vic problemu dela ted , ve skoro peti letech, ale uz se s nim da domluvit, eventualne vyhrozovat nemocnici ![]()
zuzka84 píše:
jano , predevsim ma snad zinnat jinou ucinou latku nez amoksiklav ne? nevim jestli je amoksiklav tak slabej kdyz se dava pri zapalu plic ,kdezto zinnat na mirnejsi respiracni obtize, to mi prijde divnyomlouvam se za OT, tedy
. jinak moc neporadim, syn mi nikdy tohle nedelal a to mel vsechny mozny atb uz taky, ale je zvyklej od malinka ze se do nej neco rve. vic problemu dela ted , ve skoro peti letech, ale uz se s nim da domluvit, eventualne vyhrozovat nemocnici
Já nevím jaké látky má v sobě amoksiklav, ale posledně jsme ho dostali také když měl bronchitidu proto jsem se divila… dr. říkala že by měl víc zabírat, ale je prostě hořko sladký a malej s tím má problémy… je mu 14m takže vysvětlit že to musí mít je k ničemu…naše dr. ráda dáva antibiotika a střídá to… buď Flonidan, Ospen, Amoksiklav… ale zrníčka mu prostě dělají problémy… tyhle jsou mírnější ale jsou… tak asi tak…
janicko , to asi zalezi jak nazna lekar, ktera ucinna latka je potreba, nevim dle ceho to teda poznaj ![]()
jinak jsem se ale i v jakesi lekarske poradne docetla ze u ATB se opravdu nemluvi ve stylu slabsi a silnejsi , ale vzdy jde prave o tu ucinnou latku - kazda ucinkuje na jine bakterie . S tim jsem ale reagovala na Janu206 ![]()
Ahoj Janičko,
koukám, že je to teda už starší diskuze, ale mám stejný problém jako jsi měla ty ![]()
Nemůžu, vlastně můžu do syna dostat ATB, ale vzápětí mě je vyzvrací. Jak jsi nakonec uspěla? Našla jsi fintu, jak dostat do dítěte ATB a mělo je v ústech déle než 10vteřin? Brouzdám po netu a pak zkouším fígle, ale bez úspěchu.
Mám zkušenost s klacidem. syn ho měl už potřetí v životě a to jsou mu dva roky (plus jednou ospen a jednou amoksiklav, vše podobný průběh, bohužel, je prostě prakticky furt nemocný, až teď mu konečně pomohli na alergu, ale o vánocích chytil opravdu super bacil, co ho opravdu položil…)
doteď nepomáhalo vůbec ale vůbec nic. držela jsem ho na klíně, jednou rukou kolem vzdálenějšího ramena, jeho nohy v kleštích mých nohou, lehce zaklonit. vzala jsem stříkačku od nurofenu a násilím otevřela pusinku, narvala stříkačku na kořen jazyka, čímž pusu otevřel a pak trochu zmáčkla stříkačku, držela jí stále na jazyku. syn se dávil, a antb teklo dolů. načež jsem ho polechtala pod bradou aby polkl v okamžkku, kdy jsem vyndala stříkačku, ale rychle, jinak to šlo ven. a takhle po zhruba 0.5ml těch 3,6ml dávky.. děsné, a blbé tím, jak ho dávím.. hrozně jsem se bála aspirace.. ale prostě jinak to do něj nebylo možné dostat…
teď ve dvou letech přišel na to, resp. dal si to vysvětlit, že vezme si klacid = odměna. a normálně si ho nosil sám z lednice
je to furt stejně hnusný hořký lék, ale on ho vezme..
teda jsem ráda, ale ty 4 předcházející kůry byly opravdu vyčerpávající ![]()
takže hrozně záleží, jak je dítě staré, jak moc rozumí, jak si nechá věci vysvětlit.
U nas se blinkalo po „penicilinovem sirupu“ (laicky receno - je to suspenze amoksiklavu) cca v roce, ale „zinnatovy sirup“ v 15-ti mesicich uz docela vzal, bral to 10 dni a postupne si zvykal. Sedi v zidlicce, kouka na TV (Krtek, Prasatko Peppa, Mrnouskove), zacnu par (tak 10) lzicek kase, pak 2-3 lzicky mediciny, a pak normalne dojist kasi…Drzim palce, my jsme taky furt nemocni, tak mame s leky zkusenosti…