Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja bych to už nebrala, ta hodnota je nízká, pod dvacet je to už negativní. Kdyžtak se nech ještě za pár dní nabrat jestli to ještě kleslo.
Tak jestli chce za chvíli řešit zánět ledvin nebo podobně tak je neber
Antibiotika se můžou brát i v těhotenství.
Záleží také, odkud se to bralo, v obou případech z prstu, žíly?
Takže ten zánět močáku máš nebo ne? Doktor snad udělal vyšetření moči ne? Nebo jen naspal ATB, protože CRP bylo zvýšené? Je to nějaký divný.
@JanaDaR odběr byl pouze z krve z žíly v obou případech. Moč jsem donesla klasicky ve zkumavce a tu testovali jen papírkem tak jak testují vždy na přítomnost bílkovin atd, na žádný rozbor posílaná nebyla.
@Anonymní píše:
@JanaDaR odběr byl pouze z krve z žíly v obou případech. Moč jsem donesla klasicky ve zkumavce a tu testovali jen papírkem tak jak testují vždy na přítomnost bílkovin atd, na žádný rozbor posílaná nebyla.
Takze, co ti tedy ma vlastne byt?
@Anonymní píše:
A papírek ukázal co?
Netuším co mi má být. Nepoznám jestli mě tlačí podbříšek a mám nutkání často na záchod z těhotenství nebo ze zánětu. Crp každopádně poukazuje na zánět. Papírek vyšel negativní.
Tak na co jsi dostala ta ATB? Snad vis, co ti ma byt a proc mas ATB, kdyz jsi s nimi odesla, ne? To ses ani nezeptala, co ti je? Asi to nechapu.
MMCH, leci se clovek, ne laboratorni hodnota.
@Anonymní píše:
Netuším co mi má být. Nepoznám jestli mě tlačí podbříšek a mám nutkání často na záchod z těhotenství nebo ze zánětu. Crp každopádně poukazuje na zánět. Papírek vyšel negativní.
Tak s tímhle CRP to může být pořád cokoli. Takže těžko někdo poradí, když ani nevíš, co ti je, no.
@mroe samozřejmě jsem se ptala. Doktor usoudil že se bude jednat o ten močový měchýř když chodím každou půl hodinu a je to už akutní. Nicméně původně to ani řešit nechtěl, že v těhotenství může být crp vyšší. Pak jsem mu řekla jak často chodím na záchod a on mi na to předepsal ty antibiotika, že to raději přeléčíme. Další odběr z krve jsem si vynutila já. Doktor mi napsal antibiotika bez dalších odběrů. Z dalšího odběru, ale vidím že crp klesá tak si nejsem jistá zdali to opravdu brát(doktor říkal že ano, ale mě se to zdá zbytečné když to klesá pomalu samo).
Na tvem miste bych misto druheho odberu CRP nechala poslat moc na vysetreni do laborky. Takhle ti tezko radit.
@Anonymní píše:
No moc je základ, tu měli poslat do laborky, zvýšené crp může být z cekoholiv. Bílkovinu jsi v té moci měla?
Zdravím
. Nevím zda je větší riziko brát zbytečně antibiotika když zánět (ať už čehokoliv) ustupuje sám nebo naopak ten zánět nepřeléčit. Je to mé 3 těhotenství po dvou nezdarech a dlouhém snažení tak mám že všeho strach. Co myslíte že je nejlepší volba pro nás s miminkem? Předem moc děkuji za všechny rady, názory a zkušenosti
.
Byla jsem u lékařky na klasickém vyšetření a zjistili mi crp 37,5. Nebyla jsem si jistá zda se nejedná o zánět močového měchýře protože chodím opravdu co půl hodiny na záchod na malou. Jinak, ale žádné pálení jen píchání v podbříšku. Jsem 22tt a doktor mě poslal na další odběry kde crp kleslo na 26. Nasadil mi antibiotika xorimax 500 a naxyl 10mg. Říkám si jestli není zbytečné brát antibiotika když crp klesá