Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
MÁM TAKOVÝ DOTAZ.BERU AD ASENTRA 50 3 MĚSÍC. DOST MI POMÁHÁ ALE CO MĚ ZARÁŽÍ JE TO ŽE SE MI ZDAJÍ TAKOVÉ DIVNÉ AŽ ŽIVÉ SNY, VŽDYCKY SE PROBUDÍM A JSEM JAKO BY MIMO
CHCVILKU NAD TIM PŘEMÝŠLÍM ALE BĚHEM DNE UŽ JE TO DOBRÉ. JE TO NORMÁLNÍ??PŘED BRANÍM SEM TO NEMĚLA.. ![]()
@mikoy já jsem takové sny měla taky, strašně živé a dost to na mě působilo, ale po nějaké době to přešlo.
Ano, je to vedlejší účinek některých AD. SKoč za psychiatrem, ať ti je vymění ![]()
Ja mela po Ad taky zive sny, ale to je normalni u nekteryck.Jen je to nekdy takovy neprijemny.Ale vim ze jsem si je i detailne pamatovala.No a co ad neberu tak zive sny nemam.
@mikoy mě to fakt nějakou dobu trvalo, ale přešlo to až začali plně působit a pak jsem byla v pohodě.
Ahojky holky, prosím, mám také dost živé sny (beru remood) a furt nad nimi přemýšlím a mám je celý den v hlavě a je to pro mě taky dost nepříjemné.. remood beru necelé 4 měsíce, přejde to někdy?
Ahoj, babička vysadila před 3 týdny neuroly. Nebere za ně nic. 2× po nich upadla, že měla halucinace, tak je vysadila a nenahradila. Je fakt, že poslední dobou je jedla hodně 0,25..ale třeba i 4 za den, umírá nám táta (její syn) ![]()
Teď k věci, poslední týden má tak živé sny, že se vzbudí uprostřed noci a myslí, že to byla pravda. Volala i i víkendu policii, protože myslela, že z toho snu má doma schovaného chlapa. Ti přijeli a vysvětlili ji, že to byl sen. Jako zasmala se tomu, jak je hloupá a bylo..ale každý den má živý sen o kterém mi pak vypráví a směje se tomu.
Jenže teď nás vzbudila, volala manželovi, že ji za oknem na terase stojí dvě ženy a že to resili s tátou (který leží v nemocnici a rozhodně s ním mluvit nemohla).
Je to následek toho vysazení začátkem ledna, nebo ji prostě začalo hrabat? (77let) jak ji nejlépe od toho zbavit? Bojím se, že někde zase doma upadne a celkově mě to děsí
díky
@lucynka25 píše:
Ahoj, babička vysadila před 3 týdny neuroly. Nebere za ně nic. 2× po nich upadla, že měla halucinace, tak je vysadila a nenahradila. Je fakt, že poslední dobou je jedla hodně 0,25..ale třeba i 4 za den, umírá nám táta (její syn)Teď k věci, poslední týden má tak živé sny, že se vzbudí uprostřed noci a myslí, že to byla pravda. Volala i i víkendu policii, protože myslela, že z toho snu má doma schovaného chlapa. Ti přijeli a vysvětlili ji, že to byl sen. Jako zasmala se tomu, jak je hloupá a bylo..ale každý den má živý sen o kterém mi pak vypráví a směje se tomu.
Jenže teď nás vzbudila, volala manželovi, že ji za oknem na terase stojí dvě ženy a že to resili s tátou (který leží v nemocnici a rozhodně s ním mluvit nemohla).
Je to následek toho vysazení začátkem ledna, nebo ji prostě začalo hrabat? (77let) jak ji nejlépe od toho zbavit? Bojím se, že někde zase doma upadne a celkově mě to děsídíky
Ahoj, nejspis to po neurolu nebude. Spis to vidim na stres ze syna, plus ten vek.. Nejlepsi by bylo mit babicku u sebe, ale chapu ze to nekdy situace nedovoli. Pokud bys dostala babicku k nějakému psychologovi, tak by ji to mohlo pomoct. Popripade psychiatr, aby se predepsali nejake leky na spani. Mozna by mohl pomoct jen obvodni, dat ji nejaky prothazin.. ![]()
Taky myslím, že po Neurolu to nebude, ten působí jen krátce. Asi bych vzala babičku k lékaři a možná zkusila prášky na spaní?
Hmm, ráno jsem jí volala, nějak to zatím řešit nechce, že počkáme.. klasická odpověď. Domů by k nám bydlet nešla ani náhodou, naštěstí bydlí téměř za rohem, tak jí se vším pomáhám. Nejhorší je, že čeká na operaci kyčle v květnu a jelikož je špatně pohyblivá, celé dny jen leží a pospává, takže je i zmatená, že neví zda je den/noc
volám jí 3× denně, abych věděla, že je v pořádku, navštěvujeme co to jde..ale ty noční živé sny mě děsí.
Tak já nevim jak jí to srovnat..