Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj. Zítra to bude 3 týdny co je beru a zatim se necítím ani o trochu lépe. Bojim se jestli vůbec zaberou
Antidepresiva jsou jako antiko..Může trvat než natrefis na dobré…Dej tomu ještě týden a změn je
@Anonymní píše:
Ahoj. Zítra to bude 3 týdny co je beru a zatim se necítím ani o trochu lépe. Bojim se jestli vůbec zaberou
Zalezi hodne i na problemu jaky mas a jak dlouho. Jak se ti panika projevuje?
@Anonymní píše:
kdy jdeš na kontrolu Dr? Ty tři týdny jsou taková akorát hranice, kdy už by malinká úleva přijít mohla.. je ale taky otázka jaká bereš a jakou dávku a na co.. některá atb nabíhají až měsíc
@kelynka píše:
Zalezi hodne i na problemu jaky mas a jak dlouho. Jak se ti panika projevuje?
ona nemusí mít paniky
Beru Setralin. Začla jsem na pulce, za 3 dny celou a za týden jednu a pul ![]()
@Anonymní píše:
Beru Setralin. Začla jsem na pulce, za 3 dny celou a za týden jednu a pul
Zkus se poradit s dr… Drzim pesti at je lip
Ja jsem vyzkousela ctvery ad a nepomohly ani jedny ![]()
@Anonymní píše:
Beru Setralin. Začla jsem na pulce, za 3 dny celou a za týden jednu a pul
a kdy jdeš na kontrolu?
1. ještě týden vydržte, pokud by se nic neměnilo, tak se bohužel na první pokus nenašla ta správná a nebo máte nízkou dávku. Což je běžné. Je třeba to řešit s lékařem, rozhodně neupravujte medikaci podle toho, co vám kdo napíše na internetu.
2. jste u někoho v psychoterapii? Léky bez psychoterapie mohou zmírnit nejhorší stavy, ale neudělají vám v hlavě pořádek, nepomůžou vám pochopit kvůli čemu jste se do depresí a úzkostí dostala a už vůbec vám nepomůžou najít cestu ke změně. Od toho je právě psychoterapie.
@Ou píše:
1. ještě týden vydržte, pokud by se nic neměnilo, tak se bohužel na první pokus nenašla ta správná a nebo máte nízkou dávku. Což je běžné. Je třeba to řešit s lékařem, rozhodně neupravujte medikaci podle toho, co vám kdo napíše na internetu.2. jste u někoho v psychoterapii? Léky bez psychoterapie mohou zmírnit nejhorší stavy, ale neudělají vám v hlavě pořádek, nepomůžou vám pochopit kvůli čemu jste se do depresí a úzkostí dostala a už vůbec vám nepomůžou najít cestu ke změně. Od toho je právě psychoterapie.
jenže dokud nezaberou AD tak někdo není té psychoterapie vůbec schopen! nedokáže to.. psychoterapie velmi náročná a v akutním stavu je člověk rád že dýchá a funguje natož terapie! Působíš na mě že nemáš žádnou osobní zkušenost
@jdukolem to je báječné, že mě musíte strhat na ad hominem úrovni. velké gratulki.
Vono to je trošičku složitější.
1. nikdo vás na psychoterapii nevezme hned.
2. odhodlání zdvihnout telefon a objednat se taky nějkou dobu trvá.
Tudíž informace, že k lékům patří psychoterapie a že bez toho je efektivita výrazně nižší by měla být podávána hned s tím předpisem. Protože jaksi proces od toho přijetí informace do skutečného zaklepání na něčí dveře je většinou delší, než doba, co zaberou léky.
Prvních několik psychoterapeutických sezeních je především o hledání důvěry a vztahu a hloubku a intenzitu procesu určuje především sám klient.
Než začnete někomu vysvětlovat s čím má a nebo nemá zkušenost, zkuste nejdříve trošku víc přemýšlet a ne se rovnou rozhorlit a vytáhnout do boje proti informacím, že bez psychoterapie jsou léky daleko méně efektivní.
Já brala 5 antidepresiv než nějaká zabrala.Ale jakmile mám stres, úzkost tak nepomůžou ani léky. Mám povahu neurotika a jsem odmala úzkostlivá a to vyplývá z naturelu každeho. Poprvé jsem chytla poporodní depku před 16 lety a od té doby se v tom plácám…
A třeba antidep.typu SSRI mi nesedlý, jen můj stav ještě zhoršily.
Zdravim
Beru setralin50 měsíc a minulý týden jsem se citila lépe než teď. Citim tlak na hrudi, v zádech a pálení rukou. Máte někdo zkušenosti jestli to jsou vedlejší účinky, které vymizí a myslite, že je ještě krátká doba, ráda bych se citila jako dřív. Diky za odpověď