Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, jeden čas jsem to měla taky. Gynekolog mi předepsal jinou antikoncepci s jiným množstvím hormonů. Jinak nevím co bych ti poradila ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám takový trapný dotaz. Již několik let beru antikoncepci. Teď v úterý jsem začala brát další nový plato. Menstruace byla normální, ale dneska jsem si všimla, že stále trošku menstruuji. Minuly měsíc jsem to dostala hned den po dobrání HA. Beru antidepresiva. Může to mít nějakou souvislost? Dost jsem se lekla a teď nad tím pořád přemýšlím.
Pokud jste antidepresiva předtím nebrala a nyní začala brát tak to souvislost mít může. HA z principu věci zasahuje do hormonálních hladin a AD také. Tím neradím s čímkoli přestat, pouze tolik, že to souvislost mít může.
@ibis na gynekologii jsem byla včera, tam vše v pořádku. Doktorka obeznámena tím, že beru nově AD ( cca 3-4 měsíce teď přesně nevím, říkala, že počkáme až doberu antikoncepci a pak mi bude muset kdyžtak změnit na jinou. Radost z toho nemám, protože ji beru cca 5 let a jsme na sebe zvyklé
nikdy předtim se mi toto nestalo, tak doufám, že to má souvislost s tím vším.
@LadaSva píše:
Pokud jste antidepresiva předtím nebrala a nyní začala brát tak to souvislost mít může. HA z principu věci zasahuje do hormonálních hladin a AD také. Tím neradím s čímkoli přestat, pouze tolik, že to souvislost mít může.
No já bych naopak poradila HA úplně vysadit a možná už žádná antidepresiva nebudou potřeba
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám takový trapný dotaz. Již několik let beru antikoncepci. Teď v úterý jsem začala brát další nový plato. Menstruace byla normální, ale dneska jsem si všimla, že stále trošku menstruuji. Minuly měsíc jsem to dostala hned den po dobrání HA. Beru antidepresiva. Může to mít nějakou souvislost? Dost jsem se lekla a teď nad tím pořád přemýšlím.
Stalo se mi minulý měsíc. Beru HA asi 12 let. MS mi skončila ( začátkem platíčka) - 6 dní vše v pořádku a od 7 dne jsem špinila až do další MS
teď mám opět 5 den klid, tak jsem zvědavá.. já mám prý antikoncepci v plných dávkách všeho.. nebereš náhodou DIECYCLEN? Napadlo mě, že mám snad špatnou várku ![]()
Ahoj,
chtěla bych se zeptat. Možná to sem nepatří, ale i tak. Já teď od 30-3.11. Měla menstruaci, kterou mám obvykle po 28 dnech. Ale najednou jsem ji dnes dostala znova. Taková nepatrná, ale zaskočila mě. Je možné, že je to tím, že jsem vyřadila HA. Ale nejsem si jistá. A u lékařky jsem byla minulý měsíc. Tak nechci ji zbytečně obtěžovat. Když mi řekla, že je vše v pořádku. Tak jestli už tady se s tím někdo z Vás nesetkal a neporadil by mi?
Moc se omlouvám za případně blbý dotaz.
Děkuji ![]()
@Janina2599 píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat. Možná to sem nepatří, ale i tak. Já teď od 30-3.11. Měla menstruaci, kterou mám obvykle po 28 dnech. Ale najednou jsem ji dnes dostala znova. Taková nepatrná, ale zaskočila mě. Je možné, že je to tím, že jsem vyřadila HA. Ale nejsem si jistá. A u lékařky jsem byla minulý měsíc. Tak nechci ji zbytečně obtěžovat. Když mi řekla, že je vše v pořádku. Tak jestli už tady se s tím někdo z Vás nesetkal a neporadil by mi?
Moc se omlouvám za případně blbý dotaz.
Děkuji
Ahoj, ano. Po vysazení HA můžeš krvácet všelijak než se tělo srovná a vypořádá se ze zbytkem hormonů. Některým ženám to trvá jeden cyklus a jiným třeba i rok. Jsou na to tabletky ale teď si nevzpomenu jak se jmenují. Nějaká slečna/paní to tu určitě napíše ![]()
@Zlobolka123
moc děkuji:smiling_face_with3_hearts:. Na to že mi je 24 let, tak jsem z toho byla nějaká vyplesklá😄
@Janina2599 píše:
@Zlobolka123
moc děkuji:smiling_face_with3_hearts:. Na to že mi je 24 let, tak jsem z toho byla nějaká vyplesklá😄
Hlavně klid
Tělo není stroj, který naprogramuješ. Jelikož jsi mu dávala dávku hormonů, bude trvat, než se naučí pracovat samo.