Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky já mám před sebou poslední 2 bílé tablety z prvního platíčka a taky nic. Před tím sem brala Lunafem. Nevím jestli se mám bát jestli sem těhotná nebo vyčkávat dále a lámat si hlavu. Kdybych tohle věděla tak bych tenbhle zázrak nechtěla.
Prosim Vás mužete mi pomoct? Doktor mi předepsal novou antikoncepci Nyssielu teď si čtu příbalový létak a vůbec tomu nerozumím. Předtím jsem brala Minisiston bylo tam 21 prášků a měla jsem týden pauzu. A tady těch nových je 28 a já nevím jak je brát jestli dohromady s těma bílyma nebo ty bílé až na konec? Jsem z toho jelen. A je tam nějaká pauza? Nebo po dobrání prvního pláta si mám vzít další prášek hned další den? Nechci se hned ptát doktora.
A ještě sem se chtěla zeptat kdo ste předtím měl jinou antikoncepci jak ste začaly brát tuhle? Já sem jí začala brát normálně po pauze a nevím zda je to dobře. Děkuji
Holky tak sem si oddechla. Dostala sem to dnes před užitm posledního bílého prášku. Ale byly to nervy teda.
Jinak k tomu užívání. Postupně se berou ty růžové tablety a když se doberou tak se začínají brát ty bílé a během jejich užívání by se měla dostavit mentruace.Po dobrání posledního bílého prášku se opět začíná brát další platíčko a začíná se zase růzovými tabletami. Takže bez pauzy…ale žádná sláva tahle antikoncepce. ![]()
Tak děvčeta, report po třech měsících užívání (přibližně) ![]()
Dneska jsem si šla pro druhé balení těhto prášků.
Po prvním celkem velkém dramatu s příchodem menstruace, další měsíc přišla úplně bez problémů a včas (asi to chtělo jen se uklidnit a nestresovat se)
Za celé tři měsíce jsem nepřibrala ani deko a ani jsem se nemusela hlídat v jídle. Prsa neporostla ani o cenťák ![]()
Jen mám takový pocit, že jsem znova chytla kvasinky podruhé za tři měsíce a může to být jako vedlejší účinek těch prášků, takže na to jediné bych si dávala bacha. ![]()
Zdravím, tak já si včera vzala první pilulku, a po přečtení téhle diskuze mám trochu obavy
Takže holky přispívejte s novinkama a postřehama, ať se o téhle novince na trhu něco ví…fakt nikde nic není
přibíráte po ní některá???
Ahoj.. potřebovala bych pomoct
moc jsem to nepochopila..Gynekolog mi napsal prášky Nyssiela.. nikdy předtím jsem prášky nebrala. A vlastně začnu první den MS červenými pilulkami jak doberu 24prášek tak na drhý den si vezmu bílý a to by se měla dostavit MS?? a 4 dny bílé a pak hned začnu brát zas červene?
mám v tom trochu zmatek
![]()
Přesně tak nejdřív 24 pilulek červených a pak ty 4 bílé a během nich by se měla dostavit MS a pak se hned jede dál. Takže užívání bez pauzy. Já mám ale jiný problém.
Mám vybránejch asi 10 prášků z druhého plata a z ničeho nic sem začala špinit. Ale třeba jen jeden den a pak nic a včera večer a dnes taky už dobrý..Nevím zda je tohle normální než si třeba na ty prášky zvyknu nebo není. Nemáte stím některá prosím zkušenost? Děkuji
Peeta27: Zajdi si na gyndu, dá ti prášky proti špinění…
taky jsem hned někdy ze začátku špinila, ale dal mi prášky a zabraly za chvilku ![]()
Jak jako v kuse?
Ty prášky na špinění jsem brala do té doby než jsem je nedobrala… Nyssiela se bere pořád v kuse… ![]()
No to sem myslela. Takže je dobereš a pak už je brát nemusíš a pak už se to neobjeví jo při začátku dalšího platíčka Nissyely?
Přesně tak
dobereš a už nešpiníš… jako přestaneš špinit tak po dvou třech dnech, ale pak se to bere do konce ať se to vyléčí na pořád…
mě doktor říkal, že mi prostě jenom nesedla na 100% ta antikoncepce a je třeba to trošku poupravit… a dobré
už si nestěžuju, ms mi chodí pravidelně a všechno je dobré ![]()
Tak nevím, při posledním býlém prášku začlo asi něco jako menstruace, ale fakt slaboulince, spíš špinění a trvalo to 2 dny, tak nevím vůbec, co si o tom myslet
Je fakt, že přecházím z jiných prášků, tak je to asi tím, ale i tak mám akorát nervy. Měl to někdo podobně?
Holky, já beru Nyssielu 3 týden a pořád špiním.
Před tím jsem brala asi 3 roky Minervu… Na gyndě mi řekli, že je to normální, protože tělo bylo zvyklé na jiné hormony a že se to časem srovná. Prý to může trvat i 3 měsíce (samozřejmě pokud to není silné krvácní ale opravdu jen špinění a menstruace probíhá normálně
). Je blbé, že je toho na netu tak málo.