Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chci se zeptat jakou máte zkušenost s antikoncepci v injekci?
Nacti si diskuze o depo-provere, je to svinstvo.Mne to neudelalo nic, kamaradka po ni ztloustla 6kg a 6.5 let po porodu se ji spustilo mliko a dostala zanet prs.
Jestli si chces znicit telo, tak smele do toho.
Kamaradka to vyzkousela, cela otekla, zavodnena, nedarilo se ji to shodit. Akne po celem obliceji.
Nešla bych do toho, u mě vyvolala absenci nálad, vymazala chuť na sex a během prvních tří měsíců jsem nabrala skoro 30kilo a i podle obezitologa (opravdový doktor a né trouba s kurzem od STOB) mi způsobila metabolický syndrom, takže i přes veškerou snahu nedokážu jít na svou ideální váhu, protože když nemám 10kg navíc tak mi vymizí menstruace. Prý v ordinaci takových případů měl více. Jediná výhoda byla to, že jsem během užívání a ještě zhruba půl roku potom neměla menstruaci.
Vidíš, já ji měla cca 5-6 let a vyhovovala mi. Změna nálad, váhy ani akné se nekonala. Otěhotněla jsem normálně, vlastně napoprvé, cyklus následně pravidelný.
@terbucha chtěla jsem antikoncepci, která se může při kojení a byla mi doporučena lékařem injekce depo provere. Po přečtení tady v diskusích jsem to razantně odmítla. Je to pěkný svinstvo, které ti ničí tělo.
Nemám vlastní zkušenost, ale na základě zkušeností z okolí bych do toho nešla naprosto nikdy. nerozumím, proč to pořád doktoři doporučují, kdž to sedne 1 ze 100
@Heivka píše:
Nešla bych do toho, u mě vyvolala absenci nálad, vymazala chuť na sex a během prvních tří měsíců jsem nabrala skoro 30kilo a i podle obezitologa (opravdový doktor a né trouba s kurzem od STOB) mi způsobila metabolický syndrom, takže i přes veškerou snahu nedokážu jít na svou ideální váhu, protože když nemám 10kg navíc tak mi vymizí menstruace. Prý v ordinaci takových případů měl více. Jediná výhoda byla to, že jsem během užívání a ještě zhruba půl roku potom neměla menstruaci.
Ja proveru beru kvuli delozn sliznici a ne antik. a docela ok a to js na hormony hodne chytlava.
KAmarádka po ní otekla a přibrala a zpátky už to nikdy nevrátila.