Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Titty no asi do toho nakonec půjdu, jako kdyby moje gyndr neměla zrovna přes moji minulou ms dovolenou, tak už jsem ji v sobě měla
pak mi to začalo hlodat no ![]()
@Lojzísek píše: Více
A otěhotněly s hormonálním tělískem nebo s nehormonálním? Já mám ve svém okolí jen asi dva případy otěhotnění přes tělísko a to bylo nehormonální. V jednom případě (prý, asi… nemám přesné info) vypadlo.
@Harmonie0 píše: Více
Tak snad mi potom nevynadáš, co jsem ti to poradila.
Ale já fakt spokojená jsem.
@Lojzísek hele ty kroužky, to mi přijde úplný vopruz, já mám ráda spontánní akce, což je ii sex, dokonce si nedokážu představit dávat si dovnitř nějaký pharmatex třeba 2h před sexem, už jen proto, že s chlapem děláme pokaždé orál a to i během styku
za mě veškeré antikoncepce, které se musí plánovat před sexem jsou úplně pasé
a myslet na to, že si mám nějaký kroužek vyndat
pro mě je dost šílená představa pesaru, když si vzpomenu co při tom sexu děláme, tak to by pesar nejspíš ani neustál ![]()
@Titty hele to neee
já to beru tak, že každá jsme jiná a dle mě je to i dost o hlavě, já když dostanu nějaký léky, na něco, tak si zásadně nečtu příbalák
aby mi prostě nic nebylo, takže si nechám příští MS dát hormonální tělísko, no a skončí mi MS, žádné špinění nebude, budu úplně happy jak dva grepy, tak jak jsem teď a může to svoje semeno ve mě pak šlehat třeba do té smetany
![]()
@KKK85 jako myslíš i ve věku 40+? Ne, že bych v tom věku neotěhotněla, porodila jsem 2 děti po 40.ce, nicméně mě spíš drásalo jednak zavádění cizího tělesa do těla, navíc do těla, které chce dávat nový život a možný abortivní účinek (nehormonálního) nitroděložního tělíska, nicméně po 40.ce jsem to právě začala vnímat jinak, prostě i když je možné stát se přirozeně matkou i v tomto věku, ne že ne, tak ta pravděpodobnost.. prostě to vnímam jinak než ve vyloženě produktivním věku
Jinak může vypadnout i to hormonální, to riziko tam je, měly by se kontrolovat alespoň šňůrky, jestli jsou stále přítomny.