Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chystáme se v srpnu do Chorvatska v tu dobu s ročním synem. Hledáme ubytování, nejlépe přímo u moře (aby se terasa dala využít jako pláž a nemuseli jsme se pořád přesouvat:) ) nebo kousek od moře se zahrádkou - abychom tam dali deku, bazének, mohl si hrát pod stromem. Prostě abychom si to užili, nedokážu si představit být měsíc v nějakým apartmánu v patře kam pořád taháme kočár a lítám po pokoji za synem aby si neubížil, snažím se ho pořád zabavit a na pláži není žádný stín.
Nejspokojeněšjí je venku na zahradě, to máme chvilku klid ![]()
Podmínkou je pevnina, ne ostrov, jinak je nám místo jedno, dojedeme kamkoliv + v apartmánu by měla být kuchyň a internet.
Prosím o tipy od zkušenějších cestovatelek s dětmi po Chorvatsku
Díky
Ahoj, konkrétně neporadím, také jsme hledali dost dlouho. Spíš jen poradím, moc neotálet a hledat, my hledali na „ubytovanivchorvatsku“, sháněli jsme před cca 2 měsíci a 80% majitelů, co jsme oslovili, tak už měli plno na celé léto ![]()
Já jsem pomocí google street wiev si projížděl vytipovaná místa v Chorvatsku pěkně ulici po ulici a potom psal podle čísla domu a cedule „Sobe“ tak dlouho, až jsem našel co jsem chtěl. Pracné, ale vyplatilo se to… ![]()
Ale sezóna byla dost plná a to byl únor, to je fakt…
Ahoj, my jezdili do Zaostrogu, krásná vila se soukromou pláží a oplocená, ale červen-září obsazeno. Podle mě v plné sezónně na dobrém místě s těmito požadavky nemáš šanci. Jinak loni jsme byli na blint a sehnali jsme krásný apartmán v Primoštenu, kousek od historického jádra a s výhledem na něj, obrovská terasa, přímo u pláže, ale je 3 patrový a v sezóně taky podle mě bez śance, my byli až 10.9.
@beeerush A jak se ti líbil Zaostrog, je to vhodné pŕo děti? Jaké tam jsou pláže? Dá se tam najít stín? A je tam nějaká promenáda na procházky s kočárkem? Moc děkuju ![]()
V Zaostrogu je právě zatím asi jediný ubytování, který by šlo a je volné:
http://www.chorvatske.cz/…aostrog.html
Ale je tam dost schodu, takze pro tebe by pripadal v uvahu jen ten malicky apartman na prizemi…
@Ne85 Procházet se tam dá až do aleluja. Stín je jak kde, dá se najít. Pláže jsou tam kamenité jako téměř všude v Chorvatsku. Třeba ta naše vila je pro děti přímo ideální, ale těžko si to zamluvit. Už má stálou klientelu a všichni si to zamlouvají na další rok dopředu. Je to takový menší městěčko, pár restaurací, barů, jedna cukrárna…Mě se třeba líbil víc ten Primošten, byli jsme v klidné části a ruch centra jsme měli na dosah. Asi záleží jestli stojíš o klid nebo o to vymetat kavárničky. Ten Zaostrog je dost klidný. Ale zase bych řekla, že v tom Zaostrogu je o dost levněji.
@beeerush Prosimte jeste k tomu Zaostrogu-koukala jsem na google na street view a prislo mi, ze podel plaze se tahne nejaka silnicka? Asi to neni jen promenada pro pesi? Nebo? Chceme spis klid, nepotrebujem letovisko, ale chceme mit moznost delsich prochazek s kocarkem…
@Ne85 ta silnička, to je promenáda. Zaostrog neni žádný luxusní letovisko, je tam ale klid. Nevim jak dlouhé procházky si představuješ, mě to vždycky přišlo jako docela fajn procházka, já tipuju od konce do konce tak 2km, ale neumím to odhadnout. Jestli chceš klid na to je Zaostrog fajn, jestli chceš chodit na fakt dlouhý procházky a aby byly podél promenády kavárnučky a obchůdky vyber radši jinou destinaci. Snad jsem pomohla aspoň trochu a omlouvám se za pozdní reakci, nešel mi internet