Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
cell píše:
Rodila jsem před 3 týdny: nůžky jsem sice měla, ale k jídlu jsem si je nevzala ani jednou, jí se totiž na chodbě a vždycky jsme se do toho nějak dostali. Jogurtů a pribiňáků jsme dostávaly hodně, ani jsme je nesnědli. Vložek je k dispozici mraky, první tři dny, kdy to teklo hodně, jsem používala ty jejich (i 3 naráz) a jsou bezva, pak už mě to nebavilo, tak jsme měla svoje Batisty, které sjou delší a stačila jedna. Košil erárních je taky dostatek - spotřeba byla taky veliká, i 4 denně - jen doporučuju přibalit spínací špnedlík - málokterá má knoflík. Taky doporučuju přibalit 1 nejlíp barevnou bavlněnou plínku a 2 kolíčky na stínění miminka - jak je teď brzy tma, tak se musí svítit a miminům to vadí. Dále doporučuji nějaký hodně jemný toaletní papír - tím jejich škrábákem bych se bála. Kruh jsem neměla a ač jsem byla střihnutá hodně a ze začátku to fest bolelo, dalo se to v pohodě bez něj. Sedací koupel se tam asi zrealizovat nedá - to bys musela mít vlastní lavůrek. Jinak miminům dávají 6 plenek (Huggies, které nám vždycky protekly), pak už musíš mít své - já měla celý balík (=43 ks), ale reálně jsem potřebovala si 10 ks, ono mimi zpočátku moc nečůrá ani nekaká. Vlhčené ubrousky nevím - já je měla, ale dávali perlan a omývali jsme čistou vodou, což je lepší a doma jsem na to najela taky. Tak to je asi vše, co mě napadá- přeji bezproblémový porod!
Cell, gratuluji k miminku
a moc diky za rady ![]()
rádo se stalo
. Ještě jsem si všimla - silikonové klouboučky, pokud myslíš, že budeš potřebovat, přibal - my je neměli a potřebujeme, takže manžel pádil koupit do blízké lékárny na radu sestřičky značku Medela a jsou fajn. Jinak ručníky jsem měla tři - jeden určitě do tašky na porodní sál a dva pak na šestinedělí. Ale na utření jsme používaly hlavně ty použité noční košile - hlavně jistých partií, abychom si svoje ručníky neušpinily. A měla jsem jedno svoje pyžámko, ve kterém jsem frajeřila 3. den
. Na radu jsem měla dvoje pantofle - korkáče a boty do sprchy - ty druhé jsem ani nevybalila.. a ještě jsem si vzpomněla: je tam příšerně přetopeno a nedá se moc regulovat topení, takže ponožky spíše slabší, stejně jako župan (měla jsem tlustý froťák a bylo to utrpení). Pokud bys měla volbu postele, tak co nejdál od topení ![]()
Já bych si teď do porodnice brala pet flašku se sportovním uzávěrem, dá se do ní dát jak ten odvar z kůry, tak čistá vlažná voda, ono totiž po porodu může být čurání pěknej očistec
Tak abys nemusela na každý čurnutí lízt do sprchy, tak si sedneš na mísu a ona místa si ostříkáš z té flašky ![]()
Ahojky, já taky rodila u Apolináře před 3 týdny a gel z dubové kůry se mi určitě hodil. Vypotřebovala jsem ho tam celý
a kdyby tě nástřih hodně bolel, dají ti tam sestry čípky proti bolesti. Já toho teda využila hlavně před návštěvama, protože jsem nemohla ani chodit
a vem si čepičku pro mimčo, když budete na chodbě na návštěvách, tak tam dost fouká. I kosmetiku jsem měla svojí a taky dudlík doma ho sice nepoužíváme, ale tam se dost hodil, abych nerušila ostatní maminky, když malá řvala ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, s jak velkou taškou jste šli do porodnice? já nemám žádnou, tudíž nevím jak velkou si mám koupit, aby se mi to do ní všechno vešlo
. ale abych zas nešla s nějakou lodní a nebyla za idiota ![]()
jo a je župan nutný? já mám froťák a ten zabere půlku tašky
![]()
děkuju moc
@ilona87 Já měla zavazadel několik, tašku, brašnu s notebookem, batůžek a možná ještě něco. A jinak pro mě župan nutnost, na pokoji jsem chodila jen v jejich erarni kosili, ale při návštěvách na chodbě bych zmrzlá, ale já mám dítka říjen a listopad.
Několik zavazadel?
tak já noťas nepotáhnu. právě bych chtěla jen jednu tašku a ne se ještě vláčet jak trubka s igelitkama
![]()
já to mám na říjen, tak právě nevim. možná by stačil jen propínací svetr. těžko říct, jak bude v říjnu.
Žádný loďák s sebou neber, na porodním boxu je málo místa. Já měla tašku, se kterou chodím na cvičení. Pokud bys skončila na JIP, tak ti tam vezmou akorát hygienické potřeby, ručník a mobil. Župan stačí, když ti přinese první návštěva na šestinedělí - tam se můžeš pohybovat v té jejich erární košilce s výstřihem k rozkroku, na návštěvu na hlavní chodbu pak už můžeš v tom přineseném županu. ![]()
Nemůžu přeměřit, neb je momentálně u ledu mimo můj dosah (s mrňousem cvičení ještě chvilku nehrozí).
Ale normálně se mi tam v pohodě vejdou cyklistické tretry, velká osuška, taška s hygienou, oblečky, doklady, 1,5 l lahev.
Do porodnice jsem tam zvládla nasáčkovat pantofle, velkou osušku a menší ručník, taštičku s hygienou, krabici s vložkama do podprdy, 2 podprsenky, ponožky, krabici jednorázových kalhotek, nezbytné doklady a administrativu, telefon, nabíječku, sváču, 1,5 l vodu foťák a knihu.
Jinak doporučuju si přibalit spínací špendlíky na tu košili. ![]()
@ilona87 dej si na postel na hromadu všechny věci, co budeš balit do tašky a pak kup o fous větší. Já všechno pobalila, a pak postupně přebalovala do větších tašek, jak jsem přidávala věci. ![]()
Ale vyplatilo se každý den manželovi šoupnout špinavé ručníky a košile a on mi zas nosil čisté z domova spolu s jídlem. A župan zabral rozhodně nejvíc místa.
@Svistice píše:
Nemůžu přeměřit, neb je momentálně u ledu mimo můj dosah (s mrňousem cvičení ještě chvilku nehrozí).Ale normálně se mi tam v pohodě vejdou cyklistické tretry, velká osuška, taška s hygienou, oblečky, doklady, 1,5 l lahev.
Do porodnice jsem tam zvládla nasáčkovat pantofle, velkou osušku a menší ručník, taštičku s hygienou, krabici s vložkama do podprdy, 2 podprsenky, ponožky, krabici jednorázových kalhotek, nezbytné doklady a administrativu, telefon, nabíječku, sváču, 1,5 l vodu foťák a knihu.
Jinak doporučuju si přibalit spínací špendlíky na tu košili.
Jo ještě jsem tam měla roli papírových utěrek a nafukovací kruh.
Tak jo, děkuju moc
píšu si
spínací špendlík… i když si asi vezmu svou noční košilku.
jo a ještě jeden dotaz, ale teď jsem ho zapomněla ![]()
@ilona87 píše:
Tak jo, děkuju moc
píšu sispínací špendlík… i když si asi vezmu svou noční košilku.
jo a ještě jeden dotaz, ale teď jsem ho zapomněla
Vlastní košile mi přijde praktická tak akorát na ty návštěvy. Jak ráda jsem si s čistým svědomím nechala cedit mlíko a čůrat dítě na tu jejich
Ještě jsem si ji mohla kdykoliv vyměnit. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.