Apolinář - co do tašky do porodnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3821
14.6.17 16:35
@Alyss1 píše:
Namimino dostanete pár plínek - tuším sedm, zbytek vlastní. oblečky a látkové plínky pod hlavičku jsou k dispozici erární. ubrousky nemají. my dostali malý vzoreček sudocremu, který v porodnici stačil. teploměr je lepší vlatsní ale půjčí ho. gel na mytí a ni olejíček nemají, ale netřeba, je lepší mýt vodou.vložky, košile jsou a dost. odsávačky, chladítka na prsa nevím.

A na co je potreba ten teplomer? To se musi miminu merit teplota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
14.6.17 16:47

@zudina ja jsem sice z ostravska ale teplomer jsme vubec nepoužívali. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22861
14.6.17 17:02

No ja rodila na vinohradech a museli jsme merit a zapisovat :-/ ale vse jsme tam meli, kazda dostala krabicku ve ktere byl teplomer, bepanthen tusim, slunecnicový olej, jonsons sprchac (ten jsem teda nepouzivala, myla jsem vodou) ale ten olej byl fajn a desinfekci na ruce a mozna jeste neco, uz nevim :oops:..proste jsem mela mit jen pleny a ubrousky..tak nevim ted :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
14.6.17 17:19

Taky by me totez zajimalo (tedy co s sebou k Apolinari), takze se pripojuji a diky za aktualni info :)

Teplomer - taktez jsme museli merit pravidelne a zapisovat, tusim, ze pred kazdym kojenim (pri kazdem prebalovani). Takze teplomer radeji s sebou, diky :) Pliny jasny. Muzu prosim dotaz, tasku kdyz si vezmu s sebou, mam si udelat mensi tasku s vecma na porodni sal - jednu nocni kosili, rucnik, prezuvky? Nebo vsechno do jedne tasky? V minule porodnici to bylo zvlast, taska na sal, taska na sestinedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
14.6.17 19:12

Urcite teplomer, fajn je i vlastni propiska, (vecne nebylo cim psat). Pliny pro miminko, (prvni den jich par dostanete, ale pak uz jedete na svych). Take vlh. ubrousky vlastni, (dava se jen zkusebni vzorek. )Davaji i vzorek masti na zadecek, me vysel cely pobyt, takze ten sebou potreba neni. Doporucuji vzit sebou zupan. Obleceni na miminko, latkove pliny a nocni kosile jsou erarni. Stejne vlozek je tam dost. Je lepsi to vzit zvlast. A na jejich webovych strankach maji i seznam co si mate sebou vzit a co naopak dostane, takze neni potreba se s tim tahat. Ja jela podle jejich seznamu. Jen na sale sem nevyuzila z toho nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
14.6.17 19:18

@čolíto93 diky moc, ja ten seznam prave na webovkach nikde nenasla :( budu jeste patrat :) diky!

Edit: super :)

http://www.apolinar.cz/…/sestinedeli
http://www.apolinar.cz/…do_porodnice
http://www.apolinar.cz/…dotazy/porod
 http://www.apolinar.cz/…zy/po_porodu

Moc diky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
14.6.17 19:44

http://www.apolinar.cz/…do_porodnice

Řídila jsem se tímto seznamem a nic mi snad nechybělo. vzala jsem si jen cepicku a látkové pliny navíc. purelan na prsa. rodila jsem před dvěma měsíci. doporučuji opravdu dodržet malou tašku k porodu a pak si nechat zbytek donést po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
14.6.17 19:45

@FenekUsaty neni za co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22861
14.6.17 20:42

A ty nocní košile jak? Ty dají nebo ne? Píšou, že vlastni.. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22861
14.6.17 20:47

A vložky opravdu dají na celý pobyt? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
14.6.17 21:16

@lucynka25 Košile mají erární, můžeš je i poměrně často měnit, akorát jestli jsi menší postavy, budeš se v nich topit. Jinak měla jsem i vlastní košili, hlavne když přijde návštěva, je ta nemocniční dost odpudivá :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
14.6.17 21:18

@lucynka25 Ano, nebyl problém, stále je doplňovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22861
14.6.17 21:25

@mag12 super díky! to jsem ráda za ty košile, vím, že jsem menila dost často a tolik jich zas asi nemám a „ničit“ si je také nechci :mrgreen: a ty vložky to je tedy luxus to na vinohradech nebylo.. :potlesk: a miminko si můžu normálně obléct do svého, že? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
14.6.17 21:33

Holky prosim, tu tasku na sal chapu, ze ma byt mensi a jen nejnutnejsi veci. Ale tasku pak na sestinedeli tu si nemuzu rovnou vzit s sebou, neni tam kam uschovat, ze ne? Pisou, at ji prinese pak doprovod, ja nejsem prazska, takze nevim ani jak se tam dopravim, natoz kdy za mnou prijede doprovod. Takze konkretni otazka - proste taska s vecma „na potom“ tam neni kde uschovat, ze ne? A navstevy mimo navstevni doby - je aspon mozny, ze mi pak manzel tu druhou tasku priveze mimo navstevni dobu a da mi ji mezi dverma? Prvni dite jsem rodila v Horovicich a tohle jsem vubec nemusela resit, tam zadne navstevni hodiny nebyly a na uschovu veci tam byly skrinky, tak se ptam jako uplnej blbec :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
14.6.17 21:37
@lucynka25 píše:
@mag12 super díky! to jsem ráda za ty košile, vím, že jsem menila dost často a tolik jich zas asi nemám a „ničit“ si je také nechci :mrgreen: a ty vložky to je tedy luxus to na vinohradech nebylo.. :potlesk: a miminko si můžu normálně obléct do svého, že? :*

Ano, akorát musíš mít nový obleček na každý den pobytu, je to z hygienických důvodů. Měla jsem své, ale využila i erární (byli jsme tam trochu déle než jsem čekala, ale i jejich oblečky byly fajn).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková