Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, pomalu začínám chystat věci do porodnice a měla bych pár dotazu na maminky, které rodily u Apolináře.
Jsem blázen v tom, že ať jedu kamkoliv, tak mám moc věcí
, tak se chci poradit, co je opravdu nutné a co ne. ![]()
Braly jste tyto věci nebo jste si je nechaly přinést od manželů, až když byly potřeba?
Kojící polštář
Silikonové kloboučky
Kruh na sezení (při poranění)
Nahřívací obklady na prsa (při bolestivém nalití)
Kolik ručníků si mám vzít?
Pěnu na holení mi asi dají na přípravně, že? ![]()
A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jste už v porodnici nějak řešily případné poranění hráze. Těžko si tam asi budu dělat odvar z dubové kůry. To taky nosí manžel na návštevy?
A co poporodní pás? Ten se smí používat hned po porodu nebo až doma?
Asi to moc řeším, ale já jsem ten typ, který chce být radši připravený, protože mně to uklidňuje ![]()
Sice jsem rodila jinde, ale řeknu ti jedno, při holení se žádná pěna nepoužívá
![]()
Ahoj, rodila jsem letos v květnu u Apolináře. Vem si sebou potřeby na mimčo (hygienické), pokud nechceš jejich košili, tak svojí, kojící polštář mají erární, mě se třeba nalily prsa bolestivě, takže bych obklady uvítala, byla jsem hodně šitá, takže můžeš mastičku z dubové kůry, ale na sedavou koupel tam moc prostor není. Pokud nebudeš na nadstandardu tak je sprcha na chodbě, což je nic moc. Ručníky stačí. Oholila jsem se doma, takže nevím, ale asi by ti něco dali. Poporodní pás jsem neměla. No kdyby tě ještě něco napadlo
. Mě manžel nosil hodně pití (čaj je k dispozici), jogurty (byla jsem hodně nateklá, tak jsem si do nich dávala bílkovinu). Doporučuju si vzít k porodu tašku a zbytek ti přinese manžel, až budeš na oddělení šestinedělí. Přeju klidný porod.
Kaiira píše:
Tak to jsem zkusila jednou v životě a děsně se pořezala![]()
Hele, každá porodnice je jiná.. ale já jsem třeba přijela oholená úúúúplně, a oni mě stejně brali na sucho
![]()
MonnyDee píše:Kaiira píše:Hele, každá porodnice je jiná.. ale já jsem třeba přijela oholená úúúúplně, a oni mě stejně brali na sucho
Tak to jsem zkusila jednou v životě a děsně se pořezala![]()
![]()
To by si mohli zkusit…
a sestra by dostala pár facek rovnou… a to myslím doslova ![]()
Jinak já rodila taky u Apolináře… na P3 jsou sprchy vedle pokoje i u standardů
, kojící polštář je taky standardem. Doporučuju přibalit nůžky, rádi dávají j jídlu vakuově balené potraviny.
Ad holení nevím, já taky přijela oholená a sestra se mě jen zeptala zda budeme holit nebo ne a jestli chci klystýr.
S těma nůžkama už jsem to někde četla.. je to docela vtipné, ale už je mám na seznamu. ![]()
Kaiira píše:
S těma nůžkama už jsem to někde četla.. je to docela vtipné, ale už je mám na seznamu.
Jojo, Apolinář je tím vyhlášený ![]()
Holky a co ten kruh na sezení? Asi ho nemám brát rovnou, ale nechat si ho kdyžak přinést na návštěvy, co? Z představy, že jsem celá šitá mám snad větší strach, než z celého porodu ![]()
Jo, kruh jsem měla zabalený sebou a i využila. Třeba šitá nebudeš.
Když si zabalíš papírové ručníky, po sprše se utěsníš mezi nohama papírem, tak si nezasviníš normální ručníky na tělo=)
Krém na ruce, od věčného mytí jsem je měla úplně suché.
Rodila jsem úplně jinde, ale tak to je asi jedno…
Kruh jsem nepotřebovala - nebolelo mě sedět, ale chodit ![]()
Já jsem šitá byla - ale je fakt že maličko a kruh jsem nepotřebovala… ani jsem to neměla koupený, jsem optimista ![]()
Ono hodně záleží jak na tom budeš po porodu, pak se i odvíjí tvoje potřeba jednotlivých věcí. Já si třeba nechala přinést hygienické vložky, protože ty jejich jsem mít nemohla (měla jsem je jako dovýstelku), ale holčina co jsem s ní byla na pokoji, tak byla po císaři a spotřebu měla minimální. Ona zase nemohla vychytat jaké síťované kalhotky. Ono fakt hodně uvidíš pak.
Rodila jsem před 3 týdny: nůžky jsem sice měla, ale k jídlu jsem si je nevzala ani jednou, jí se totiž na chodbě a vždycky jsme se do toho nějak dostali. Jogurtů a pribiňáků jsme dostávaly hodně, ani jsme je nesnědli. Vložek je k dispozici mraky, první tři dny, kdy to teklo hodně, jsem používala ty jejich (i 3 naráz) a jsou bezva, pak už mě to nebavilo, tak jsme měla svoje Batisty, které sjou delší a stačila jedna. Košil erárních je taky dostatek - spotřeba byla taky veliká, i 4 denně - jen doporučuju přibalit spínací špnedlík - málokterá má knoflík. Taky doporučuju přibalit 1 nejlíp barevnou bavlněnou plínku a 2 kolíčky na stínění miminka - jak je teď brzy tma, tak se musí svítit a miminům to vadí. Dále doporučuji nějaký hodně jemný toaletní papír - tím jejich škrábákem bych se bála. Kruh jsem neměla a ač jsem byla střihnutá hodně a ze začátku to fest bolelo, dalo se to v pohodě bez něj. Sedací koupel se tam asi zrealizovat nedá - to bys musela mít vlastní lavůrek. Jinak miminům dávají 6 plenek (Huggies, které nám vždycky protekly), pak už musíš mít své - já měla celý balík (=43 ks), ale reálně jsem potřebovala si 10 ks, ono mimi zpočátku moc nečůrá ani nekaká. Vlhčené ubrousky nevím - já je měla, ale dávali perlan a omývali jsme čistou vodou, což je lepší a doma jsem na to najela taky. Tak to je asi vše, co mě napadá
- přeji bezproblémový porod!
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.