Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já tedy na kurzu nebyla a nemyslím, že by mi k něčemu chyběl… pravda, některé části porodního sálu jsem neviděla vůbec a už ani neuvím, ale už je taky nebudu potřebovat ![]()
Péči o mimčo mi přišlo, že ukázali na šestinedělí dostatečně a při porodu taky říkali co a jak.
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy na kurzu nebyla a nemyslím, že by mi k něčemu chyběl… pravda, některé části porodního sálu jsem neviděla vůbec a už ani neuvím, ale už je taky nebudu potřebovat
Péči o mimčo mi přišlo, že ukázali na šestinedělí dostatečně a při porodu taky říkali co a jak.
Jo jenže na šestinedělí jaksy taťkové nejsou. Já razím teorii, že chlap se má ohledně mimina zapojovat do všeho, nezvládne jen nakojit… Takže čím víc informací chlapa potká ohledně porodu, šestinedělí a mimina, včetně těch na tom kurzu, tím lépe. Třeba by jsme pak nemusely tady na emiminu číst příspěvky o vyřízené šestinedělce s poporodním blues a chlapem, co přijde z práce, lehne na gauč a čeká servis (který by měl ale ve skutečnosti on zajišťovat té mamince). ![]()
@Svistice Pokud chlap chce pomáhat, tak je mu jaksy úplně jedno, jestli mu to přebalení a vykoupání ukáže někdo na kurzu nebo partnerka… a pokud je to typ, co lehne na gauč a čeká na servis, tak tomu nepomůže ani 10 kurzů ![]()
@j.a.n.i1 S tím souhlasím, já jsem na kurz chtěla a partner taky, a určitě nám to oboum hodně dalo. Ale pokud chlap přebalovat nechce, tak myslím, že to ani kurz nezachrání ![]()
@andy266 Jo, je, akorát se k ní rozumně připojíš až druhý den po přijetí, až tě zadají do DB pacientů… do té doby lze jet na anonymní hodinové připojení, ale to mi dost zlobilo.
@j.a.n.i1 Moc děkuju, uvažuju pořád zda si brát notebook nebo iPad, že kdybych třeba nemohla spát atd., abych měla co dělat ![]()
@andy266 Já tam měla noťas a musím říct, že bez něj bych se asi ukousala nudou ![]()
Zdravím, mě bylo řečeno od doktorky co tam pracuje, že kurzy jsou vesměs k ničemu, všechno co člověk chce vědět vyhledá na netu a žádné bludiště to tam není aby člověk potřeboval vidět sály atd. Prostě buď jdeš doleva nebo doprava ![]()
Prý je lepší poděkovat tou tisícovkou co si za to účtujou porodní asistentce, co se o tebe bude u porodu starat.Ale zase když si mamina není jistá, tak proč se nezúčastnit.
Mě překvapilo, že si můžeš vybrat na který sál chceš jít no, sama nevím kam půjdu ![]()
@andy266 Jestli je barevný netuším
neměla jsem ani při jednom porodu čas si ho prohlížet. A ok, nemůžu si stěžovat.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.