Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den,kdyz uz jsem ukocila v prosinci kojeni tesila jsem se ze se mi antikoncepci vse srovna tak jak ma byt(plet,menstruaci,vykyvy nalad.atd),ale spise naopak,jsem uplne nestastna z antikoncepce artizia,za 3 mesice jsem pribrala 10kg!!!!ne ze bych se prejidala,jim stejne jako pred tim a mam i dost pohybu protoze mam dve deti se kterymi se nezastavim,ale spise jsem otekla,nohy mam jako konve,kdyz lezim citim v nohach mravenceni,je pravda,ze se mi upravila menstruace a zlepsila plet,ale mam i nulovou chut na sex,coz se samozrejme nelibi manzelovi.Takze s tou to antikoncepci koncim a mam strach prejit na jinou.Kazde ženě vyhovuje jina antikoncpce,me nevyhovuje.Dříve jsem měla triqvilar 8 let,ale take jsem po něm přibírala.Zkusila jsem i vnitroděložní tělísko,to ovšem vypadlo i když stálo hodně pěněz.Tak už opravdu nevím,poradte mi někdo,dekuji.
Ahoj, tak dneska jsme si vzala posledni prasek Artizie a prosim uz nikdy:-( v puberte jsme silene trpela na akne, pote mi zabrala Diane 35, po porodu jsem brala chvili Jeanine ale pak mi ho lekarka zmenila a ted jsem brala 4 mesice Artizii. Stacilo abych si prasek vzala o 6h dele! a hned jsem spinila 4dny, do toho tak obrovske zhorseni pleti- bolaky na zadech, na čele ,ktere jen boli a neleci se:-( a zhorseni opravdu co den! do toho jsme se vylozene klepala a bylo mi psychicky velice zle. Dneska jsem utikala na gynekologii a uz ji nechci videt:-( Vim ze je to hodne individualni a myslim ze pokud clovek nema problem s akne tak toto je vhodna antikoncepce, jinak prosim berte jinou s jinym mnozstvim hormonu:-(
No já ji také brala, asi rok, a po roce mě z ní začala šíleně bolet hlava, tak mi doktor předepsal Mirelle, tak nevím nevím. Ale to je individuální, na každého jinak ![]()
chcem sa spýtat ci možem mat svrbenie pleti, bolest prsnikov a žaludočne problemy s tejto HAK?? je to surne dakujem
ahoj..........brala som velmi kratko antikoncepciu ARTIZIA,aby som bola presn adva mesiace a dostala som trombozu,takze velmi neodporucam…
Ahoj,
Artizii beru třetí den a nepozoruji žádné negativní příznaky. Přecházím z HA Cilest, která vzhledem k mému věku obsahovala příliš mnoho hormonů a tudíž hrozila trombóza
Bylo mi řečeno gyneklogem, že co se týče přibírání na váze, tak za to antikoncepce rozhodně nemůže, po antikoncepci může žena přibrat maximálně 0,5kg a to z důvodu zadržení vody v těle, ale pokud dodržuje správnou životosprávu, cvičí atd. tak rozhodně po HA nepřibere, jsou to jen takové zaryté mýty mezi ženami.
Cena je opravdu příznivá, já jsem sehnala HA za 289,– a to je opravdu velice milé a ze všech HA má Artizie nejméně (téměř žádné) vedlejší účinky co jsem se tak dívala a hlavně nízký obsah hormonů, což je opravdu super! ![]()
Je to fajn, ze se citite dobre, asi zalezi na veku. Ja nyni uzivam Foxinette(je to podobne jako Jeanine) a muzu rict ze menstruace uplne slaboucka(spis jen jako spineni), akne se velice omezilo, zadne hnisave bolaky na zadech a hlavne mam chut na sex!!!:-D
@Michaellka píše:
Ahooj, tak bohužel budu mít k Artizii negativní komentář. Beru ji 3 týden a od 2 týdne trpím přecitlivělostí, výbušností, atd.. plus menším krvácením. Ale, každému sedne něco jiného. Já se raději vrátím k Mercilonu. Přeji vám pozitivní zkušenosti.
Ahoj, můžu se zeptat proč jsi chtěla přejít z Mercilonu na jinou Ha?
@ATK píše:
CHYBA je pravdepodobne nekde jinde, je to temer stejna ucinna latka 20 mg Gestodenu, oproti Mercilonu je v podstate bez techto negativnich doprovodnych efektu
J.
Nejsem si jistá se kterým příspěvkem tenhle komentář souvisí, ale jaký je podle tebe rozdíl mezi Mercilonem a Artizií? Děkuju za odpověd
@klasn Já byla spokojená s Mercilonem, ted ho začnu brát zase.
Ahojky všichni, chtěla bych sem taky napsat zkušenost s Artizií, beru jí 4 měsíc, hned ze začátku snad po dvou měsících jsem měla 4 kila nahoře, teď se opravdu hlídám a s mírnou dietkou si váhu držím
. Co mě ale trošku děsí je, že v pauze nekrvácím. Špiním, ale opravdu malinko a to snad jen 3 dny. Můj doktor mi na to řekl ať jsem ráda, ale já si myslím, že to až tak normální není. Nemáte někdo taky takovou zkušenost? Při jakékoliv jiné antikoncepci jsem krvácela i 7 dní.
Díky moc a odpověď ![]()
Artizii beru skoro 2 roky, předtím jsem brala Chloe, jenže měsíčky sem měla až 8 dní, migrény a oteklé nohy.. S Artiziou mám měsíčky 3 dny a slaboučké
Navíc cena je víc než krásná:-) Já jsem naprosto spokojená ![]()
Mmaci, je to hold silene individualni, ja tu plet mela naprosto strasnou ![]()
bolaky na cele, na brade, ekzem u pusy a k tomu bolaky na zadech, ted se mi to po nove antiko strasne zlepsilo. Verim ze nekomu vyhovuje, mam tu jeste dve platicka, kdyby nekdo mel zajem, dejte vedet…
Ahoj … =) Mám takový problém.. Artrizia mi sedla to je v pohodě budu ji brát tedka 2 rok. Ale stalo se mi, že sem si zapomela vzít prášek
a nevzala si ho do 12 hodin ale až po 14 hodinách … Máte někdo zkušenosti ? Jen bych ráda věděla jestli mi normálně funguje nebo ne na gyndu se dostanu až za týden tak bych jen chtěla vědět co mám čekat… (změna prášku apd.) Děkuju za odpovědi