Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den chtela jsem se zeptat ohledne zapomenuti 5. pilulky v prvnim tydnu, tedy v patek jsem zapomela uzit prasek a na druhy den jsem mela 2× sex kdy se pritel udelal do me, po sexu jsem si sla vzit prasek ktery beru v 20:00 a teprve v tu dobu jsem zjistila ze jsem si zapomela vzit patecni prasek. Jake je riziko otehotneni? (antk. Beru delsi dobu a jedna se o artizii) dekuji.
Chloe je sidce skvěla že má aktivní a neaktivní prášky… ale sposta holek s ní má problémy… často dochází k nabírání váhy… já treba nabrala 8 kilo a ne pres prsa ale pres boky hlavne
Me se stává že vynechám omylem aj 2 prášky a jeste jsme tehotná nebyla jsme hodne zapomínavá… riziko tam podle me učite je ale sbytečne bych se nenervila ![]()
Ahojte holky, já jsem byla ted rok bez antikoncepce, je mi 17 a ted používám artizii a krvácím už 16 dní, ale slabě a přerušovaně, nemám bolesti a hubnu, ale objevují se mi pupínky a já s tímhle nemám problém, ale dám ji ještě šanci než si moje tělo zvykne na nový připravek.
Ahojte, chtěla bych se zeptat kdy tato antikoncepce účinkuje
Ahoj, beru artizii 12 dní a pořád špiním, občas i trochu krve. Chtěla jsem se zeptat jestli to přestane, nebo mám přejít na jinou. Jinak nemám ani bolesti nebo změny nálad ani jiné vedlejší příznaky. Je to moje první HA, takže nemám zase tolik zkušeností. Díky za radu ![]()
@sammy33 píše:
Ahoj, beru artizii 12 dní a pořád špiním, občas i trochu krve. Chtěla jsem se zeptat jestli to přestane, nebo mám přejít na jinou. Jinak nemám ani bolesti nebo změny nálad ani jiné vedlejší příznaky. Je to moje první HA, takže nemám zase tolik zkušeností. Díky za radu
Ahoj myslím si, že je to normální aspoň lékařka mi to tak říkala a mám to samí, takže si myslím, že můžeš být v pohodě
Jen tomu dej čas.
Tři dny užívám Artizii a párkrát za den mě píchá u srdce, není to nijak šílené, ale je to nepříjemné. Zajímalo by mne, jestli to může být způsobeno právě touto antikoncepcí.
Ahoj, ja bych se chtěla zeptat jestli se po teto antikoncepci přibírá?
![]()
Dobrý den, beru Artizii třetím rokem…chci se zeptat je možné aby měla antikoncepce vliv na zuby? Od doby, kdy jsem ji začala užívat se mi mnohem víc začaly kazit…před tím jsem neměla jediný kaz.
Prosím Vás stalo se některé že přestože beru prášky poctivě tak v sedmidenní pauze prostě nepřišla menzes? je teda pravdou že díky této antikoncepci mám menzes úplně minimální, tak 2dny pouze na slipovku, ale vůbec?
Ahoj, artizii beru od samého začátku, od ledna 2011 a musím říci, že super
žádné vedlejší účinky nepozoruji, ještě jsem s ní zhubla
opravdu, nemám si na co stěžovat ![]()
Ahojte holky no s Artizii jak komu sedne. Já 3 měsíce po brání ha jsem přestávala mít chuť na sex není to takové jaké to bylo předtím. Ale řekla jsem si třeba se to zpravi dále to mělo kladný vliv na moji ms protože je vážně slabá a podbřisek bolí 1-2dny, po 9 měsících brání sem si chtěla spojit plata ale co se nestalo byla jsem u přítelovích rodičů na víkend neměla jsem prášky u sebe tak sem vzala po necelých 10hodinách každý by řekl no a? Do 12 hodin se nic neděje ale hned druhý den jsem začala špinit až do konce brání plata přes následující týdenní pauzu pak bylo vše ok a když sem chtěla oddálit další měsíc když tenhle nevyšel opět na konci 3týdne brání jsem začala. Špinit a nemohla jsem opět oddalit tak jsem naštvaná v létě se musím otravovat z ms a po 9 měsících sem zjistila že mi ha nevyhovuje..
Neco sem se snažila přehlížet ale tohle je moc…
Půjdu si vyměnit ha… ![]()
Dobrý den, mám dotaz ohledně Antikoncepce Artizia. S přítelem sem měla sex 26.2013 a to jsem zrovna brala pátý prášek z nového plata. Nyní už plato dobírám a jelikož chci prášky vysadit, mám začít ještě převentivně a dobrat další plato? S vysazením nemám žádné zkušenosti, HA beru poprvé