Antikoncepce Artizia - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mispuleek
29.7.12 11:40

Dobrý den, chtěla bych se optat. Antikoncepci s již zmiňovaným názvem jsem začala užívat cca před půl rokem, žádné problémy se neobjevily, i když je pravda, že tělo si musí zvykat na něco nového, proto jsem měla menstruaci velmi nepravidelnou, jednou jsem ji měla 7 dní.. pak zase 3dny a někdy jsem ji začala mít až po třech dnech po dobrání posledního prášku, ale chápu.. je to individuální. Moje otázka však směřuje krapet jinam, prášky beru odpovědně(takže se mi nestalo, že bych vynechala)snad jen o několik hodin, což nehraje zase tak velkou roli. Měla jsem dostat menstruaci ve středu, nedostavila se. Až teprve třetí den jsem měla velmi SLABÉ krvácení, ovšem druhý den nic.. Je to možné? Je možné, že bych krvácela jen jeden den? Myslíte, že bych si měla zajít za gynekoložkou nebo se nemám znepokojovat? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem M.

• Citovat
  • Upravit
330
29.7.12 21:51
@Mispuleek píše:
Dobrý den, chtěla bych se optat. Antikoncepci s již zmiňovaným názvem jsem začala užívat cca před půl rokem, žádné problémy se neobjevily, i když je pravda, že tělo si musí zvykat na něco nového, proto jsem měla menstruaci velmi nepravidelnou, jednou jsem ji měla 7 dní.. pak zase 3dny a někdy jsem ji začala mít až po třech dnech po dobrání posledního prášku, ale chápu.. je to individuální. Moje otázka však směřuje krapet jinam, prášky beru odpovědně(takže se mi nestalo, že bych vynechala)snad jen o několik hodin, což nehraje zase tak velkou roli. Měla jsem dostat menstruaci ve středu, nedostavila se. Až teprve třetí den jsem měla velmi SLABÉ krvácení, ovšem druhý den nic.. Je to možné? Je možné, že bych krvácela jen jeden den? Myslíte, že bych si měla zajít za gynekoložkou nebo se nemám znepokojovat? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem M.

Tak já bych k doktorce určitě zašla. Po půl roce takovéhle výkyvy… Podle mě by tohle antikoncepce dělat neměla, aby bylo vše rozházené s ní více jak před ní. Navíc, asi je to mírně paranoidní, ale já bych jí ani nevěřila pak. Já mám velmi dobré zkušenosti s Mercilonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kačaaaa
14.8.12 15:03

Tak já už beru čtvrté plato. A nějaké závažné změny na sobě nepozoruji. Jen menstruaci mám mnohem slabší a kratší, což mi vůbec nevadí. POdražděná nejsem vůbec. :)

• Citovat
  • Upravit
mishka2345
22.8.12 14:08

Já jsem s Artizií maximálně spokojená. Je to moje 3. ATK a konečně mi vyhovuje. Účinnost je taky ověřena, i když jsem si někdy zapomněla vzít tabletku a vzala si ji i více jak po 12 hodinách. Už ji beru přes rok a půl a neměnila bych. Nepřibrala jsem, pleť se mi taky nezhoršila a menses jen 4 dny a bez bolestí. A také vítám odsunutí menstruace, to u předešlých dvou bylo skoro nemožné. Takže doporučuji :palec:

• Citovat
  • Upravit
Martina339
25.8.12 19:52

Artizia - vynechaný prášek

Dobrý den, beru antikoncepci artizia už asi půl roku. Včera jsem začínala brát nové pláto s pilulkami po týdnu kdy byla menstruace. Problém nastal v tom že včera mi bylo odpoledne nějak nevolno, k večeru kdy si pilulky beru sem si ji vzala, a asi za 10min jsem zvracela. Vůbec mi nedošlo že jsem si zrovna chvíli před tím brala prášek a tudíž jsem ho asi vyzvracela. Mám dotaz co s tím udělat? mám další prášky brát normálně tak jak beru? (v příbalovém letáku píšou jenom o problému, když si prášek zapomenu vzít tak poté radí si ho vzít v moment kdy na to přijdu, ale já ten prášek nemám k dispozici)

• Citovat
  • Upravit
mishka2345
26.8.12 11:11

Stačí brát prášky dál jako obvykle, ale tak týden použít i jinou antikoncepční metodu.

• Citovat
  • Upravit
Andreine
26.8.12 17:08

Antikoncepci Artizia beru už skoro rok a jsem s ní naprosto spokojená. Žádná negativa k ní nemám, nemůžu si stěžovat. :)

• Citovat
  • Upravit
Andreine
26.8.12 17:09

Antikoncepci Artizia beru už skoro rok a jsem s ní naprosto spokojená. Žádná negativa k ní nemám, nemůžu si stěžovat. ;)

• Citovat
  • Upravit
alesia
13.11.12 20:31

artizia

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch co mají zkušenosti s antikoncepcí, jestli po začátku nepřibraly? Přecházím z antikoncepce Chloe, po které jsem přibrala 6 kg a nerada bych aby se to stalo i s touhle antikoncepcí:) díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
15.11.12 18:01

Artizia

Zdravím všechny. S Artiziou jsem moc spokojená. Nejen že mi vyhovuje cenově, ale nemám po ní žádné negativné účinky. Ze začátku mě bolela hlava, cítila sem se přecitlivělá, ale teď už je to v pohodě. Palec nahoru!! :-)

P. S. používám ji 3 měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina789
20.11.12 08:33

Artizia vedlejši učinky

Zdravím holky, beru tuto antikocepci už třetí krabičku (8 pláto) poslední dobou už nějaký ten měsíc, mě kolikrát zničeho nic začne bolet břicho, střevní potíže. Tabletky beru večer kolem osmé hodiny.
Třeba dnes ráno když sem šla pryč mě začalo tak bolet břicha že jsem se musela vrátit domů, po nějaké době to pak přestane, třeba 2h. Vždycky u toho mam střevní potíže.
Našla jsem zde http://www.zentiva.cz/…leaflet.aspx?… v příbalovém letáku nežádoucí účinky jako třeba nevolnost, bolest břicha, průjem.
Ale zajimavé že ze začátku jak jsem začala artizii brát tak nic, začalo to tak až po 3 měsících.
Tak nevím čím to může být, u obvodní doktorky sem byla a dělala mi testy, nic nezjistila.

• Citovat
  • Upravit
1
28.12.12 22:02

Dobri podvečer rada by som sa stela opytat o hladom ARTIZIA 3×21 tab
Solm v Anglicku a prd 2 rokmi som bola v Ceskej Republike teras neviem jako to chodi ale rada by som si stela zakupit tie tabletky je to stale na predpis nie som si ista, rada by som sa opytala Dakujem za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.13 19:27

Vynechání HA Artizia v 1. týdnu

Zapomněla jsem si vzít v 1. týdnu po menstruaci třetí pilulku HA Artizia (užívám něco přes 2 měsíce) se zpožděním cca 17 hodin, mezitím jsem měla 3× pohlavní styk bez ejakulace do pochvy. Pilulku jsem si vzala, hned jak jsem si vzpomněla cca 3 hodiny po styku. Gynekoložka mi řekla, že můžu být klidná. Že HA Artizia má nějaké časové rezervy (24 hodin), a že když jsem si vzala další tabletku, tak jak mám, tak že se hladina hormonů v těle vyrovná a nemusím mít strach.
Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli můžu mít pohlavní styk v následujících 7 dnech, bez kondomu a bez ejakulace do pochvy? Kdyby se náhodou vloudila chybička, tak jsem chráněná, a nebo máme raději použít ještě kondom? Říkala jsem si, že pro lepší pocit a klid, bych si udělala ještě těhotenský test. Ikdyž mi doktorka řekla, že můžu být klidná stejně jsem z toho nervozní a mám strach! V 18ti letech dítě opravdu nechci! Děkuju za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nyny27
21.1.13 12:04

Ahoj já beru artizii už rok a půl. Zkusila jsem jí po porodu a celou dobu si nemůžu stěžovat. jen ted jsem měla místo menstruace slabé špinění. byla jsem u doktorky a ta mi řekla, že to dělá antikoncepce.Je to tim, že je nízkohormonální a sliznice ne nenakrví jako obvikle…Jinak vše v pohodě. Žádný váhový přírůstek, žádné akné a to jsem měla problémy s akné jako mladá.

• Citovat
  • Upravit
nyny27
21.1.13 12:17
Neboj mě se to taky stalo a je to opravdu tim, že má nízký obsah hormonů. stalo se mi to poprvé po roce a půl užívání artizie, jinak celou dobu v pohodě. doktorka mi řekla, že když se užívá delší dobu, tak se to může stát. své dny dostanu třetí den po dobrání posledního prášku a mám menstruaci tři dny.bez bolesti-a že jsem bolestma trpěla hodně. brala jsem si i neschopenku, ale artizie mi to upravila.
@Sweetis píše:
Tak já bych k doktorce určitě zašla. Po půl roce takovéhle výkyvy… Podle mě by tohle antikoncepce dělat neměla, aby bylo vše rozházené s ní více jak před ní. Navíc, asi je to mírně paranoidní, ale já bych jí ani nevěřila pak. Já mám velmi dobré zkušenosti s Mercilonem.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1