Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
me tvalo 28 dni
je to normalni ptala jsme se sve gynekolozky
Dnes mě tuhle antikoncepci gynekoložka předepsala. Jsem zvědavá,je to moje první. Popravdě mě by vedlejší účinky jako přibrání na váze vůbec nevadili.
Chci se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti s tím, že se po ní zvětší prsa. Děkuju
Budu brát antikonepci poprvé (právě artizii) a chtěla jsem se zeptat (pokud ji beru pravidelně + sedmidenní pauza), jestli mě proti otěhotnění chrání neustále? Tzn. 24 hodin v týdnu celý rok (za předpokladu, že ji ten celý rok budu samozřejmě brát
)? Děkuji
Jasné, že pôsobí stále, aj počas tých 7 dní… aj celý rok, ale musíš ju samozrejme brať:) ja ju mám 4 mesiace a bez problémov… všetko je o.k:)))
ahojte…
artiziu beriem uz pol roka a nemala som s nou problem az do dnesheno rana…vzdy si vezmem tabletku o 21:00. len vcera sa mi stalo to,ze som zabudla…tak som rano vstala o 8:15 a spomenula osm si.ale vdaka svojej poplasenosti alebo neviem comu sa mi stalo,ze som si zobrala nielen vcerasiu (stvrtkovu) ale aj dnesnu piatkovu uz teraz rano! co mam robit?
![]()
fúúú, tak to nemám šajnu… ale prečítaj si radešj ten letáčik … jo? držím palce
Ahojte.
zacala som brat artiziu v prvy den menstrucie ..
a ako som si ju dala prestal mi menzes.
je to normalne?
a inak predtym som bola stale smutna, ako som to zacala brat stale sa mi chce smiat
a mam rjadne super naladu ![]()
odpovedzte plsik dakto, dakujem ![]()
no ja viem, že ako som ju začala brať, tak mi síce neprestala, ale mala som ju slabšiu a tebe prestala úplne?
mne prestala uplne .. nejak to nechapem … ale chytila ma chut do jedla co je dopre lebo chcem pribrat ,,, a mam dopru naladu ![]()
ja som mala dva dni takú silnješi a potom slabulilinku, ale zatiaľ to nechaj tak… to sa ti upraví si myslím… vieš do tých troch mesiacov, ja ju beriem už 5 mesiacov, zatiaľ mám menzes na deň a na hodku, nepribrala som ani kilo… je to fajn, sadla mi.. a neobávaj sa henteho, snád sa to upraví
tak to se mi ulevilo…:) no naštěstí už je to v pohodě, další menstruaci sem měla normálně 5 dní ![]()
ufff …Aako som zacala brat artiziu boli ma brucho .. pod brusko a mam divny pocit na vracanie
…
Ahoj, jak už tady některé psaly, taky mám Artizii jako první antikoncepci, letáček jsem si pečlivě přečetla a tak, ale stejně…
Začala jsem ji brát hned 1. den menstruace, k čemuž jsem se dočetla, že zabírá ihned. I tak jsme ale s přítelem čekali ještě tak šest dní, než jsme se milovali. Ale stejně si nejsem moc jistá, jestli je všechno, jak má být - „testovala“ jste to některá takhle brzy?
A ještě jedna věc - po sexu jsem byla taková rozbolavělá a šlo to trochu ztěžka, ale nejsem si jistá, jestli to souvisí s antikoncepcí, nebo s tím, že jsme se oba poprvé milovali bez kondomu, takže nejsme zvyklí na absenci toho čehosi zvlhčujícího…
Omlouvám se za tak intimní dotazy, ale tady to snad dojde pochopení ![]()
Po 7.tabletke je styk chranený
aspon tak som to ja citala..
a myslim ze ked bolo bez kondomu by nemal byt problem…
mozno si len bola kusok nervozna a napeta ![]()
taze by malo byt pohode ![]()
Ahoj potřebuju se na něco zeptat. Beru Artizii od prvního dne menstruace a krvácení mi trvalo kolem deseti dní :/ je to normální??