Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tulipánik: Ano, mám také Artiziu. Vždy po třech týdnech máš 7 dní pauzu a pak začneš brát nové plato pilulek. Začínáš je brát vždy ve stejný den.
Určitě se to spraví
Myslím, že tato antikoncepce je super, dobrá cena a nízké množství hormonů. Měla jsem i trochu deprese ze začátku, ale ty do 10ti dnů úplně zmizely. A nepřibrala jsem, takže jsem spokojená
Jen se mi trochu zvětšily prsa, ale to není na škodu ![]()
Angelinna: Ooo, tak to je super, dúfam, že sa to aj mne napraví no a potom na ten ôsmy deň začnem s novým balením, nie na siedmy, že? No vlastne hej, v ten istý deň začínam vždy s novým balením… No ani ja som zatiaľ nepribrala, myslím, že som neni ani precitlivelá… No a prsia by sa mohli aj mne zväčšiť, to by nebolo naozaj na škodu, uvidíme po čase… A dúfam, že sa mi aj to krvácanie upraví… lebo vieš, po tom ako budem mať tú 7 dňovú pauzu, sa mi má objaviť behom 3 dní menštruácia.. ale ja som len pred týždňom prestala krvácať.. vieš mala som to dlhšie… ale to sa mi snád len upravuje, počkám do tých troch mesiacov… či to bude o.k, snád hej. dakujem angelinna
Jinak beru ji už několik dní a žádné problémy nemám, ani deprese, ani bolesti břicha, ani problémy s menstruací, takže jsem spokojená. ![]()
Já právě slyšela, že po třech dnech a v příbalovém letáku je, že hned po první pilulce, ale moc děkuju. ![]()
haloo halooo… môže mi niekto povedať, či mám brať ďalšie balenie až na ôsmy deň po sedem dňovej pauze?.. napríklad prestanem ich brať dnes a potom si začnem ďalšie balenie až v nedeľu, je to tak?
Tulipánik: Jo, bereš to osmý den…Když má poslední pilulku např. v neděli, tak další plato začneš brát v pondělí ..osmý den ![]()
Angelinna: A keď mám tú sedem dňovú pauzu, tak pohlavný styk aj všetko môžem mať, že? Tá tabletka účinkuj aj počas tých 7 dní pauzy, že? Pýtam sa o všetkom, lebo som to nikdy nebrala. A ešte som chcela, že napríklad ja ju berem každý deň o šiestej a keď napríklad pol hodinku pôjdem na to na wc, napríklad o pol siedmej.. na veľkú… čo sa mi ešte nestalo, len polemyzujem, tak ona sa mi stihne po pol hodke absorbovať? vieš, či účinkuje… či ju nedám zo seba von.. ![]()
Tulipánik: Jasně, v té sedmidenní pauze to působí taky, takže sex mít můžeš…
A jinak s tim wc to bych asi neřešila…máš ale zajímavý otázky ![]()
Angelinna: Jj, ja viem, že mám zaujímavé otázky, to ja strašne rozmýšľam a polemyzujem… myslím si, že to s tým wc by nemal byť problém… nie?
Ahojte baby,ja tiez pouzivam Artiziu,vsetko je bez problemov.Len mam tu nieco.Ked mam pohlavny styk s priatelom,tak mozeme ho mat len raz,ked ideme druhykrat, ma to boli ale myslim ze to nie je kvoli tableltkam…mozem tam mat asi nieco poskodene?neviete?a priatel mi robil gynekologa a povedal ze tam mam nieco biele,ja neviem
MARY85: To asi s antikoncepcí souviset nebude, radši zajdi za doktorem. Já když jsem měla takové bolesti při sexu, tak mi pak zjistili, že mám nějaký zánět, ale do týdne se to dá vyléčit tabletkami ![]()
Angelinna : Jee, ďakujem… ty máš tiež Artiziu? A máš to tiež tak, že máš po dobratí jedného balenia 7 - dňovú pauzu a potom na ôsmy deň začneš s novým? Tak ďakujem a dúfam, že sa mi to urovná…