Antikoncepce Artizia - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
ATK
10.8.10 22:32

ARTIZIA

Určitě to ví :potlesk: Pro něj je úplně nejlepší předepisovat ATK a vykazovat vyšetření na pojišťovnu.Která vyšetření vám udělal než tu antikoncepci předepsal???Udělal lespoň to základní:
odebrání anamnézy, gynekologická onkologická prohlídka a změření TK? :palec:

• Citovat
  • Upravit
Ivanita
11.8.10 00:11

Artizia

Taaak pomaly uz koncim druhy blister Artizie, to je druhy mesiac. Mojim jedinym problemom je, ze mam velmi citlive prsia a trocha sa mi aj zväcsili, ale pred par dnami to zacalo ustupovat. Je to moja 1. ATK, som spokojna, dokonca som co to schudla a zivotospravu som nemenila.

• Citovat
  • Upravit
ginny
11.8.10 21:11

ahoj, chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně této ATK protože jsem na internetu nenašla moc informací, které by mě ujistili o nezávadnosti těchto prášků. Je mi 17, je to má první antikoncepce a jako asi skoro každý v tomto věku mám trochu problematickou pleť. Je možné, že po 14dnech užívání se mi zhoršilo akné? Pleť je zarudlejší, mám na ní červené flíčky. Nevím, jestli se to srovná nebo zhorší, co si o tom myslíte?
Děkuji moc za názor :-)

• Citovat
  • Upravit
ATK
12.8.10 08:51

Artizie

Ahoj, v tomto veku bych doporucil spise antikoncepci s ucin.latkou cyproteron acetat.Idealni je antikoncepce CHLOE , ktera ma idealni vliv na plet s akne, vybornou kontrolu cyklu a 28 tbl.Bere se tedy kontinualne, ma 21 atk tablet + 7 tbl placeba (berou se v dobe menstruace).Max.cena v LEK je 440 Kč na 3 mesice, aale da se sehnat i levneji.
Gynekolog

• Citovat
  • Upravit
266
13.8.10 08:57

artizia

Měla bych dotaz, nemůže ATK vyvolat zánět močových cest - bakterie v moči? Tyto problémy jsem měla před několika lety, bylo období, že i opakovaně, pak jsem měla v braní ATK pauzu asi 5let a vše bylo OK, teď druhým měsícem beru ATK (Artizii) a mám opět problémy:
nejprve zjištěny v moči erytrocyty a bakterie 2 křížky, lečba ATB Gyrablock na 7 dní neúspěšná, další odběr zjištěny leukocyty a bakterie 3křížky, zajímavé že erytrocyty OK, nasazena léčba Nitrofurantoin na 10dnů a moč odeslána na bakter. rozbor. Jsem z toho zoufalá. Díky P. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ATK
13.8.10 14:06

Nemyslim ze by na to mela mit antikoncepce a to zadna.Je zajimave, ze nezabral Gyrablock.......Drive na to byl vhodny furantoin, ktery se jiz nevyrabi, ale volba Nitrofurantoinem je podle meho soudu OK.V pripade nasazeni ATB bych doporucil misto Gyrablocku (pokud nezabral) Ofloxin.Pokud napisete o jake bakterie se v moci jedna - doporucim lecbu ATB nebo antimykotiky.
 GYN

• Citovat
  • Upravit
266
13.8.10 17:56

Děkuji za odpověď. Ano, Furantoin se nevyrábí, proto ten Nitrofurantoin, snad konečně zabere. Jak budu vědět o jakou bakterii se jedná, hned napíšu. Bude to ale až za 10dní. :roll:
Jinak k ATK Artizia, beru druhé balení, mám citlivá prsa, měsíčky byly minimální a bez bolestí, měla jsem asi 4 za tu dobu migrénu, ale zda to souvisí s ATK nevím, jelikož mám teď trochu nervové období, chystám se po třech letech do práce po mateřské. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.10 12:04

tak já dobrala plato a žádné vedlejší účinky zatím nejsou, ms mám mnohem slabší. zatím chválím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.10 16:46

Ahoj děvčata,

tak já dnes vzala 8.prášek Artizia a dnes se mi objevilo hnědé špinění a i potom krev. Artizia jsem začala užívat 4.den menstruace.
Kdysi jsem užívala asi 5 let antikoncepci, se kterou jsem byla spokojená. Ale ta už se nevyrábí.
Takže mi dr napsal tuto.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Jak dlouho asi budu krvácet?
Díky za odpověďi.
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.10 09:43

Tak už krvácim 3.den a dnes mě dost bolí levý vaječník.
Jinak ta antikoncepce, kterou jsem kdysi (asi před 8 lety užívala dlouhých asi 6 let) se jmenovala Anteovin a neměla jsem s ním žádné problémy - byl super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ATK
20.8.10 10:38

Ahoj, prvni tableta se mela vzit prvni den po menstruci, proto jsi si rozhodila cyklus,melo by se to ale srovnat, coz byva individualni
 GYN

• Citovat
  • Upravit
20.8.10 13:25

Né, tam je psáno, že se to užívá buď od 1.dne, nebo 2.-5.den a proto mi to dr napsal, protože to u těchto pilulek šlo ještě i 5. den (já vzala 4.).

No to už je teď jedno - myslíte, že je to tedy menstruace, takže ji budu mít opět celý týden? No dnes už je to 3.den.
Nebo bych mohla krvácet třeba i 14 dní?
díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.10 10:37

Tak už krvácim celých 7 dní a nevypadá to, že by to mělo přestat :(
Už je za mnou 4 dny dovolené a přede mnou ještě 5 dní, ale vidím to špatně.
Jestli to tak bude i u druhého platíčka, tak si řeknu o jiné prášky. Škoda, že už se prý nevyrábí Anteovin, se kterým jsem byla naprosto spokojená už od prvního platíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ikaa
24.8.10 16:24

Artizia

Také mi dnes doktor předepsal HA Artizia, nikdo s ní většinou ještě nemá moc zkušeností, ale zatím, co jsem se dočetla na internetu, převažují ty kladné zkušenosti. Snad i mě nebude dělat problémy. Kdyby jste měla některá užitečnou informaci, budu za ní moc ráda. Díky

• Citovat
  • Upravit
ATK
25.8.10 20:36

Ma rada uzivat 1.den stale plati.........mimochodem u tabl. s 21 tbl. je 7 stale OK
 GYN

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí