Antikoncepce Artizia - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.12.10 14:15

Hm, tak to je pěkný… V příbalovém letáku psali, že 7. tabletka je nutná, jenom když se začíná zobat až později, než první den menstruace. Tak to jsi mě moc neuklidnila, hu… :-o Ale děkuju, s tím druhým ano :wink:

• Citovat
  • Upravit
1
5.1.11 14:24

Artizia

Ahoj, doktor mi dnes předepsal Artizia. Řekl mi, že si mám vzít první prášek pak až doberu těch 21 mám čekat než dostanu menstruace a při prvním dnu menstruace si mám vzít prášek . Když jsem se ho ptala na to, jestli další prášek si mám vzít až po 7 dnech po dobrání jednoho toho pláta řekl, že to nemusí být 7 dní. Přitom v příbalovém létáku je napsáno po 7 dnech po dobrání poslední pilulky. Takže první prášek si vemu při první menstruaci a druhý po 7 dnech nebo opět při první menstruaci? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lubinqa92
5.1.11 14:53

ano ano … prvu tabletku ked zacne menzes a ked doberes tych 21 tak 7 dni nic a na 8.den :)

• Citovat
  • Upravit
Ilwen
12.1.11 08:34

Asi jsem natvrdlá, ale nemůžu si v hlavě srovnat jednu informaci :oops:

Někdo se tu ptal, zda antiko chrání i v té sedmidenní pauze, a bylo řečeno, že ano. Nicméně v letáku se píše, že pokud si zapomenu vzít prášek a pauza trvá déle než 48 hodin (to číslo si přesně nepamatuju, ale stejně to bylo méně než týden), pilulka už tolik nechrání a je možné otěhotnění.

Tak mi tedy, prosím, někdo vysvětlete, co si o tom mám myslet? :think:

• Citovat
  • Upravit
tulipánik
12.1.11 15:26

lenže tou pauzou je myslené menštruačná pauza a to musíš mať tú pauzu 7 dní keď dobreš tabletky … a to účinkuje

• Citovat
  • Upravit
Ilwen
12.1.11 15:52

Takže MS nějak zesiluje účinky tabletky? Jinak si to neumím vysvětlit…

• Citovat
  • Upravit
Ilwen
12.1.11 22:57

Omlouvám se za pravděpodobně hloupé dotazy, asi by to bylo spíš pro biologa, který by mi vysvětlil ty pochody a vzájemné souvislosti antiko, MS a ne-MS… :oops:

• Citovat
  • Upravit
tulipánik
13.1.11 09:57

Nezesiluje, skratka antikoncepcia účinkuje v 7 dňovej pauze aj keď tabletky neužívaš. Medzi tým by si mala mať menštruáciu, ale stáva sa často - aj mne, že začnem s druhým balením a ešte krvácanie neprestralo… ale myslím, že sa nemusíš obávať, účinkuje aj vtedy… :) ja už ju beriem 5 mesiac a všetko je v pohode… musím si zaklopať

• Citovat
  • Upravit
Elia
16.1.11 19:25

Mé zkušenosti s Artizií

Ahoj. Artizii mám už 4 měsíce a jsem naprosto spokojená. První měsíc mě ale málem odradil. Skoro celý jsem ho promenstruovala. Už jsem jí chtěla přestat brát, ale vydržela jsem to. Hned při druhém platíčku se menstruace upravila. Dostávám ji 4.den po vynechání, čili je to přesně 28 dní. Trvá zhruba týden a je o poznání slabší než bez HA. Navíc jsem nepřibrala ani deko, pouze se mi o jedno číslo zvětšilo poprsí. Z košíčků B jsem přešla na C. A co se týče dotazů o 7 denní pauze a její spolehlivosti, tak i moje gynekoložka mi potvrdila její účinnost a je to vyzkoušené i v praxi :-) Takže tuto HA jen doporučuji, jen vydržet ten první měsíc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Ilwen
16.1.11 20:39

Zkušenosti z prvního měsíce máme stejné, špinila jsem asi čtrnáct dní, takže bez MS jsem byla možná čtyři dny :-? Ale po těch strašných zkazkách, co jsem četla o pilulkách, jsem fakt ráda, že jsem ani nepřibrala, ani nemám výkyvy nálad (tedy ne horší, než obvykle :lol: ) a pleť se mi spíš zlepšila. Akorát bych brala to zvětšení prsou, ale s tím holt nic neudělám :-P

A děkuju za další reakci na moje zmatené otázky - jak jsou to moje první prášky, tak potřebuju pětkrát slyšet, že je a bude všechno v pohodě…

• Citovat
  • Upravit
2
18.1.11 17:37

Ahoj holky, mám jenom menší dotaz. Když jsem dobrala druhé platíčko Artizie, rozhodla jsem se bez pauzy začít brát třetí. Včera jsem se rozhodla, že začnu se sedmidenní pauzou - po pěti tabletkách ze třetího platíčka. Dneska ráno jsem se milovala s přítelem a jen bych se potřebovala ujistit, jestli mě antikoncepce ochrání jako normálně, i když jsem si takhle oddálila pauzu? Samozřejmě, že mám přečtený příbalový leták a tak, ale prostě bych jen potřebovala ujištění. Je to moje první antikoncepce a nějaký nečekaný překvápko by se mi vážně nehodilo. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.1.11 13:13

zkušenosti

Jak dlouhou jste měli menstruaci při braní prvního plata?

Příspěvek upraven 26.01.11 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tulipánik
26.1.11 18:20

No moc si to nepamätám, lebo to bolo dávno, ale myslím, že kratšiu a slabšiu, ale potom sa to upravilo:)

• Citovat
  • Upravit
Ilwen
26.1.11 22:02

Já si to pamatuju, páč to bylo před týdnem :wink: Zdála se mi o dost silnější, než obvykle, ale skončila jako když utne po prvním prášku dalšího platíčka a vůbec jsem pak nešpinila, jako obvykle. Ale že by teda nějak zmírnila předchozí příznaky, jak se u antiko často slibuje, to ani náhodou :-?

• Citovat
  • Upravit
andies
27.1.11 10:26

Právě že já normálně..ale teď se objevuje špinění.Tak se bojím jestli to přestane nebo je to u braní prvního plata normální. :-?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1