Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no ja ju uživam druhy den a tiež nemam vedlajsie ucinky okrem bolesti hlavy duuufam že prestane
Ahoj baby, chci se zeptat jakou máte zkušenost s ARTIZIÍ vy, co jste mívaly problémy s akné. Už od 12 let jsem měla problémy s akné. V 16 letech jsem začala brát CHLOE a pleť mi to vůbec nezlepšilo. V 18 jsem se rozhodla jít ke kožní. Doktorka mi nakonec napsala CURACNÉ(lék na léčbu akné). Byl to děsnej dryják a když jsem s ním přestala, tak bylo akné pryč, ale moje pleť byla strašně suchá a rozjela se mi alergie. Nikdy dřív jsem na alegrie netrpěla a najednou se stačilo dotknou něčeho kovového a naskákali mi pupínky. Pleť už nemám tak suchou, ale alergie přetrvává. Během léčby mi lékařka doporučila antikoncepci Jeanine. Byla děsně drahá, ale co se dalo dělat. Brala jsem jí ještě asi rok po skončení léčby a pak jsem kvůli ceně přešla zpátky na CHLOE. Při užívání CHLOE se mi jednou za čas vyrašil jeden beďar, ale to se dá přežít. Jenže mám při menstruaci hrozné křeče. Po uplynutí skoro dvou let toho mám dost a chci přejít na jinou antikoncepci ve stejné cenové relaci nebo nižší. Jenže se bojím, že když přejdu na jiný typ antikoncepce, tak se mi akné vrátí. Navíc se snažím udržet si postavu a nerada bych přibrala. ARTIZII mi doporučila kamarádka když jsem se jí svěřila, že bych si přála o něco větší prsa. Pročetla jsem si všechny příspěvky v téhle diskuzi a teď nevím co mám dělat. Jestli někdo z vás míval taky problémy s pletí pře užíváním antikoncepce na zlepšení pleti a přešel na ARTIZII, napište mi prosím jak to u vás probíhalo. Nebo jestli někdo ví o nějaké jiné antikoncenci co by vyřešila mé problémy s návratem akné,nechtěným přibíraní a pokud možno by se mi i zvětšila o něco prsa, tak mi prosím dejte vědět. Budu opravdu vděčná. ![]()
No ahojky, nemám síce skúsenosť s ariziou a akné dokopy, ale pri braní artizia som nepribrala ani kilo, ba dokonca sa mi váha ustálila na 50 - 51 kg a to sa viem poriadne napapať… Inokedy som pribrala hneď, teraz sa mi váha ustálila, som strašne rada… a prsia? Tie mám rovnaké ako pred tým, dúfam, že som ti nejak pomohla.. ahojky
curlygirl?) píše:
Ahojte, počujte ja beriem talbektu o 18.00 a okolo 19.15 prehnalo, myslíte, že tabletka účinkovala? ďakujem a jasné, že môžeš brať tablety aj bez prestávky
Já si myslím že se vůbec nic neděje.
Mimochodem děkuji za odpověď.
Ahojky. No doufám, že prsa mi zůstanou taková jakou jsou. Beru Artiziu teprve 4. den. A chtěla jsem se ještě zeptat, za jak dlouho můžeme mít s přítelem nechráněný pohlavní styk, aniž bych otěhotněla?
Ahoj gynekolog mi predepsal take tuto HA.Jen mam dotaz zda nejak uskodi,kdz ji nasadim ihned jak si ji vyzvednu??Narusi to jeji ucinky?Nebo si jen presunu MC??Dikyy
Ahoj ja platim za artiziu 23 eur na 3 mesiace je to v phode si myslim ale bereim ju 14 dni a objavujem sa mi spinenie hoci slabe ale je tam tak ju asi zmenim …
Tuto antikocepci uzivám 3 tyden a nemam sni zadny problemy… jen sem se chtela zeptat jestli mi nekdo co nejdriv poradi ten tyden co se nebere a ceka se na menses sem stale chranena nebo ne ?… dekuju za odp. ![]()
Chtěla bych se zeptat ..po jaké době jsem 100% chráněna??V př.letáku píšou,že je Artizia účinná ihned kdž se první prášek vezme 1.den MC a vy tady píšete,že až po týdnu???
myslím,že bezdůvodně by to výrobci do př.letáku nepsali,ne??
![]()
Při užití tabletky 1. den MS je účinná po 24 hodinách, v případě užití 2.-5. den MS je účinná po 7 dnech (někteří lékaři doporučují 9, nebo i 14 dní - pro jistotu), v případě že se vezme později je ochrana až s dalším platem. Ono je to tak, že je lepší si chvíli počkat, než pak mít starosti se sháněním kočárku kvůli vlastní nedočkavosti ![]()
Při správném užívání (bez zvracení, průjmu, zapomínání, braní antibiotik atp.) jsi chráněná 24 hodin denně 7 dní v týdnu… Tedy i v pauze, jen je podmínka, že po pauze musíš nejpozději 8. den pauzy začít užívat nové balení.
a nebo Belara která je na 3 měsíce za 833kč
no já o ní uvažuju Artizii a dpufáím že mi ji gynekolog napíše a nebu mít řeči…mám strach abych nepřibrala, protože po Belaře jsem přibrala asi 2kg za 2 měsíce.. tak snad
díky za všechny příspěvky v diskuzi ![]()
Ahojky … chci se jen zeptat …
antikoncepci teprv začnu brát a mám právě předepsanou tu artizii ..... vaše dotazy a komentáře mě docela potěšili , vypadá to , že artizia , je skvělá antikoncepce , jen se chci zeptat , jak máte tu 7 denní přestávku ..... Tak ten 8 den by jste to měli začít brát a v tu dobu by jste to měli i dostat , že ano ? No a co když to v té 7 denní přestávce dostanu třeba 4 den , tak to mám začít brát už 4 den , nebo mám počkat do toho 8 , ale to už bude skoro konec menstruace … pORADTE PROSÍM
![]()
Ahojte, počujte ja beriem talbektu o 18.00 a okolo 19.15 prehnalo, myslíte, že tabletka účinkovala? ďakujem a jasné, že môžeš brať tablety aj bez prestávky