Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jenny83 píše:
Tak já ho zatím polykám,doktor mi nic neřekl o tom,jestli ho mám zavádět nebo polykat,uvidíme,jak mi bude,zatím je všechno OK,možná se ho na to i příští týden zeptám
ahojky…já beru to samý…i ascorutin a je pravda, že když mi doktor řekl, že ho už nemusím brát, pokud nešpiním…vysadila jsem a hned jsem špinit začala…takže ho beru zase..Ale utrogestan mi řikal, že polykat, pokud špiním…a vlastně jsem ho vždycky polykala…A vedlejší účinky nějak necítím…
Ahoj Jenny,mám stejný problém.Dneska mi taky doktorka napsala ascorutin 2-2-2,taky vit.C,vit.E.Trápí mě špinění.A nemám to přehánět se zahradními pracemi-hrabání atd.Spíše klid.Doufám,že se to upraví.Hodně štěstíčka. ![]()
Ahojky..Já jsem v 6tt a včera jsem začala poprvé trošlu špinit taky…okamžitě jsem se zhrozila a běžela k doktoru, mam přesně to samé, Ascorutin dokonce 3-3-3 a Utrogestan 1-0-1. Jen s tím Utrogestanem mi doktor řekl, že ho nemám zavádět, dokud špiním, ale brát per os, což u někoho vyvolá velké nevolnosti. Mám za sebou dvě tabletky a naštěstí mi zatím nic není.
Přeju hodně štěstí, nám všem..:)
Ahoj holky…dnes mi to lékař taky předepsal Ascorutin 2-2-2 a Utrogestan 1-0-1.Jsem zhruba v 5.týdnu a začala jsem špinit docela mě to vyplašilo..ale jak tady čtu tak to trápí většinu:(držte se a snad vše dobře dopadne ![]()
Tak holky dneska žádná sláva, právě jsem byla na záchodě a zase špiním a o dost víc než včera, nějak mě ten můj optimismus přechází, takže v pondělí určitě na kontrolu půjdu, jistota je jistota, kdyby náhodou
ach jo ![]()
Maminky jak tak čtu tak to špinění mame asi všichni mužu se zeptat jak jste špinily??ja mám při utíraní na wc krev takova tm ružová ne ale tm červena jako při MS..jsme v 5tt na ultr nic ale vidět nebylo ale podle krva jsem těhu myslíte že to muže bejt uhnízdovaní?? když na utrazvuku na 5tt nic neviděly? mam utrogestatn 1-1-2
AHojky, já jsem na tom skoro stejně. Myslím že se jedná o uhnízďování. Včera jsem byla u dr. na ultrazvuku. Měla bych být 6tt, ale v děloze byl pouze splabý náznak, že se něco uhnizďuje. Také slabě špiním. Čekám teď na výsledky krve a ve středu jdu na KO. Tak uvidíme jak se to bude vyvíjet. Držím palce.
![]()
Ahoj holky
Mam dotaz dnes jsem byla u doktora zacala jsem spinit tak mi dal ultrogestan 1 rano a 2 vecer a ktomu ascorutin 2 rano 1 vecer. nikdy jsem to nebrala tak nevim zda je to normalni nebo ze se neco deje dotoho mi rek ze podle mesicku mam byt v 7+6 ale podle ultrazvuku jsem prej tak v 5-6 tt je to normalni??
Minule mi tvrdili ze jo pak jsrm zacla hodne spinit tak jsrm byla v nemocnici nakonec me poslali na genet a v 16 tt mi to vzali ze ma hodne vrozenych vad a neprezila by porod
Tak ted stim 2 se tak trochu bojim poradte.
![]()
Ahojky, já jsem to měla úplně stejně. Špinila jsem a dostala Utrogestan a Ascorutin. Dává se to běžně, pro podporu časného těhotenství. Také jsem měla plod o 2 týdny mladší než by mělo být podle MS. Nakonec z toho bylo zamlklé těhotenství. Revizi mi dělali minulý týden- Také mám strach jak to dopadne, když se začneme znovu snažit, ale asi si to nesmíme tolik připouštět. Ještě chvíli počkáme, zatím mi nepřišla MS a potom se uvidí. Držím moc palce, ať to vyjde
H.
Ahoj
Me to 1 brali v 16 tt kvuli tomu ze mela tolik vrozenych vad a neprezila by porod a po 3 mesicich jsem do toho spadla znova a uz to dorusta rekli mi ze je to normalni ze jsem mohla mit jen dyl ovolaci a ze prome byse akodaz dnemil datum porodu.ale zatim je to vse v poradku tak uvidime
Neboj priste se to podari ![]()
@l.duskova píše:
Ahoj
Me to 1 brali v 16 tt kvuli tomu ze mela tolik vrozenych vad a neprezila by porod a po 3 mesicich jsem do toho spadla znova a uz to dorusta rekli mi ze je to normalni ze jsem mohla mit jen dyl ovolaci a ze prome byse akodaz dnemil datum porodu.ale zatim je to vse v poradku tak uvidime
Neboj priste se to podari
Tak to moc držím palce, aby vše klaplo. Hlavně klid a pohodu, žádný stres a vše bude OK ![]()
@Jenny83 - ahojky, já Utrogestan beru asi 4 měsíce a brala jsem ho párkrát i před tím a vždy jsem ho jen zaváděla..teď ho výjimečně polykam, protože mám nízko placentu a trošku krvácím..
@Jenny83 Já jsem ve 13. týdnu. Před pár dny jsem začala hodně krvácet a na pohotovosti mi napsali právě Ascorutin. Dva dny nato jsem šla ke své doktorce a ta mi řekla ať ho neberu, že se dřív hodně psal, ale v 1. trimestru by se brát neměl. Tak jsem ho brát přestala.
@Adel Adelka já jsem 12+4tt a taky jsem začala trochu krvácet, čekáme dvojčata po Ivf… ptala jsem se doktora jestli mám brát třeba Ascorutin a on že klidně můžu…že je to jen vitamín..
@Dvojčátková Hanka Já vim, že ho spousta těhotných bere. Ale jen píšu, co mi řekla doktorka a zrovna co se týká léků, tak jí odporovat nebudu
kor když je to o tom, abych něco nebrala. No, mně to stejně postupně ustává samo, špinim už jenom tak drobně, že to ani nestojí za řeč
možná i záleží na původu krvácení.