Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
228
22.8.14 09:17

Zabzule

Krásná zpráva! Raduju se s tebou a držím palce at všechno dobře dopadne!

Elenah

Naprosto te chápu, tyhlety stavy „zákazu pátrání po informacích“ mám za sebou taky, byly dny, kdy mě to vycerpavalo a stresovalo víc, než jsem v tu chvíli dokázala snést a o AS, IVF ani těhotných jsem nemohla ani číst.
Ja měla ET vždy 19DC a když jsem 9 dní po začala spinit, tak to uz i přes hormony začínala MS. Ale to vůbec nemusí být tvůj případ, spousta holek po IVF špini a nic to neznamená, takže věřím, ze naděje tu pořád je a moc držím palce, aby tohle IVF pro tebe bylo úspěšné! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.8.14 10:07

Ashermanka
bohužel už vím, co to zakrvácení znamenalo a právě jsem teď tak zoufalá…naštvaná a všechno mi přijde tak strašně nespravedlivý :,( ani nevím, jestli se někdy v životě dočkám…po tom AS nám dalo hodně práce, abychom vůbec to IVF mohli podstoupit a teď znova… ani nevím, kolikrát se to dá zvládnout a udržet si zdravý rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
23.8.14 22:25

@elenah :hug: :hug: :hug::-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
26.8.14 12:48

Elenah

V tomhle je IVF právě strašně zradny, 15-20 tis.se vždycky někde najde, myslíš, ze tím maximalizujes šance. a máš pocit, ze víc uz pro to fakt udělat nemůžeš, ale když to pak nevyjde, tak tě to uvrhne do ještě větší beznaděje, protože tu „nejjistější“ metodu uz sis vybrala a selhala, tak jak ma potom vyjít něco „menšího“. Je to hodně těžký a moc dobře vím, jak ti je a zadnou zázračnou radu dat bohužel nemůžu. Musíš vydržet a bojovat a věřím, ze to vyjít musí. Zatni zuby, řekni si, ze to tu uz vyšlo skoro všem, tak proč ne tobě? Tohle teda hrozně pomohlo mně. Plus teda ta Maca a Mojziska a Conceive. Moc ti přeju, aby to martyrium uz bylo u konce! Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
28.8.14 12:15

Ahoj holky. Tak jsem se chvíli neozvala a koukám, že tady diskuse už zase v plném proudu. Nechci, ty z vás kterým se zatím nedaří, prudit, ale spíš snad dodám trochu naděje. Po kompletním ashermanovi a prý max. 1% šanci na těhotenství jsem právě v půlce 11 týdne :-) spinila jsem skoro měsíc a fakt jsem se bála že potratim. Zatím se miminko drží a vše je ok. Snad to dotáhneme do zdárného konce. Všem Vám přeji ať se zadarí a opravdu neztracejte naději!!! Krásny zbytek tohohle podivného léta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
3.9.14 15:07

Díky @ashermanka za Tvé (nejen Tvé) informace v tého diskuzi. V říjnu mě čeká u Apolináře HSK, podezdření také na As. syndrom, tak doufám, že vše dobře dopadne a druhého mimča se poté také dočkáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
3.9.14 20:03

Lusienda

Jen tak dál, moc držím palce!

Ivvit

Hlavně žádný strachy, jsi v nejlepších rukách a druhý miminko určitě bude, to se neboj. Kolikrát já si tak zpětně říkala, jak by to třeba šlo všechno snáz, kdyby nám doktoři místo o otěhotnění leda zázrakem řekli „teď už tu dělohu máte krásně spravenou tak hurá do toho, jednou už jste těhotná byla, tak si to to tělo bude pamatovat a budete zase“. Jestli nás to vědomí toho, že teď už to spíš nepůjde nějak nezablokuje a pak to vážně nejde, že nás to nějak rozhodí z normálu :nevim: Každopádně když se AS nepotvrdí, tak to bude jedině dobře, když jo, víc už pro úspěch udělat nemůžeš a on se dřív nebo později dostaví, věřím tomu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
3.9.14 21:27

@ashermanka Děkuji moc za podporu, musímm věřit, že vše dobře dopadne. Srůsty jsou u mě hodně pravěpodobné, už 2 roky nemám MS - od následné revize po porodu před těmi dvěmi roky, pak jsem kojila a neřešila to a od ukončení kojení loni v říjnu pořád MS nedorazila ani přes hormonální léčbu. Až díky této diskuzi jsem se rozhodla s tím něco začít dělat. Tak uvidím po HSK, co mi poví. Už to chci mít za sebou i když doc. Mára říkal ať čekám 2-3 HSK. Ale věřím, že se druhého mimča dočkáme :-) Pravda víc pro to asi udělat nemůžu. Ještě se zeptám z Vaší zkušenosti, je dobré koupit nějaké vitamíny po té HSK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.9.14 17:50

Ivvit : ahoj, já jsem si nechala při hsk dat hyalobarier gel, který může pomoct aby se srůsty neopakovaly.. ale stojí přes 3 tis. Pak jsem pila kontryhel a ženské čaje a těsně před otehotněním jsem zkoušela kapky gynex :-) držím pěstí ať je vše ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
4.9.14 20:18

Ivvit

Tak to jsme na tom skoro stejně, já taky do roka kojila a neřešila a než jsem pak spolykala dostatek hormonů na to, aby se konečně uznalo, že je něco špatně, tak byly malýmu skoro dva… Ty 2-3 HSK asi budou nutný, jak není MS vůbec, ani bolesti, tak MM vždycky chce minimálně jednu kontrolní, ale naštěstí to u něj běží fakt rychle a celkem bezbolestně a hlavně s velkou šancí na úspěch.
Já po HSK brala vitamin E a pila kontryhel.
Tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
4.9.14 22:20

Lusienda
Děkuji za odpověď, gel si taky určitě nechám dát :-) doc. mi při konzultaci o něm povídal, člověk musí ty penízky dát, třeba to pomůže. Kontryhel piji už delší dobu, nebo ještě čaj od Mojžíšové, tak budu pokračovat v pití ;-) Gynex jsem brala letos v lednu, tak ho možná na podzim zopakuju :-) Moc držím palce, ať jde těhu bez problémů. Jsem ráda, že čtu pozitivní zprávy. Snad se taky dočkám.

Ashermanka
Děkuji moc :D snad to u mě taky vše dobře dopadne. Jsme na tom tedy opravdu skoro stejně. U mě kojení 14 měsíců, pak jsem tři měsíce čekala a letos od ledna jen běhám na gyndu :-( MM říkal, že hned co budu mít po první HSK mám se objednávat na další - po měsíci pravděpodobně ty tři. K čaji koupím ještě ten vitamín E, tím určitě se nic nezkazí :) Už ať je to za mnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
11.9.14 22:29

Ahoj holky, tak jsem se konečně pročetla touto diskuzí (je to jako číst nějakou „detektivku“ i když bohužel reálnou) a mám konečně lepší přehled, čím vším jste si tu prošly a procházíte. Vážím si toho, že se svěřujete, radíte a moc tím pomáhate dalším a dalším.
Já si AS diagnostikovala vlastně také sama, díky dlouhému příspěvku @ashermanka hned na první stránce této diskuze - dál jsem pak ani nečetla. Úplně jsem se v tom všem našla a to jsem do té doby o AS neměla ani ponětí. Pořád jsem řešila jen, co na růst děložní sliznice :( A to mi můj gyn. už letos v lednu dával vyvolávačku (loni v říjnu jsem ukončila kojení po 14měsících, pak jsem asi 2 měsíce brala jsem hormony (Duphaston a Estrofem) a nic. I vím, že mi říkal, že jsem měla ve zprávě z revize napsaný části myometria, že to vybrali hodně, ale o žádných srůstech se nezmínil, jen, že to může trvat než se to vzpamatuje.(Zpětně si i uvědomuji, že mi dr.,co mi revizi po šestinedělí dělala - mj. mě i rodila a čistila po porodu pod narkózou, protože jsem měla přirostlou placentu - říkala, že revizi se bude snažit udělat pořádně, abychom se znovu neviděly :cert: ) V květnu mi OG napsal na 3 měsíce HA a když to nepomůže tak mě pošle na HSK. Než jsem k němu šla, jsem náhodou narazila na tuto diskuzi. Okamžitě jsem kontaktovala MM a říjnu mě čeká ta HSK. Dva roky čekám na MS (pouze špiním), tak doufám, že konečně je to na dobré cestě. Už aby aspoň ta první HSK byla za mnou a já věděla víc :( ale naopak se bojím, co uslyším. To čekání…
Ještě jednou díky holky za vše tady :potlesk: Určitě dám, vědět, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
12.9.14 11:10

@lusienda gratuluju :) já taky špiním, vždycky tak jednou za týden se mi objeví hnědý výtok a hrozně mě to vystraší. Minulý pátek jsem byla na vyšetření, vše bylo v pořádku, tak se modlím, ať je i nadále..Beru Utrogestan, už proto asi víc udělat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.9.14 07:49

Zabzule : no já už neberu nic a snažím se to neřesit :-) kdyz jsem vklidu, tak je to ok, ale nic nedělat s dvouletým nemocným dítětem fakt nejde :-( takže doufám, že mimi je bojovník a udrží se. Už jsem konec 13 týdne tak snad už to bude ok :-) v pondělí jdu na screening, držte pěstí, už z toho nespim. Všem přeji rychle uzdravení a co nejrychleji tehulkovani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
17.9.14 13:45

Hysteroskoipie

Ahoj holky,
už jsme zde jednou byla. Jsme půl roku po revizi dělohy (zamlklé těhotenství v 8 týdnu). Menstruace nastoupila relativně dobře a začala se i zesilovat. Ale chodila jsem na nějaké ultrazvuky v průběhu celého cyklu a sliznice nikdy nebyla více jak 5 mm. Začala jsem pít bylinné čaje atd. Ale dneska jsem byla zase na kontrole a pořád jen 5 mm. Tak mi dala nějaké hormony na druhou část cyklu Duphaston a mám přijít před menzes na ultrazvuk. A jestli to nebude narostlé tak že mě objednají na HSK s podezdřením na AS. Jsem z toho špatná, myslela jsem, že když menzes jde pěkně po 28 dnes a je celkem silná bezbolestná, tak že to AS být nemůže. Setkala jste se některá s tím? Jinak folikuly rostou vše je jak má jen ta sliznice :( Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí