Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zabzule
Krásná zpráva! Raduju se s tebou a držím palce at všechno dobře dopadne!
Elenah
Naprosto te chápu, tyhlety stavy „zákazu pátrání po informacích“ mám za sebou taky, byly dny, kdy mě to vycerpavalo a stresovalo víc, než jsem v tu chvíli dokázala snést a o AS, IVF ani těhotných jsem nemohla ani číst.
Ja měla ET vždy 19DC a když jsem 9 dní po začala spinit, tak to uz i přes hormony začínala MS. Ale to vůbec nemusí být tvůj případ, spousta holek po IVF špini a nic to neznamená, takže věřím, ze naděje tu pořád je a moc držím palce, aby tohle IVF pro tebe bylo úspěšné! ![]()
Ashermanka
bohužel už vím, co to zakrvácení znamenalo a právě jsem teď tak zoufalá…naštvaná a všechno mi přijde tak strašně nespravedlivý
ani nevím, jestli se někdy v životě dočkám…po tom AS nám dalo hodně práce, abychom vůbec to IVF mohli podstoupit a teď znova… ani nevím, kolikrát se to dá zvládnout a udržet si zdravý rozum.
Elenah
V tomhle je IVF právě strašně zradny, 15-20 tis.se vždycky někde najde, myslíš, ze tím maximalizujes šance. a máš pocit, ze víc uz pro to fakt udělat nemůžeš, ale když to pak nevyjde, tak tě to uvrhne do ještě větší beznaděje, protože tu „nejjistější“ metodu uz sis vybrala a selhala, tak jak ma potom vyjít něco „menšího“. Je to hodně těžký a moc dobře vím, jak ti je a zadnou zázračnou radu dat bohužel nemůžu. Musíš vydržet a bojovat a věřím, ze to vyjít musí. Zatni zuby, řekni si, ze to tu uz vyšlo skoro všem, tak proč ne tobě? Tohle teda hrozně pomohlo mně. Plus teda ta Maca a Mojziska a Conceive. Moc ti přeju, aby to martyrium uz bylo u konce! Drž se!
Ahoj holky. Tak jsem se chvíli neozvala a koukám, že tady diskuse už zase v plném proudu. Nechci, ty z vás kterým se zatím nedaří, prudit, ale spíš snad dodám trochu naděje. Po kompletním ashermanovi a prý max. 1% šanci na těhotenství jsem právě v půlce 11 týdne
spinila jsem skoro měsíc a fakt jsem se bála že potratim. Zatím se miminko drží a vše je ok. Snad to dotáhneme do zdárného konce. Všem Vám přeji ať se zadarí a opravdu neztracejte naději!!! Krásny zbytek tohohle podivného léta ![]()
Díky @ashermanka za Tvé (nejen Tvé) informace v tého diskuzi. V říjnu mě čeká u Apolináře HSK, podezdření také na As. syndrom, tak doufám, že vše dobře dopadne a druhého mimča se poté také dočkáme ![]()
Lusienda
Jen tak dál, moc držím palce!
Ivvit
Hlavně žádný strachy, jsi v nejlepších rukách a druhý miminko určitě bude, to se neboj. Kolikrát já si tak zpětně říkala, jak by to třeba šlo všechno snáz, kdyby nám doktoři místo o otěhotnění leda zázrakem řekli „teď už tu dělohu máte krásně spravenou tak hurá do toho, jednou už jste těhotná byla, tak si to to tělo bude pamatovat a budete zase“. Jestli nás to vědomí toho, že teď už to spíš nepůjde nějak nezablokuje a pak to vážně nejde, že nás to nějak rozhodí z normálu
Každopádně když se AS nepotvrdí, tak to bude jedině dobře, když jo, víc už pro úspěch udělat nemůžeš a on se dřív nebo později dostaví, věřím tomu ![]()
@ashermanka Děkuji moc za podporu, musímm věřit, že vše dobře dopadne. Srůsty jsou u mě hodně pravěpodobné, už 2 roky nemám MS - od následné revize po porodu před těmi dvěmi roky, pak jsem kojila a neřešila to a od ukončení kojení loni v říjnu pořád MS nedorazila ani přes hormonální léčbu. Až díky této diskuzi jsem se rozhodla s tím něco začít dělat. Tak uvidím po HSK, co mi poví. Už to chci mít za sebou i když doc. Mára říkal ať čekám 2-3 HSK. Ale věřím, že se druhého mimča dočkáme
Pravda víc pro to asi udělat nemůžu. Ještě se zeptám z Vaší zkušenosti, je dobré koupit nějaké vitamíny po té HSK?
Ivvit : ahoj, já jsem si nechala při hsk dat hyalobarier gel, který může pomoct aby se srůsty neopakovaly.. ale stojí přes 3 tis. Pak jsem pila kontryhel a ženské čaje a těsně před otehotněním jsem zkoušela kapky gynex
držím pěstí ať je vše ok ![]()
Ivvit
Tak to jsme na tom skoro stejně, já taky do roka kojila a neřešila a než jsem pak spolykala dostatek hormonů na to, aby se konečně uznalo, že je něco špatně, tak byly malýmu skoro dva… Ty 2-3 HSK asi budou nutný, jak není MS vůbec, ani bolesti, tak MM vždycky chce minimálně jednu kontrolní, ale naštěstí to u něj běží fakt rychle a celkem bezbolestně a hlavně s velkou šancí na úspěch.
Já po HSK brala vitamin E a pila kontryhel.
Tak držím palce!
Lusienda
Děkuji za odpověď, gel si taky určitě nechám dát
doc. mi při konzultaci o něm povídal, člověk musí ty penízky dát, třeba to pomůže. Kontryhel piji už delší dobu, nebo ještě čaj od Mojžíšové, tak budu pokračovat v pití
Gynex jsem brala letos v lednu, tak ho možná na podzim zopakuju
Moc držím palce, ať jde těhu bez problémů. Jsem ráda, že čtu pozitivní zprávy. Snad se taky dočkám.
Ashermanka
Děkuji moc
snad to u mě taky vše dobře dopadne. Jsme na tom tedy opravdu skoro stejně. U mě kojení 14 měsíců, pak jsem tři měsíce čekala a letos od ledna jen běhám na gyndu
MM říkal, že hned co budu mít po první HSK mám se objednávat na další - po měsíci pravděpodobně ty tři. K čaji koupím ještě ten vitamín E, tím určitě se nic nezkazí
Už ať je to za mnou…
Ahoj holky, tak jsem se konečně pročetla touto diskuzí (je to jako číst nějakou „detektivku“ i když bohužel reálnou) a mám konečně lepší přehled, čím vším jste si tu prošly a procházíte. Vážím si toho, že se svěřujete, radíte a moc tím pomáhate dalším a dalším.
Já si AS diagnostikovala vlastně také sama, díky dlouhému příspěvku @ashermanka hned na první stránce této diskuze - dál jsem pak ani nečetla. Úplně jsem se v tom všem našla a to jsem do té doby o AS neměla ani ponětí. Pořád jsem řešila jen, co na růst děložní sliznice
A to mi můj gyn. už letos v lednu dával vyvolávačku (loni v říjnu jsem ukončila kojení po 14měsících, pak jsem asi 2 měsíce brala jsem hormony (Duphaston a Estrofem) a nic. I vím, že mi říkal, že jsem měla ve zprávě z revize napsaný části myometria, že to vybrali hodně, ale o žádných srůstech se nezmínil, jen, že to může trvat než se to vzpamatuje.(Zpětně si i uvědomuji, že mi dr.,co mi revizi po šestinedělí dělala - mj. mě i rodila a čistila po porodu pod narkózou, protože jsem měla přirostlou placentu - říkala, že revizi se bude snažit udělat pořádně, abychom se znovu neviděly
) V květnu mi OG napsal na 3 měsíce HA a když to nepomůže tak mě pošle na HSK. Než jsem k němu šla, jsem náhodou narazila na tuto diskuzi. Okamžitě jsem kontaktovala MM a říjnu mě čeká ta HSK. Dva roky čekám na MS (pouze špiním), tak doufám, že konečně je to na dobré cestě. Už aby aspoň ta první HSK byla za mnou a já věděla víc
ale naopak se bojím, co uslyším. To čekání…
Ještě jednou díky holky za vše tady
Určitě dám, vědět, jak to dopadlo.
@lusienda gratuluju
já taky špiním, vždycky tak jednou za týden se mi objeví hnědý výtok a hrozně mě to vystraší. Minulý pátek jsem byla na vyšetření, vše bylo v pořádku, tak se modlím, ať je i nadále..Beru Utrogestan, už proto asi víc udělat nemůžu.
Zabzule : no já už neberu nic a snažím se to neřesit
kdyz jsem vklidu, tak je to ok, ale nic nedělat s dvouletým nemocným dítětem fakt nejde
takže doufám, že mimi je bojovník a udrží se. Už jsem konec 13 týdne tak snad už to bude ok
v pondělí jdu na screening, držte pěstí, už z toho nespim. Všem přeji rychle uzdravení a co nejrychleji tehulkovani ![]()
Ahoj holky,
už jsme zde jednou byla. Jsme půl roku po revizi dělohy (zamlklé těhotenství v 8 týdnu). Menstruace nastoupila relativně dobře a začala se i zesilovat. Ale chodila jsem na nějaké ultrazvuky v průběhu celého cyklu a sliznice nikdy nebyla více jak 5 mm. Začala jsem pít bylinné čaje atd. Ale dneska jsem byla zase na kontrole a pořád jen 5 mm. Tak mi dala nějaké hormony na druhou část cyklu Duphaston a mám přijít před menzes na ultrazvuk. A jestli to nebude narostlé tak že mě objednají na HSK s podezdřením na AS. Jsem z toho špatná, myslela jsem, že když menzes jde pěkně po 28 dnes a je celkem silná bezbolestná, tak že to AS být nemůže. Setkala jste se některá s tím? Jinak folikuly rostou vše je jak má jen ta sliznice
Děkuji za odpovědi.