Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65
5.6.14 14:35

@mimonka pokud do nich půjdeš, zkus tedy do kontrolní HSK a uvidíš co Ti MM poví. Já od dr. Kováře žádné hormony nedostala, zřejmě toto rozhodnutí přenechal na mém OG, ale s tím se teď nebavím, takže jsem více méně bezprizorní :mrgreen: Musím si diskuzi přečíst také od začátku, říkáš, že MM doporučuje po kontrolní HSK co nejdříve otěhotnět? tak od příštího měsíce je náplň jasná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.6.14 14:39

@zabzule :D Jo, já si první měsíc snažení myslela, že jsem ten případ, že se v těhotenství může ms dostavit… To už jen tak spíš z legrace, jakože zpackaný tříměsíční těhotenství, zpackaná revize, místo porodu HSK (fakt na termín porodu) a ještě takový bonusy během cyklu :roll: Je to takový až k smíchu, protože jako poslední novinka mi nevoní hormony, který mi mají pomoct. Prostě MIMOŇKA se vším všudy :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.6.14 14:46

@zabzule :roll: vždycky než vysmolím příspěvek, je tam nová reakce…
Jako koukni např. na str. 38, příspěvek mišky gra. Nepíše teda o sliznici.

Mimoňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
5.6.14 14:50

@mimonka to jsi řekla hezky, i když to je někdy opruz, nezbývá než na to jít s nadhledem, protože když to tak člověk vezme kolem a kolem, fakt se na nás při revizích vyřádili :nevim: ale takhle nesmíme přemýšlet a mimoňka nejsi, jen máš po všech těch zkušenostech obavy. to je jasné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
5.6.14 14:53

@mimonka jo, už jsem si to přečetla..ona pak do toho vlítla hned následující měsíc, to vyšlo krásně. No nic, půjde se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
5.6.14 15:33

Jo, mishku si z diskuze taky pamatuju. Já se MM po té první revizi zkusila zeptat, jestli třeba zkoušet otěhotnět.. No a řekl, že to tedy zatím ne, že děloha je po zákroku trumatizovaná a potřebuje zregenerovat, tak uvidím, co se dozvím po té kontrolní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
5.6.14 20:08

Ahoj holky, čtu Vaše příspěvky, tak Vám napíšu jen jakou mám zkušenost já. Možná jste mé příspěvky četly. Měla jsem ashermana celkem vážného. Děloha prakticky srostlá. Absolvovala jsem po různých peripetiích 3 HSK u MM a, jak jsem psala už dříve, k nikomu lepšímu jsem se dostat nemohla!!! Napsal mi na 3 cykly Estrofem 4 mg denně a Proveru. Sliznice byla jen pár ostrůvků a naděje nevalné. Jeho kolega prý doporučoval dávkování 6 mg! estrofemu, ale MM mi napsal 4. Řekl, že zkusíme zabojovat a sliznici podpořit co to jde. Po poslední HSK výsledky úplně super. Sliznice všude a střední výšky. Naděje na těhu je prý velká, sám byl prý překvapený. Takže bych rozhodně postupovala podle něj. Žádné negativní účinky jsem nepociťovala, i když samozřejmě vím, že jsou tu různá rizika a raději bych se taky hormonům vyhnula. Nicméně mně asi pomohly. Ještě bych určitě doporučila Ortilii, určitě jste tu o ní četly. Je to ruská bylina přezdívaná horská děloha. Pila jsem celu dobu a určitě taky pomohla. Těhotenství se zatím nedaří, ale cyklus jako hodinky :-). Už to je zázrak. Před HSK jsem MS neměla vůbec. Do léčby bych určitě šla, MM léky nepředepisuje jen tak, pouze v případech, kdy se mu to zdá nutné a jemu bych věřila stoprocentně. Určitě pomohou teď i k tomu, aby se znovu netvořily srůsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.6.14 23:32

Mimonka

Touhle dobou už je asi rozhodnuto, nicméně jen jsem tě chtěla povzbudit, že MM bych vážně věřila že ví, co dělá. Od té doby, co mně řekl, že je lepší dělohu nechat zregenerovat bez hormonů (ale vlastně už po půlroční hormonální náloži 6mg Estrofemu denně :zed: ) je to víc než dva roky, možná se od té doby přesvědčil, že je to s hormony lepší, nevím, přeci jen těch případů dělá hodně a má srovnání. Každopádně do té HSK bych je zkusila a uvidíš, jak se mu to potom bude zdát. Ovulaci ti to pravděpodobně zablokuje, to ti nebudu nic nalhávat, ale cyklus to snad nerozhodí, já ovulovala hned další měsíc po vysazení a pak každý další víc než rok. Silou MS se moc neřiď, k předreviznímu normálu se ti už bohužel nevrátí, i kdyby se ti sliznice krásně obnovila, s tím tu máme zkušenost všechny a nikdo neví, čím to je, stejně jako že dvě ženské se stejně vysokou sliznicí nikdy nemají stejně silnou MS. Ale je možné, že i ty dva „rohové“ srůsty bránily nárůstu sliznice i v ostatních částech dělohy, takže nízká sliznice mohla být způsobena jen srůsty. Záleží hlavně na její kvalitě, výškou se nestresuj. Nakonec v místech, kde jsi srůsty neměla bude sliznice dorůstat jako „postaru“, tak uvidíš, jak vysokou jsi ji měla předtím a kolik k otěhotnění stačilo. A pokud se pro hormony rozhodneš, tak už nad nimi nepřemýšlej, ať si ten cyklus nerozhodíš spíš psychikou ;) Prostě to ber tak, že když je to potřeba, tak je to potřeba a uvidíš, že všechno dobře dopadne. Jsem moc zvědavá, co se dozvíš za měsíc. Přeju jen ty nejlepší zprávy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
16.6.14 13:35

Zdravím všechny,
jak se máte? věřím, že těhotné se hezky kulatí, vše je v pořádku a my po HSK se zdárně zotavujeme :) já teda doufám, že ano, za týden čekám MS a pak už začne standardní snažící proces. Cvičím mojžíšovku, jdu na mobilizaci kostrče (fakt se nemůžu dočkat) :jazyk: čekám na výsledky z druhé HSK tak doufám, že vše bude v pořádku.
mějte se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.6.14 05:31

@zabzule Ahoj, tak to se ti to už krátí :) Ten dr. Kovář dělá kontrolní hsk taky po měsíci jako dělá mm? A byla jsi bez narkózy? Jestli ano, tak myslím, že je to na dobré cestě, ne? A se svým OG už se bavíš :lol: - nebo jsi pořád bezprizorní - nebo hledáš jiného?

A co říkáš na tu mojžíšku? A dostala jsi i nějaké cviky pro svého muže? Já jen jeden, tak kdybys věděla o dalších, sem (nebo do sz) s nimi, ať to není všechno jen na nás ženách :lol:

Nějak přehnaně zvědavá
Mimoňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.6.14 09:40

@mimonka jj, krátí, doufám, že všechno bude ok a druhá MS proběhne jak má.. pak už se děj vůle boží :mrgreen: dr. Kovář dělá kontrolní HSK, tu druhou i tu první mi dělal bez narkozy, teď čekám na výsledky z histolky od té druhé HSK, dneska nebo zítra by měly dorazit.
Se svým OG se nebavím zatím, mám prý za ním přijít s výsledky, ale už si hledám jiného. Budu se shodou okolností stěhovat do jiného města, tak to vezmu při jednom :-)
Mojžíšku poctivě cvičím, za dva týdny mě čeká mobilizace kostrče (má se dělat v době mezi MS a ovulací) a přidá mi ještě nějaké cviky. Můj muž necvičí, i když by měl pacholek, má problémy se zády, ale známe chlapy, ten můj je typický příklad ignoranta :lol:
ale cvik pro chlapy jsem viděla na youtube, nevím, jestli je to ten, který už znáš
https://www.youtube.com/watch?…
a Ty jak? hormony bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mus
154
19.6.14 12:19

Ahoj holky zdravim vas chci vam dodat trochu optimismu, zaciname ctvrty mesic, jsme zdravi a snad cele to tehotenstvi i s temi hnusnymi srusty dokopem :kytka: myslim na vas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.6.14 19:40

@mus Moc gratuluji :kytka: a moc závidím :hug:
@zabzule Jo, hormony beru v plné dávce, jak mi Dr. Mára doporučil. Cvik znám jen ten druhý a je to právě ten jediný, který mi rehab. dala i pro muže.

Optimismu zdar! (to říká ta pravá)
Mimoňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.6.14 09:47

@mus gratulace, miminko vypadá spokojeně..já chcu takyyyy!!! :*
@mimonka jj, optimismu zdar, tři měsíce si dáš kůru, sliznice zregeneruje a můžete na to skočit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
25.6.14 12:59

Ahoj holky, chtěla bych se s vámi poradit. Jsem po dvojité revizi dělohy v rozmezí 5 dni :(. Dnes jsem 52 druhy den cyklu a metruace nikde..špinila jsem dva dny 27Dc a tři dny 33DC. 28 DC jsem byla na kontrole a měla jsem tam ještě zbytečky, které se dočišťovaly. Dneska 52DC jsem byla na kontrole, folikul mám 21 mm, ale sliznice mi neroste mám pouhých 5 mm a na kontrole toho 28 DC byla taky jen 5 mm. Ptala jsem se doktora jestli by to mohl být zmíněný Ashermanův syndrom a on řekl, že po dvou revizích je to pravděpodobné :(. Jsem z toho fakt na dně. Myslela jsem že už to bude vše ok a ted zase tohle :pocitac: Máte někdo takovou zkušenost a nakonec to dopadlo dobře, nebose taky přikláníte k AS.
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital