Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
7.5.14 13:39

Mus : tak jakpak se vede tehulko? :-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
7.5.14 20:30

Ahoj holky, tak mi trvalo asi dva dny než jsem pročetla celou tuto diskuzi a přidávám se k vám do party. v lednu jsem podstoupila revizi (afetální vejce) a už to jelo..přesně po čtyřech týdnech menstruační křeče, MS bohužel žádná, jen takové jednorázové zašpinění, druhý měsíc to samé. Začalo mi to vrtat hlavou, stačilo jen zagooglit a podezření na srůsty bylo na světě.. Teď situace: překecat doktora na HSK. Vysvětlila jsem mu co a jak, že se bojím ashermana, on na to, že je to vzácné a určitě to tak není..takže Estrofem na měsíc, co to se mnou udělá. Udělalo to se mnou velké kulové, opět křeče, špinění, tak jsem se naštvala, zavolala jsem do Havířova k dr. Kolářovi a objednala se na ambulantní hysteroskopii.. A byly tam:( Bohužel v tom šoku a „pozákrokové“ slabosti (mám nízký tlak, tak jsem mu tam udělala vývrtku směrem dolů) jsem se nestihla zeptat na tolik věcí. Hlavně v jakém jsou rozsahu. Vím jen, že na utz před zákrokem byla tekutina, prý mi šla MS do břicha nebo tak nějak, nemohla odtéct. tak to rozrušil, pak tam něco pumpoval a najednou to hezky šlo. Řekl, že jeden vejcovod je průchodný, ten druhý nekontroloval, už jsem mu tam skučela. Takže 3 měsíce po revizi jsem si sama diagnostikovala problém a sama si sehnala léčbu, můj doktor je fakt na :nevim: Za měsíc mám přijít, zákrok zopakuje. chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
7.5.14 20:31
:hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
8.5.14 07:18

Zabzule : ahoj.. no určitě jsi udelala dobře, že jsi šla za dr. kovářem, taky jsem u něj poprvé byla. Mě bohužel srusty ambulantně rozrušit nešly.. připadá mi to, že pokud se člověk sám nepostara, tak má smůlu, dobře že jisto vzala do vlastních rukou, ja čekala skoro rok, injekce, antikoncepce, zase injekce a pořád žádný výsledek… pokud máš přijít za měsíc na kontrolu, je to jen dobře, kdyby ještě něco srostlo. Jinak pokud to šlo ambulantně určitě srusty nebyly v tak velkém rozsahu. Mě dr. Kovář říkal, že někdo má třeba jen to hrdlo a deloha dál je ok. Jinak ten rozsah možná výčteš že zprávy :-) :-) držím pěstí, určí vše bude v pořádku. Ja měla srostle snad vše, co šlo - úplně celou delohu a naprosto bez sliznice.. po 3 hsk a po3 měsících estrofemu se mám snažit o mimi :-) :-)…jen tak mimochodem si myslím, že asherman není teda po revizi vůbec vzácný, jak si tvuj gynekolog myslí. Jen to podle mě doktoři neumí diagnostikovat, protože odkládají hsk co to jde…Paaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.5.14 08:59

@lusienda no, souhlasím, zas až tak vzácné to zřejmě nebude :? je to blbé, že se s tímto musíme potýkat, nic příjemného. ale máš pravdu, lékaři to raději řeší měsíce hormony, injekcemi, HA, místo toho aby rovnou zkusili prohlédnout dělohu a tím nám ušetřily měsíce trápení. Co jsem pochopila zvlášť u AS platí čím dřív, tím líp. děkuji za podporu, Tobě taky přeju ať to zvládneš co nejlépe. Zprávu zatím nemám, dostanu ji zřejmě až po té druhé HSK, tak uvidím. Rozrušil co se dalo, sdělil mi, že samozřejmě děloha už nebude co byla dřív, ale šance na těhotenství a donošení dítěte je poměrně velká (jeho slova)..no, uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mus
154
13.5.14 15:03

@DaMaThe @lusienda @ashermanka Ahojky holky tak se hlásím že jsme zdraví, srdíčko tluče jako o závod :-D všechny se tu držte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DaMaThe
13.5.14 16:21

@mus Krása, jen tak dál! :kytka: Závidím…

• Citovat
  • Upravit
mus
154
13.5.14 17:13

@DaMaThe neboj taky se dockas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DaMaThe
13.5.14 18:16

@mus Díky, ale asi bych byla první ženská, která otěhotní bez ovulace, odhlédnuto od jiných problémů… Držím palce ať malé roste!

• Citovat
  • Upravit
65
13.5.14 19:45

@mus gratuluji, je pozitivní vědět, že i s naší diagnozou lze otěhotnět..ať malé roste a všechno je jak má:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.5.14 14:03

Ahoj holky, hlásím se k Vám do klubu. V únoru jsem prodělala ZT, zjištěný v 9tt. 13.2. jsem byla na revizi. Doktorka mě povzbudila, že po dvou menstruacích můžeme zkoušet znovu. Bohužel doteď jsem neměla ani jednu, a to ani po dvou vyvolávačkách. Sliznice mi vůbec neroste (je 2,5 až 3,5, mm). Dr.mi předepsala na 3 měsíce hormonální antikoncepci s tím, že mi jinak pomoci nemůže, že je to určitě hormonální problém a v žádném případě srůsty.. To se mi moc nelíbilo, tak poučena Vaší diskuzí jsem se objednala k doc. Márovi, podle kterého se jedná o srůsty na 90%.. Jsem objednaná na HSC, na jednu stranu jsem ráda, že se z toho dozvím víc než z UZ, ale na druhou stranu se bojím, scénáře dle MM mi zněly pesimisticky :-/

Každopádně mockrát díky za tuhle diskuzi, která mě přivedla k MM a taky mě nakopla, abych se nespoléhala jen na závěry své lékařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
17.5.14 08:24

@momo2 ahoj, ač nerada, vítám Tě. myslím, že jsme v tomto naprosto identické. Revizi jsem měla čtrnáct dní před Tebou a stejně jako Ty jsem byla ujišťována, že o srůsty vůbec nejde, sliznice 3,5mm :( taky mi předepsal hormony, ládoval by je do mě dál, ale stejně jako Ty jsem si pročetla tuto diskuzi a objednala se na ambulantní HSK, která srůsty potvrdila. 3.6 jdu na kontrolní HSK a pak se děj vůle boží. Hormony moc brát nechci, nechám to na vlastní regeneraci a uvidím jak si s tím mé tělo poradí. Ale mám obavy, že to bez nich nepůjde
Budu Ti držet palce na tu HSK..kdy jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.5.14 09:39

@zabzule ahoj, jdu 27. května. Termín jsem naštěstí dostala rychle. Ty tedy zatím nevíš, v jakém rozsahu jsi měla srůsty a jakou máš prognózu ohledně těhotenství? Pokud jde o regeneraci, chci zkusit tu ortilii a šatavari, jak tu psala marsi (pokud se pamatuju). Říkám si, pokud to nepomůže, určitě neuškodí a aspoň budu mít pocit, že pro to něco dělám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
17.5.14 09:51

@mus jéééééé :pankac: :pankac: :potlesk: :potlesk: :palec: :palec:
Velikánská gratulace!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
17.5.14 09:52

@momo2 Já zatím nevím, domluvili jsme se s doktorem na další kontrolní HSK, ale jelikož jsem v době MS mírně špinila, vypadá to na srůsty jen v dolní části dělohy..dr. mi říkal, že mi MS šla do břicha, tak to vypadá, že se chudák trochu snažila (děloha). Je to fakt naprd, ale jsem optimista, doufám, že mi při té další HSK řekne pozitivní informace. Můj dr. to ani neví, že HSK podstupuju, půjdu za ním se zprávou až v červnu po druhém zákroku, jsem zvědavá co řekne. Na podporu beru čínské tablety..www.patentnimedicina.cz. Mám s tím dobré zkušenosti při léčení jiných problémů, tak doufám, že i v tomto mě nenechá ve štychu :) Moc ráda bych otěhotněla, mám doma sedmiletého klučinu, je to můj miláček a pomáhá mi to překonat. Ale to druhé bych strašně moc ráda měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí