Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
DaMaThe
14.3.14 12:54

@-elisa @miska.gra Moc gratuluju oběma k miminkům! Holčička je nádherná :hug:

• Citovat
  • Upravit
mus
154
14.3.14 13:40

@ashermanka @-elisa ahoj holky tak jsem po te druhe laparce a vypada to dost zle mam strasne tuhe srusty v deloze neslo jim to rozrusit jsou prirostle i ke stene nejak takze me z ostravy posilaji na dalsi operaci do prahy k apolinari pry jsou na to lepe vybaveni, ale ze to nevypada moc dobre…jakou mam moznost mit dite bez delohy, krom adopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DaMaThe
14.3.14 14:13

@mus Ahoj, tak to je mi moc líto… Třeba ještě v Praze pomůžou, ale chápu tu skepsi :( Možností je třeba náhradní mateřství, taky jsme o něm uvažovali, ale nedošlo u nás ke shodě.

• Citovat
  • Upravit
mus
154
14.3.14 14:22

@DaMaThe prave jsem tady o tom nasla diskusi a je skvele ze to jde…trochu to podpori tu posledni nadeji..ale porad budu bojovat dokud je sance treba to v te praze zachrani vsak jsou to profici.ale ridim se uz po tech zkusenostech a zklamanich heslem Vĕř v nejlepši, připrav se na nejhorsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
15.3.14 18:02

Mishka

Gratuluji k holčičce, at vám dělá jen radost.

Elisa

Za chviličku už budeš mít miminko v náručí, určitě souhlasis že i přes ty komplikace to za to stalo. Tak hlavně at to dobře dopadne, držím palce!

Mus

Nezoufej, hlavně že se do ničeho nepouštěli, když viděli že na to nestačí. Rozhodně ještě nehazej flintu do žita dokud to neuvidí v té Praze, vážně to tam umí a dokážou zázraky. Na náhradní matku zatím nemysli, naděje určitě je! Hlavu vzhůru a hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mus
154
15.3.14 18:17

@ashermanka samozdrejme ze bez boje to nevzdam budu se rvat o to aby to dopadlo dobre, snad ti prazaci jsou profici a zachrani mi to…ale ridim se heslem ver v nejlepsi ale priprav se na nejhorsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
16.3.14 12:24

Objevila jsem tuto diskusi po zadání hesla dilatovaná dutina děložní po porodu, chtěla jsem se zeptat:
mám teď po šestinedělí pár dnů - cca asi 3 dny dostávám občasné křeče do podbřišku jako při ms, ale jsou to křeče fakt hnusné, jsem neschopna cokoliv dělat, jde to až do konečníku, při sedu se to horší, pak mě bolí prostě celý podbřiše. rodila jsem podruhé císařem. když jsem byla s podobnými projevy na pohotovsti před měsícem, tj, 15 dní po císaři, tak na ultrazvuku našla dr. dilatovanou děložní dutinu, ale neříkala nic. teď čekám na ms, jelikož nekojím od porodu kvůli netvoření mlíčka :-/ na toaletním papíře mám drobný výtok narůžovělý, ale toď vše. nevím, zda je to rozbíhající se ms, ale ty křeče a dříve dilatovaná dutina děložní mě děsí, nemá někdo zkušenost?? ty křeče jsou ve vlnách, pak mám třeba pár hodin pokoj :-/ děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.3.14 16:06

Mishka
Gratulace:) a díky, žes dala vědět…krásná motivace:) :kytka:
mus
po prvni HSK v CARu, jsem propadla depresi - byli také hodně skeptičtí…mluvili o zázraku, jestli otěhotním, masivních srůstech atp…pak jsem se objednala k Marovi a k Hulvertovi (ISCARE) a jejich hodnocení bylo mnohem nadějnější..nyní jsem po dvou HSK u Máry, sliznici jsem tento měsíc v době ovulace měla 7,5 mm, menstruuju slabě, ale lépe než dřív…a snažíme se…a věříme…nevzdávej to! Pravda je taková, že málokde tyto operace umějí…držím palce :hug:
kamcapa
bohužel neumím vůbec nic poradit :? snad mě jen napadá jestli ty křeče nemůžou být způsobené srůstem v děložním hrdle, který by bránil odcházení menstruační krve a to způsobovalo ty bolesti…ale fakt nevím…ashermanko??
každopádně držím palce, ať se to brzy vyřeší a nemusíš trpět… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mus
154
16.3.14 18:29

@Xuan dekuji za optimismus akorat muzes mi upresnit ty zkratky MAROVI, HUBERTOVI, iscare? Ja mam jit do prahy do nemocnice k apolinarovi ale nevim kdo si me tam prevezme, pojedu az z ostravy a je fakt ze tady na to moc profici nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mus
154
16.3.14 18:37

@Xuan nevim odkud jsi ale nevis jaky ten apolinar je? Jsou tsm dobri?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.3.14 19:01

Mus
pardon - Mára je u nás v diskusi takový pojem, že mě nenapadlo se víc rozepsat :) většinou pro něj používáme zkratku MM :D
Mára operuje právě u Apolináře srůsty v děloze. Já z Prahy nejsem, ale jezdím tam třeba na gyndu. Iscare je jedno z pražských center asistovane reprodukce, kam jsem přešla po předchozích komlikacích s ashermanem. Hulvert je primář Iscare. Myslím, že Hulvert by ti umožnil i konzultaci u něj v soukromé praxi v Praze na Florenci - http://www..cz.
A Mára má zas možnost konzultace zde - http://www.
.cz.
K Márovi bych předem asi zašla. Řekne ti ve své ordinaci spoustu informací, na které v nemocnici pak není čas. Myslím, že konzultace u něj stojí 3000. Můžeš přijít i s partnerem, aby to také všechno slyšel z první ruky…
papa, hezky vecer :mavam:

Edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mus
154
16.3.14 19:09

@Xuan aaha takze apolinar je dobry to jsem rada akorat nevim zda se dostanu pod ruce zrovna jemu je tam urcite tech doktoru co operujou vice, budou do te prahy volat doktori z ostravy co me operovali takze fakt nevi kdo me v te praze dostane pod ruky..jinak do caru chodim tady to uz bych nemela jak dojizdet do prahy. dekuji je fajn vedet ze to muze dopadnout i dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mus
154
17.3.14 10:18

Ahoj holky, všechny tady zdravím tak jsem si přečetla poctivě celou tuhle 71stránkovou diskusi nejprve chci poděkovat @ashermanka a říct jí že je skvělá, že ví o čem mluví a dokáže člověka fakt podpořit, a to určitě tady všechny potřebujem, :kytka:…konečně jsem trochu pochopila co mi je, jen díky vám jelikož od doktoru v ostravě sem se i po dvou laparkach moc nedozvěděla. První laparka: po probuzení jsem se dozvěděla že mám srůsty v děloze a ve vejcovodech, v jednom uplně a na druhý přes srůsty v děloze ani neviděli, jelikož mi nešel kyslík do krve museli laparku přerušit, tudiž mi vlastně nic neodstranili, takže za 2 měsíce proběhla druhá laparoskopie: po probuzení jsem se dozvěděla že oba vejcovody byli uplně plné srůstu a že mi je nějak uměle obnvili ale že to je jen dočasné, že v děloze mám srůsty které jsou tak tuhé že je neuměli odstranit, ale jak jsem se tady dočetla je nejdůležitější sliznice a čípek o tom mi vůbec nedali info, asi se k tomu ani nedostali…jejich diagnoza tedy zní pošleme vás do prahy k apolináři tam jsou kvalifikovanější, jak tady ale čtu doporučujete Máru, uvažuju že mu tedy napíšu email o mém problému, on operuje i u apolináře???myslíte že by šlo domluvit aby mě operoval on? jelikož se bojím že se zas u toho apolináře dostanu pod ruky někomu kdo neví co děla jako doted :,(, nevím prostě zda to nechat na ty doktory odsud ke komu mě objednají, co myslíte???

Příspěvek upraven 17.03.14 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mus
154
17.3.14 10:28

@ashermanka ještě ti opíšu mou lékařskou zprávu mohla bych tě poprosit o tvé vysvětlení :kytka: :kytka: :kytka:
Laparoskopie: děloha normalního tvaru i velikosti, ovaria oboustranně normalního vzhledu, tuby oboustranně sectosalpingy po aplikaci kontrastní látky v oblasti slepených fimbrii částečně prosvítá modře.
Hysteroskopie: za kanálem hrdla děložního v isthmu pevné synechie, zcela obliterující dutinu děložní.
Chromopertubace: oboustranný strop v ampulární části- po provedení neostomie oboustranně volný průnik.

Diagnostický souhrn:
Sactosalpinx bilaterali
Synechie intrauterinae
Sterilitas sec.
St. p. LPS+HSK 01/2014
St. p. APPE ante annos

jinak o mě info: je mi 28let, bezdětná, o dítě se snažíme 2 roky, proběhla jedna inseminace poté až ty dvě laparky, menstruace sice slabší než třeba před 5 lety, ale asi jen z 5dní na 3dny nijak sem tomu nekladla dříve důraz až ted vím proč asi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
19.3.14 08:29

Kamcapa

Bohužel neporadím, s tímto zkušenost nemám. UTZ by měl být rozhodně schopný rozlišit, jestli ti nezůstaly v děloze nějaká rezidua (zbytky placenty, plodových obalů apod.), ale obecně myslím, že po císaři je to velmi malé riziko, když do té dělohy vidí a vyberou všechno. Možná tam mohla zůstat nějaká krev, která tu dutinu dilatuje a způsobuje bolesti a chvíli to potrvá než se vstřebá, ale to asi vážně chce probrat s dr., nevím…

Mus

Tak pokud jsem to já za ty roky boje s AS pochopila správně, tak to je tak, že Apolinář je vážně nejlepší volba. HSK tam vždycky dělají jen zkušení doktoři, to se nesvěřuje jen tak někomu a pokud jde o AS, tak myslím, že se můžeš dostat do rukou jen třem - MM, jeho šéfovi doc. Kuželovi (který je podle vyjádření MM fakt dobrej) a pak tam byla ještě jedna paní dr., která se jmenovala Hrazdírová, ale když jsem já AS řešila, tak byla zrovna na mateřské. Ale prý se tomu věnovala hodně, řešila i nějaké granty a výzkumy ohledně AS, takže byla asi taky hodně erudovaná a možná už je zpátky. Takže podle mého názoru, pokud dojedeš k Apolináři s klasickým doporučením, tak se s největší pravděpodobností dostaneš k tomu doc. Kuželovi, té paní dr. a nejméně pravděpodobné se mi zdá, že by ses dostala k MM, protože pokud jsem to dobře pochopila, nemá tam 100% úvazek, operuje jen jeden den v týdnu (úterky) a tím pádem nestíhá všechny pacientky, ale dělá přednostně ty myomektomie a pak až ty ostatní. Nicméně se s ním můžeš domluvit v té jeho soukromé ambulanci, sice to stojí ty 2500, jak tady holky psaly, ale pro mě to rozhodně nebyly vyhozené peníze, dozvěděla jsem se VŠECHNO co jsem potřebovala a i něco navíc a ten lidský citlivý přístup byl opravdu k nezaplacení. Pak už si tě vsune mezi ty svoje pacientky a bude tě u Apolináře operovat on. Někdy je ta konzultace rychlá, že ti dá termín do 14 dní, někdy si měsíc počkáš, plus cca měsíc čekačka na tu HSK, ale zase má nejšetrnější operační techniku - používá ty studené nástroje (Kužel rozrušuje elektrodou a z toho já mám teda respekt, i když to umí), následné HSK ti naplánuje velmi krátce po sobě, cca po měsíci, což je lepší jednak kvůli těm srůstům, aby neměly šanci se znovu vytvořit, jednak i pro tebe, že se nemusíš nervovat dlouhými intervaly mezi jednotlivými HSK (u Kužela 3 měsíce). Jaký postup a techniku má ta dr. Hrazdírová nevím. Takže já za sebe bych ti doporučila zkontaktovat přímo MM a s ním se domluvit, ale zase chybu asi neuděláš ani s tím doc. Kuželem a nebude tě to nic stát. Tak to je spíš na tvém zvážení. Teď jsem si ještě vzpomněla, že tuším Amber ho zkontaktovala soukromě s tím, že AS už má diagnostikovaný, ale že na něj někdo jiný nestačil a ani po ní tu soukromou konzultaci nechtěl a zrovna jí dal termín na zákrok, tak třeba budeš mít taky štěstí.

Jinak co se týká té zprávy, fakt nejsem dr., tak mě ber s rezervou: zjistili, že oba vejcovody jsou neprůchodné, byly tam srůsty v té širší části vejcovodů, která je blízko vaječníkům, ale ty nějak rozrušili, resp. tam udělali jakoby nový výstup a když vstříkli kontrastní látku (chromopertubace), tak vypadají průchodně, ale je otázkou, jak dlouho to tak vydrží. Pak teda HSK ukázala srůsty v dolní části dělohy (isthmus je asi centimetrová část dělohy mezi děložním hrdlem a děložním tělem, takové to zúžení dělohy nad čípkem), ale moc nerozumím tomu, že jsou si jistí, že ty srůsty jsou pak v celé děloze, jestli se jim je podařilo rozrušit a k vnitřním ústím vejcovodů se pak přes další srůsty nedostali nebo jestli předpokládají, že když jsou dole, jsou i nahoře. To tak rozhodně nemusí být, můžeš je mít jen ve spodní části a vrchní část dělohy může být úplně v pořádku, obzvlášť pokud menstruuješ, alespoň trochu, tak to je dobré znamení, kdyby byly všude, tak jsi úplně bez MS.
Takže bych neřekla, že by to mělo vypadat extra beznadějně. Je možné, že až ti dají tu dělohu do kupy (a to dají, neboj!), tak že stejně ty vejcovody budou dělat potíže, ale to může elegantně vyřešit IVF a rozhodně bych se nebála, že jsi odepsaná. Navíc věk je na tvé straně, tak hurá do boje, to dopadne, uvidíš!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí