Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
DaMaThe
6.2.14 08:17

@lusienda Ahoj, na růst sliznice estrogen, ten máš právě v Estrofemu. Já brala Divine. Já si o tom sháněla celkem dost informací a pokud bereš léky, nemělo by se to už kombinovat s ničím jiným. Proti srůstum např. mně vložili nitroděložní tělísko a aplikovali gel, ale co jsem tak vypozorovala, není to standard a měla jsem štěstí na přístup lékařů. Jsem pět měsíců od dvou agresivních revizí, mám dělohu v pořádku, bez srůstů a dokonce i obnovenou sliznici, s kterou to zpočátku vypadalo dost bledě.

• Citovat
  • Upravit
29
6.2.14 11:23

Damathe : ahoj díky za info. No já bych chtěla max nějaký čajik :-) mě taky aplikovali gel a uvidí se..za 2 měsíce jdu na další hysteroskopii tak se uvidí. je to stejně hnus, člověk věří, že pro něj dělají to nejlepší a takhle to dopadne.. ale doc. Kužel byl perfektní a doufám, že se i ta sliznice srovná.. přeju taky hodně stesticka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
7.2.14 13:39

Elenah

Tu fázi čekání moc dobře znám, takže vím jak je to nekonečný, ale už jen měsíc, vydrž! Nevím, kolikátá to byla HSK a s jakým výsledkem, ale s počtem HSK se naštěstí šance na znovuvytvoření srůstů výrazně snižují a jestli MM řekl, že už se můžete snažit, tak by vyhlídka měla být dobrá. Bohužel je pravda, že dokud nedobereš ty hormony, tak sledování ovulace nemá smysl, protože ji blokují.
S IVF se musíš rozhodnout sama, určitě je to možnost, ale taky je potřeba vzít v úvahu, že vyjde „jen“ asi 30% párů, které třeba mají dělohu zdravou a obchází se menší problémy, takže určitě bych se do toho nevrhala hned a dala tomu nějaký čas přirozeně a tohle si nechávala až jako poslední možnost v záloze. Mluvím z vlastní zkušenosti… Nakonec sama píšeš, že dobré konce tady jsou nadějí a ty se všechny povedly spontánně, takže věř tomu a ono to půjde. Jen se neupínej k nějaké ideální sliznici, vážně to jde i s 5mm, nepřipouštěj si pesimismus dr., kteří na otěhotnění po AS nevěří a dají ti to často nevybíravě najevo, prostě hlavu vzhůru, věř sobě a přírodě a miminko přijde. Funguje to ;)

Lusienda

Vážně nerada tě vítám v klubu, ale vypadá to, že máš za sebou alespoň nadějný začátek - Kužel je určitě dobrá volba. I když žádnou sliznici neviděl, tak tam malinkato někde být mohla a může se rozrůst dál, takže naděje na další miminko určitě je! Spíš dej až na výsledek té druhé HSK, jak to bude vypadat, i pro něj bude určitě ta děloha přehlednější, když už tam nebudou všechny ty srůsty, takže třeba naopak holka překvapí a budete koukat :)
Z bylinek jsem vyzkoušela kontryhel, jetel i maliník, myslím, že se to s těma hormonama nijak nevylučuje, nicméně u mě moc nezafungovalo nic, v rámci IVF a pak KET jsem chodila na sledování sliznice každý měsíc a bylo to pořád stejný, čímž neříkám, že to tak musí být u každého, takže spíš záleží jestli chceš mít pocit, že už víc opravdu udělat nemůžeš, tak čajíky určitě neublíží, min. proto, že dostatek tekutin podporuje krevní oběh a to děloze v té regeneraci může jen pomoct, nicméně na výšku sliznice nebo její obnovení podle mě fungují jen hormony (ačkoliv myslím, že ty receptory pro estrogen dokáží pobrat jen ty přirozené dávky a zbytek nevyužitý vyloučí) a bohužel čas. Jo a taky jsem brala 2× denně 200mg vitaminu E, taky se říká, že pomůže. Držím palce ať je další HSK ta poslední!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
7.2.14 16:40

@Mišičta Že se zeptám co je na ty tvrdé vajíčka a vidíš málem jsem na to zapoměla, musím si to napsat :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
7.2.14 17:38

Ashermanka : díky za rady:-) já doufám, že druhá hsk bude i ta poslední, ale na druhou stranu je uz mi jasné, že zázraky do 3 dnů se bohužel v mém případě nekonají :-( ale věřím, že se mi otěhotnět a donosit ještě povede.. doc. kužel si to sice nemyslí, ale když nebudou zázraky do 3 dnů, tak snad přijdou později :-) to čekání je ale naprd.. jinak u apolinare byli skvělí.. absolvovala jsem uz v havířově hsk ambulantně, a taky se to dá vydržet..rozhodně fajn, pokud jako ja nemáte prostor na hospitalizaci…tak zajdu koupit bylinky a uvidím co v dubnu :-) všechny zdravim paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.2.14 09:02

Holky ahoj!
po delší době zdravím a omlouvám se, že jsem nepřispívala a nereagovala…Nemám na to bohužel sílu, aktuálně se snažím jakž takž fungovat. Prostě ty tři roky čekání na mě teď nějak dolehly:( v lednu mi bylo 37, v prosinci třetí hsk, včera jsem dostala menstruaci - a žádná velká sláva. Ach jo. Pořád přemýšlím, co bych mohla udělat. Nebo, co je to za zkoušku a co se mám naučit, aby se ta situace už zvrtla v můj prospěch. Upřímně, takhle mizerně jsem na to dlouho nebyla…Už se to promítá i do vztahu, manžel nechápe, co mě ted tak ničí, když podle něj konečně začíná být dobře, protože konečně mám rozrušené srůsty a je vůbec možné, abych otěhotněla…Vím, že má pravdu. Racionálně souhlasím i s tím, že sliznice 6 mm, což jsem měla teď v lednu, není nic zoufalého…ale já už ztrácím optimismus:(
se svým gynekologem jsem se domluvila, že nebudu hormony brát tak dlouho jak chtěl MM (3 měsíce), ale jen měsíc. Prý to na mojí sliznici velký vliv nemá a začal mi po nich narůstat myom. Takže minulý měsíc jsme se už opět snažili. A já tolik věřila, že to vyjde. A nejen, že jsem neotěhotněla, ale ještě tak mizerná menstruace. Holky, já se bojím, že mi to zas srostlo :,( já už z toho fakt zešílím…
Holky, díky, že existujete a že to můžu někomu napsat. Kámošky kolem mě jen rodí a rodí, takže moje téma je teď tak trochu mimo ta jejich :(
Příští měsíc bych měla jít na inseminaci nebo to ještě zkusit přirozeně. Musím se nějak dát do kupy, protože v tomhle stavu asi moc šancí nemám…
mějte se fajn…e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
10.2.14 09:06

@Xuan Ahojky,zkus brát to šatavari. Mě se taky tvořili myomy, hlavně z těch hormonů, při inseminaci, je taky budeš brát a šatavari omezuje tvorbu myomů. Při něm se mi už nevytvořili. Ani nějakou dobu po skončení užívání. Držím pěsti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.2.14 09:29

Moris: moc děkuju. Objednano:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
10.2.14 19:25

Xuan

Tyhlety stavy znám moc dobře a nejde bohužel dělat nic jiného než čekat a doufat. Zase to musíme brát tak, že napoprvé se podaří otěhotnět málokomu i bez srůstů, takže to přece není zas takovej průser. S intenzitou MS se nestresuj, já opravdu byla na nějakých 3 dnech špinění (z toho 1 den se tomu dalo říct slabé krvácení) a byla jsem bez srůstů, prostě to tak po tom AS je a nezbývá než se s tím smířit. Jen mě překvapují ty myomy - MM je viděl a neviděl v tom problém? To se mi zdá zvláštní… Ale asi taky záleží kde jsou a jak jsou velké. Já jen že můj bývalý gynekolog mi taky na UTZ našel myom a žádnej jsem neměla, tak jestli to taky není nějakej omyl…
Moc ti držím palce ať je to čekání co nejkratší a podaří se ti najít trochu vnitřního klidu, i když vím, že nemyslet nejde :? Neboj, zase bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
11.2.14 10:26

@Xuan At to pomůže. :* U mě byl taky myom, ale záleží na umístění a velikosti. Většinou prasknou a vymizí. Pokud je vodnatý. Jak otěhotníš, a je myom nesmí být blízko plodu, aby ho nevytlačil, mě se postupně pak vstřebal. Těhu dopadlo i tak blbě, tehdy jsem nebrala nic na ředění krve, což u mě byla příčina. Jak jsem brala šatavari, už se my myomy netvořili. Tak snad to pomůže i ostatním. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.2.14 12:28

Ashermanko, díky za reakci…opet jsi me povzbudila, diky za pochopeni…Myom mam jeden. MM ho viděl a říkal, že by ho zatím neřešil. Na gynekologii chodim ted posledni mesice, od diagnozy asherman, k mudr Hulvertovi. Jsem moc spokojena. Hlavne umi povzbudit a je to prvni doktor, u ktereho nemam zabrany se na cokoliv zeptat. Vsechno perfektně vysvětlí a je příjemnej. A zatim se vsechny jeho prognozy naplnily. Vcetne toho jak dobře předem odhadl vysledek prvni hsk u MM.
Rikal, že ten myom se bohuzel asi nasledkem estrofemu zvetsil. Bude ho pozorovat a pokud jeste naroste, tak bude muset ven. Ale pry je umistenej dobre…Mmch hulvert od začátku tvrdi, ze v mem pripade nemaji ty hormony na sliznici vetsi vliv a byl pro to, je vysadit…sam to navrhnul, driv nez jsem se na to stihla zeptat.
takze jeste navic doufam, ze me neceka dalsi komplikace s myomem…ale to si zatim nehodlam pripoustet…proste se nezvetsi a hotovo!!!
holky, dneska je mi o neco lepe…ale porad plavu v mori obav a pochyb…ale aspon se v nich netopim, jako vcera a predevcirem…proste budu bojovat dal…objednala jsem se na cinskou medicinu. Kdysi mi uz ta doktorka hodne pomohla, tak treba maji i byliny na sliznici. A zas zkusim mojzisovou. Neco doprkynka zabrat musi…
mejte se krasne e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.2.14 17:29

Ahoj holky:-)taky napíšu něco o aschermanovi :roll: mě ho určili v roce 2008 kdy jsem po 1 ivf které se zdařilo ale v 7tt jsem musela na revizi.Pak v jedné nejmenované nemocnici kde jsem chodila do centra asistované reprodukce mi byly dělány pořád histeroskopie a nasazení nitrod. tělíska na 2měsíce protože se pořád utvářely srůsty. :x Musím podotknout že v roce 2007 mi zjístili myomy v děloze takže jsem rok strávila braním hormonů abych docílila vytoužené sliznice aspon 7mm. Poté jsem mohla podstoupit další ivf v roce 2009 bohužel neuspěšně. Poté jsem byla opět připravována hormonama a histeroskopiema na další ivf ale po pul roce mi dr. této nemocnice řekla že s mýma zdr. problémama neotěhotním a nikdy nebudu mít dítě. :,( Já to nevzdala a přestoupila do soukromné kliniky kde jsem podstoupila několik histeroskopii a následně v roce 2012 i operaci myomů. bylo jich tam 12… po velkých přípravách jsem v roce 2013 podstoupila 2 ivf ale bohužel neúspěšně. Máme s manželem i jiné problémy kdy já jsem alergická na jeho spermie a odmítám plod ale myslím si že tohle bylo na klinice vyřešeno a také mi můj doktor řekl že asherman zmizel, ale já menstruuji, ale tak 3dny a spíš špiním :nevim: Takže jsem uplně bezradná co mám dělat :?: zkusím se objednat k tomu dr. Márovi a uvidim co řekne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.2.14 19:27

Ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla, ale chci vám všem dodat trochu naděje…

Z historie…
v září 2012 2× revize z důvodu zamlklého těhotenství. Následně absence menstruace v důsledku Ashermana.
Leden 2013 1. HSK a v únoru 2013 2. kontrolní HSK.
Od té doby pokusy o otěhotnění, ale marně.

Začali jsme navštěvovat ISCARE a rozhodli se pro IUI, které jsme na začátku listopadu 2013 podstoupili - ÚSPĚŠNĚ!!!

Teď jsem 14tt a dle výsledků screeningu vše v pořádku.

Věřím, že jsem vám všem dodala trochu optimismu a naděje, že i s Ashermanem není nic ztraceno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
11.2.14 19:48

@Lucicek79 Tak velká gratulace!!!Musíš být štastná, ale jsou to nervy, vid? Člověk se pořád bojí, aby se něco nestalo. Nejhorší je prvních 12 týdnů a pak už by to mělo dopadnout dobře. Se mi to kecá, když už to mám za sebou. :mrgreen: Ale nervy jsem měla než jsem měla malou v náručí. Tak jsem si těhu moc neužila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
12.2.14 11:08

Ahoj holky jsem tu mezi vámi krátce tak nebudu dělat chytrolina, ale verte, že to člověk nesmí vzdát. Život je opravdu jeden velký boj. Jak jsem psala, ja mám za sebou jednu hsk, poté kdy uz víc než rok nemestruuji. Chtěla bych další mimco a opravdu věřím, že to půjde, ikdyž doktoři tvrdí, že by to byl zázrak, kdybych ja otěhotnměla. Ale ja si říkám, že to prostě musí vyjít. Mám 1,5 starou holčičku, hodně nemocnou, strávili jsme skoro celý rok v nemocnici, ale bojujeme a veríme, že vše bude lepší. A to je fakt nejdůležitější, nesmíte to vzdát. Malá má před sebou ještě velký boj, ale po šíleném prvním roce si ta moje láska teď uz krasne sedne, leze na čtyři a začíná brblat. Včera dokonce řekla máma :-):-):-) A to mi tvvrdili, že by mohla být ležák. Takže s tím sourozencem mi to vyjde, věřím tomu. A vy holky taky verte, musíte bojovat a neztrácejí naději!!! ZÁZRAKY SE DĚJÍ :-) Všem vám přeji hodně zdraví a miminka brzy v náručí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí