Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A nebude to i potom vyžadovat na uklidnění? Včera jsem kojila 70 minut, normálně to dáva za 12-20 a dneska po půl hodině dokojím a za další půl chce znovu
Nechá se na chvilku uklidnit, ale stejně si za chviličku vzpomene a vyžaduje prso. Vzteká se u toho a trvá mu to děsně dlouho o proti jindy…
Poradte, děkuji ![]()
Příspěvek upraven 14.09.14 v 17:23
Vypadá to že mu spíš už mléko nestačí. takže bych asi začala dokrmovat 70 minut kojní a beztak nic moc nevypil kojení má smysl 15 minut
@Werys-ek Dej mu jak potřebuje. Jestli to pak nebude vyžadovat? Těžko říct, myslím, že většina dětí se pak srovná. Spíš si pohlídej, aby byl u prsa a fakt jen pil, ne jen dumlal.
Jde o to, co je pro tebe priorita - kojit svoje dítě nebo mít „pohodu“.
@Werys-ek dej mu dle jeho potřeb.. v tomhle věku se to všechno teprve ustaluje.. Taky někdy kojím 10 minut, někdy hodinu.. mládě si řekne ![]()
To ne, mlíka mám dost, pořád nalitá prsa a malý přibýval 450g za týden, ted teda není 14 dní vážený, ale málo mít nemůže. Spíš je to otesánek. Jo a má necelých 6 týdnů.
@Werys-ek píše:
To ne, mlíka mám dost, pořád nalitá prsa a malý přibýval 450g za týden, ted teda není 14 dní vážený, ale málo mít nemůže. Spíš je to otesánek. Jo a má necelých 6 týdnů.
@Svistice jasně, že je pro mě priorita spokojený mimčo, ale to ted on moc není ![]()
Mojí holčičce jsou dnes tři týdny a poslední tři dny taky vyžaduje častěji kojit, třeba i po hodině a prostě to nejde jí nedat
snad je to jen takové období a zase se to zlepší ![]()
Řeším to samy… Ale u nas se koji dlouho uz od porodnice…takze délku neřeším…spis nevím, jestli nevadí kojení často… Mala třeba ublinkne a za chvilku chce prso zas… Nevadí to? Nemůže ji bolet bříško z častého krmeni?
@Werys-ek ano, vypadá to na spurt. Úplně nejlepší je přestat koukat na hodiny, ani bezděky. Intervaly se zase protáhnou, až bude po spurtu, pak budeš chodit a říkat si, že už nějak dlouho nepil ![]()
@banánice píše:
Vypadá to že mu spíš už mléko nestačí. takže bych asi začala dokrmovat 70 minut kojní a beztak nic moc nevypil kojení má smysl 15 minut
S tím teda nesouhlasím! To je pověra z dob našich maminek. 15 minut musí stačit, jinak je slabé mléko a musí se přejít na sunar.
Dneska každá laktační poradkyně doporučí kojit, jak si miminko „řekne“. Miminko nemá ještě takový tah, aby se stačilo za 15 minut zasytit. Já kojila co 1,5 h. - 2h. minimálně 30 minut. Samozřejmě to nebylo ideální, malá si spíš cucala, nechtěla dudel, ale neměla jsem problém s poraněním bradavek, tak jsem to neřešila. A nezvracela, přibírala optimálně. Pamatuju si, že během spurtu jsem ji u prsa měla i 1,5 h. Prostě mi to prso žužlala a tím mě na další dny rozkojila.
@jaanulkaa On právě taky dost blinká, až mi přijde, že se přejídá… no víc budu vědět ve čtvrtek po vážení.
A ten spurt se ještě vyznačuje, že rostou jen do délky a ne na váhu? Tuším, že něco takového jsem někde četla…? On se ted teda hodně vytáhl, ale určitě nabral i na váze…
Holky, já se vetřu s dotazem, tak se zakladatelce omlouvám…
Taky kojím, kojím co 2 hodiny a malá je u prsu klidně půl hodinky, ale… hodně trpí na bolení bříška a na blinkání a doktorka mi řekla, že se přejídá a z toho má ty problémy ![]()
Tady čtu, že zdaleka ne každá kojíte 10 minut a co 3 hodiny, tak dělám asi něco špatně ![]()
@Darebačka píše:
S tím teda nesouhlasím! To je pověra z dob našich maminek. 15 minut musí stačit, jinak je slabé mléko a musí se přejít na sunar.Dneska každá laktační poradkyně doporučí kojit, jak si miminko „řekne“. Miminko nemá ještě takový tah, aby se stačilo za 15 minut zasytit. Já kojila co 1,5 h. - 2h. minimálně 30 minut. Samozřejmě to nebylo ideální, malá si spíš cucala, nechtěla dudel, ale neměla jsem problém s poraněním bradavek, tak jsem to neřešila. A nezvracela, přibírala optimálně. Pamatuju si, že během spurtu jsem ji u prsa měla i 1,5 h. Prostě mi to prso žužlala a tím mě na další dny rozkojila.
Souhlasím s Tvým nesouhlasem
Dokrmovat je kravina a nejlepší cesta, jak si snížit tvorbu mléka, nebo hůř, se i odstavit.
Já taky krmím mimčo jak si řekne. Co dvě hodiny, někdy i po hodině na 10, 20 i x minut. Pokud saje a vyžaduje to, neřeším, kdy měl naposledy. Ještě tak abych mu určovala podle tabulek, kdy pít. To je strašná kravina!
@jaanulkaa píše: Řeším to samy… Ale u nas se koji dlouho uz od porodnice…takze délku neřeším…spis nevím, jestli nevadí kojení často… Mala třeba ublinkne a za chvilku chce prso zas… Nevadí to? Nemůže ji bolet bříško z častého krmeni?
ne, pokud ublinkne, tak bych klidně dala znovu. Můj je blindína taky, kdyby nedostal po každém ublinknutí, tak zhyne hlady.. prostě se mu to vrací, trochu vyhodí s každým odříhnutím, další várky se škytavkou a pod
ale i přesto bude lovit a dožadovat se.. Na břuch by to nemělo mít vliv - jsou děti, které na to trpí, takové, které vůbec..