Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Děkuji všem co se mi snaží pomoci.. Budu kontaktovat rannou péči. Své dítě bych do ústavu nedala, je to náročné ale tohle bych prostě neudělala. Já vím co potřebuje a jak se o něj starat a nevydržela bych nevědět jak se o něj starají a jak mu je. Já vím že dělám všechno co můžu. Budu věřit že to bude lepší, když se ohlédnu zpátky na minulý rok, vidím tam velký pokrok. Teď je jen toho prostě na mě moc a potřebovala jsem to ze sebe dostat. Přítel nemůže pracovat na půl úvazku protože taky potřebujeme z něčeho žít, já mám příspěvek na péči a moje práce je se o něj starat. Tím ale nemyslím že se starám pouze já. Už v příspěvku jsem napsala že to s ním přítel zvládá lépe než já. A pomáhá jak jen může. Rád si s tátou hraje, směje se, mazlí se. Věřím že zase bude dobře. Zkusím i tu skupinu na fb, potřebovala bych si pokecat i s někým kdo to má podobně.
Koukni, je nás tam hodně. Měla bych vědět kolik, ptž jsem správce, ale nevím ![]()
Pouze ten, kdo podobnou situaci zažil na vlastní kůži, může odsuzovat rozhodnutí od dítěte odejít, resp. svěřit ho do ústavní péče. A možná ani on… každé postižené dítě je jiné.
Mám autistického syna, mnoho času jsem probrečela zoufalstvím, zažila jsem jeho afekty, rvala jsem se s ním, sama se sebou… Dnes je skvělý. Ale to mi nedává právo soudit.
Zakladatelko, mysli na sebe, využij všechnu pomoc, která je dostupná.
![]()
Zakladatelko, rozumím ti. Moje dítě je na tom hodně podobně, jen nemusím přebalovat, ale lítám s ním na záchod (samozřejmě jsou nehody), s výtvory v nočníku si „hraje“, takže musím v každou minutu vědět, kde je a co dělá, je schopné úplně všeho. A k tomu mám starší dítě, které má taky PAS a ADHD a které si samo jídlo nevezme (když mu řeknu, at si vezme, tak se pravidelně hroutí, že je to zaseklé a nejde to), má problém ve více oblastech, takže odpovídá mladšímu dítěti, než skutečně je…
My sice spec školku sehnali, ale kvůli únavnosti dítěte tam bývá většinou jen třikrát týdně do oběda. Oba bývají víc doma jak ve školce/škole kvůli velké nemocnosti. Hlídání nemáme. Do toho se snažím pracovat alespoň brigádně.
Souhlasím s ostatními, potřebuješ čas pro sebe, nadechnout se, jít aspon sama nakoupit nebo se z toho zblázníš. Neříkám, že na to je vždycky čas, ale aspon pár minut mít klid
Drž se!!
@Oriseka pokud nemá dítě potvrzenou MR, tak homesharing nepůjde.
@Margery píše:
Zakladatelko, rozumím ti. Moje dítě je na tom hodně podobně, jen nemusím přebalovat, ale lítám s ním na záchod (samozřejmě jsou nehody), s výtvory v nočníku si „hraje“, takže musím v každou minutu vědět, kde je a co dělá, je schopné úplně všeho. A k tomu mám starší dítě, které má taky PAS a ADHD a které si samo jídlo nevezme (když mu řeknu, at si vezme, tak se pravidelně hroutí, že je to zaseklé a nejde to), má problém ve více oblastech, takže odpovídá mladšímu dítěti, než skutečně je…My sice spec školku sehnali, ale kvůli únavnosti dítěte tam bývá většinou jen třikrát týdně do oběda. Oba bývají víc doma jak ve školce/škole kvůli velké nemocnosti. Hlídání nemáme. Do toho se snažím pracovat alespoň brigádně.
Souhlasím s ostatními, potřebuješ čas pro sebe, nadechnout se, jít aspon sama nakoupit nebo se z toho zblázníš. Neříkám, že na to je vždycky čas, ale aspon pár minut mít klid
@Oriseka pokud nemá dítě potvrzenou MR, tak homesharing nepůjde.Drž se!!
Aha. Ja to znam jen z videi na youtubu. Takze podminka je MR? Tak nic no. Prislo mi to jako dobry napad.
@Oriseka píše:
Aha. Ja to znam jen z videi na youtubu. Takze podminka je MR? Tak nic no. Prislo mi to jako dobry napad.
Jj, žádali jsme o účast a zamítli nám to, dokud dítě nebude mít potvrzenou MR.