Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky
mám dotaz… synek se nám včera trošku oprudil - dnes po b-panthenu je to o 80 % lepší, ale na šulínkovi - na vršku se mi zdá jakoby měl tu předkožku natrženou … když jsem to prohlížela neplakal , když jsem mu to mázla bepanthenem taky ne, takže to asi nebolí, krev z toho neteče, ale prostě to vypadá praskle (nechci do toho moc rejpat a upřímě řečeno ani mě moc dlouho nenechá…) žádnej úraz nebo že by si to způsobil sám — nic mě nenapadá…
Nevíte čím to mám mazat??? dr. jaxi není k dispozici až pozítří a nechtěla bych aby se to nějak zhoršilo…
Tak kdyby měl někdo zkušenost tak prosím písněte…
Jo ještě jen dodám že zatím předkožku nepřetahujeme:o)
tak díky
Pá
Maka jedine co ma napada, je skusit repikovy kupel, repik je proti zapalovy. U nas na opruzeniny zabera Weleda vzdy nou natieram aj pindika. Tak drzim palce!
Ahoj,
tak my jsme byli kdysi u dr. a ten nám přetahnul „šulínka“ (primář urologie). Jiříkovi tim přetahnutim vznikly prasklinky a doporučil jen udělat odvar z heřmánku (slabej) a dávat do plínky. Do 3 dnů byl ok.
Jana
jéééééééé já tam zapomněla napsat: namočit kapesník do odvaru z heřmánku (jen aby to bylo vlhké).
Jana
Staršímu synkovi taky vznikly asi třikrát prasklinky (když si nepřetahoval pindíka každý den a pak to nebylo „trénovaný“), mazali jsme to calciovkou, do druhého dne to bylo ok.
Smokie
Ahojte,
zatím nemám adekvátní zkušenosti … ale
…
… chci jen upozornit, že na heřmánek mohou vzniknou až překvapivě silné alergické reakce
… a to jak na čaje, tak i na obklady … (znám to z vlastní zkušenosti …)
Takže s heřmánkem opatrně ![]()
Ahojky.
Nám se to taky stalo a dr. nám napsala ophthalmo-framykoin a hned druhý den to bylo sklidněné a další už úplně dobré. Jen nevím jestli jde koupit bez předpisu, protože je to antibiotikum.