Asi neumíme šetřit...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
30.5.16 09:55
@Anonymní píše:
Ono je to těžký, kdyby byl přítel jinak „k ničemu“, nakopala bych ho někam, ale přijde mi že je spíš ještě nevyzrálý a dětinský a nedokáže o tom tolik přemýšlet. Je o něco mladší než já. Jsme oba dva mladí, mě je 24, jemu je 22. Tak si zase říkám, že třeba časem bude víc peněz a máme vše před sebou, ale opravdu, po dovolené toužím už ták dlouho a z jeho strany to jsou pořád jen výmluvy nebo nějaké kecy proč to nejde :? A sama na dovču nechci, to by mě ani nebavilo. Jinak si rozumíme ve všem, jen prostě s těma prachama šíleně bojujeme. A když se o tom zmíním, řekne mi ať si najdu teda někoho bohatšího :roll:

no dobře..ale výlet třeba na hrad nebo zámek, na víkendový den, nestojí majlant..to jste jako nikde nebyli? zoo, nějaký vodní svět, nějaký víkendový festák? atd?

• Citovat
  • Upravit
187
30.5.16 09:56

Tvuj pritel je nezodpovedny, kasle na vas dva a vubec o vztah nepecuje, nasetri si sama na dovolenou a jed s kamaradkou, at se chytne za nos, tady pomuze jen lecba sokem! Neco takovyho bych doma nesnesla, mimochodem, proc se nesnazi vydelat vic? Existuji jeste brigady, prece mu nemuze 13 tisic stacit!!! Tvuj pritel ma pvravdu, poohlidni se po nekom jinym kdo je na tom lip, tohle neni zivot a mit s nim rodinu nepripada v uvahu

Příspěvek upraven 30.05.16 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.5.16 09:58
@Šmoulice píše:
On si na něj stejně nenašetřil :nevim: Vzal si ho na splátky :roll:

A to je další věc…
Pro nízkopříjmové skupiny lidí jsou důležité statusové předměty - mobil, auto atd. Zakladatelka se tomu vymyká, chtěla by podle vzoru střední třídy spíš zážitky, ale bojím se v okolí pochopení nenajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 10:00

@smurfka ale to zase ano, zoo, aquaparky a tak, to jezdíme občas, když je to jednodenní výlet. To přítele i baví, jen prostě ta dovolená…do té se mu nechce, ani na víkend.
@Denise13 když on pracuje od pondělí do soboty, vrací se domů odpoledne kolem 6té hodiny většinou, na brigády moc není čas, a ještě má fyzicky náročnou práci. Hodně se nadře za málo peněz.

• Citovat
  • Upravit
3140
30.5.16 10:00

Teď teprv čtu, že je mu 22- v tom případě bych nad ním hůl ještě nelámala, to ještě k nějaké finanční gramotnosti může dospět a priority si trochu přeskládat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.16 10:01
@Anonymní píše:
@smurfka ale to zase ano, zoo, aquaparky a tak, to jezdíme občas, když je to jednodenní výlet. To přítele i baví, jen prostě ta dovolená…do té se mu nechce, ani na víkend.
@Denise13 když on pracuje od pondělí do soboty, vrací se domů odpoledne kolem 6té hodiny většinou, na brigády moc není čas, a ještě má fyzicky náročnou práci. Hodně se nadře za málo peněz.

a když už si tu dovolenou z práce vezme ( každý máme za zákona právo na ni, že ). tak jak ji tráví / trávíte?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.16 10:01
@me2dova píše:
Teď teprv čtu, že je mu 22- v tom případě bych nad ním hůl ještě nelámala, to ještě k nějaké finanční gramotnosti může dospět a priority si trochu přeskládat:)

jediné čím se uklidňuji, že je ještě mladý a může se to všechno změnit. Ale taky nemusí…

• Citovat
  • Upravit
314
30.5.16 10:02

Ja jsem zasadne proti jakýmkoliv pujckam a vecem na splatky. Razim heslo, ze kdyz na to nemám tak si to proste nekoupim. Nebo na to musim prvne nasetrit Jediny co chapu, tak jsou hypoteky na vlastní bydleni…

Mela jsem v okoli lidi co si pujcovali na dovolenou, a na kde jakou kravinu. Nechapala jsem to a s takovym clovekem bych proste zít nechtela.

Zacala bych asi tam, že si spocitas naklady na zivot. Najem, inkaso, telefon, jidlo + nejaky dalsi vydaje (drogerka, obleceni..)Rozdelit to co zaplatis ty, co prítel a jasne ti vyjde kolik kazdymu zbyde z vyplaty. A tim se ridit, klidne cast penez vybrat a dat nekam do obalky a setrit na tu dovolenou bokem. Si reknete ze oba date za mesic treba 1000,– na dovolenou a ty peníze fakt dat bokem. Pokud bych videla ze přítel ma mít peníze navíc, ale neni schopný učetřit. Bylo by to pro me hodne velky varování. Protoze s takovym clovekem se hodne spatne pak zije, predstav si az budes jednou na materske.

Jinak dovolena, pokud chcete k mori, da se autem chorvatsko nebo italie. Bez cestovky, ubytovani bud v campu nebo apartmany. Vse najdes na netu a domluvis klidne predem pred odjezdem. Pokud nemusi byt more, mrkni na netu. Mist kde je v čr hezky je spousta. Urcite se da i slovensko, rakousko na par dni. A nejaky levnejsi penzion, ci camp opet nevyde draho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 10:03
@smurfka píše:
a když už si tu dovolenou z práce vezme ( každý máme za zákona právo na ni, že ). tak jak ji tráví / trávíte?

tak, jsme doma, ale jezdíme na koupáky, večer třeba do kina, nebo někam si sednout…je to příjemné, to neříkám že ne…ale dovolená to není

• Citovat
  • Upravit
30921
30.5.16 10:05

Dle meho mate rozdilne hodnoty, pritel chce veci, ty zazitky. Musite se domluvit na spolecnem hospodareni, at si kazdy nechava urcitou castku jako kapesne, za ktere at si kupuje, co chce, ale zbytek byste meli mit spolecne, at jiz na zabavu nebo na nutne opravy auta. A pokud se nedomluvite, tak bych premyslela o rozchodu.

Mimochodem clovek s mobilem za 17 tis a platem 13 tis mne prijde hodne zoufaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
30.5.16 10:09

Za 1a) bych se poohlédla po lepší práci, nevím, kolik vám s partnerem je a je pravda že jsou rodiny, co jsou na tom hůř/stejně (pro představu znám pár, kdy partner má cca 20k čistého + žena 4k rodičák) a vyjít dokážou, k tomu ještě živí dítě a i tak jednou za čas někam s dítkem vyrazí. Ale pokud to máte tak, že pak počítáte korunu na každý rohlík, tak tudy asi cesta nevede.

Za 1b) frajera bych nakopala do pr.ele, „občas jdeme do kina nebo na večeři a to počítáme každou korunu, aby nás to náhodou nevytrhlo“ a on si v téhle situaci skočí pro telefon za 17k na splátky? Je to magor? Takovéhleho s prominutím koko. a jsem měla kdysi doma, už jsem vdaná a čekám druhé miminko s chlapem, ke kterému jsem od něj utekla, i tak mi po tom volovi zbyl skoro čtvrt miliónový dluh, protože to bylo úplně stejně. Výplaty jsme měli stejné, já narozdíl od něj dělala ještě dvanáctihodinové směny, abych měla nějaké kačky navíc (dělali jsme ve stejné firmě) a frajer si radši šel pro kravinky na splátky (kupodivu taky telefon, jenže za 24k, nové kola na auto za 12k, které stejně bylo úplně v háji a na kterém bylo potřeba udělat úplně jiné věci - auto se stejně pak asi za 2 měsíce prodalo za 20k i s kolama, apod.) a já pak táhla vše sama a došlo to tak, že jsem pak omezila i tu manikuru, za kterou jsem dávala stejné peníze jako ty. Samozřejmě že jak on si v klidu rozfrfňával a nezbývalo mu ani na ten nájem, tak mě psychickým nátlakem (dnes bych si za to já krá. a nafackovala) natlačil, ať si vezmu úvěr, ještě 5 let ho budu splácet a zbytečně mě to teď omezuje :zed: Jsem ráda, že nejsem jediná krá. a v republice, která žila s naprostým chujem, protože mi samo ze sebe bylo na zvracení jak jsem byla tupá :zed: Každopádně bych radila, aby si se hodně rychle odprostila od tohohle lempla, protože rozfrfňávat peníze, když žádné nemáte může jen vůl typu můj ex a tvůj současný (jestli těch volů je víc, protože kdyby to náhodou byl jeden a ten samý, protože se mi nechce věřit, že těhlech exemplářů je vážně víc, takže kdyžtak jinak Ahoj Verčo :-D).

Za 1c) máš doma nezodpovědného sobeckého blbce a ať budeš škudlit jak chceš, tak mi věř, že ti to bude k ničemu.. Pokud je to to samé tele, co jsem vedle sebe měla já, tak jsem i zkoušela nastavit, že jedeme striktně napůl, že já dám půlku nájmu, půlku na nákup a společné výdaje.. Samozřejmě to takhle fungovalo jeden měsíc, pak mi řekl, že nemá, že musel to a to a samé pohádky. Takže radím odejít ze společné domácnosti dokuď se tenhle „fouňa“ nenaučí hospodařit sám na sebe s tím, že ho nikdo živit nebude. Prostě typické jelito, co počítá s tím, že když nebude, tak to zatáhneš ty.. Opravdu to není člověk pro život. :zed:

2a) na tvém místě bych si škudlila úplně potají a vyrazila sama, třeba na dovolené přijdeš i na to, že bez něj ti je vážně líp
2b) pokud s ním chceš ve vztahu setrvat a jet s ním na dovču, tak v čechách pod stan třeba na Mácháč (i ten ale už dost podražil i pokud se jeden pouze pod stan a né do chatek) popř mrkni na „last minut“ v čr na strankach jako allegoria.cz apod..

2c) přeji hodně štěstí a pardon za vulgarismy, ale i teď po letech bych se ráda vrátila do minulosti a svému mladšímu já dala pořádnou ránu, aby se probralo, protože tenhle typ " divné napodobeniny chlapa" za to vážně nestojí :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.16 10:10
@Cuddy píše:
Dle meho mate rozdilne hodnoty, pritel chce veci, ty zazitky. Musite se domluvit na spolecnem hospodareni, at si kazdy nechava urcitou castku jako kapesne, za ktere at si kupuje, co chce, ale zbytek byste meli mit spolecne, at jiz na zabavu nebo na nutne opravy auta. A pokud se nedomluvite, tak bych premyslela o rozchodu.Mimochodem clovek s mobilem za 17 tis a platem 13 tis mne prijde hodne zoufaly.

já taky nepochopím proč si kupoval mobil za 17tisíc. Přitom by mu úplně stačil nějaký za 5tisíc. Já sama mám mobil za 3000. potřebuji nový protože už pomalu odchází, ale nemám na něj, tak si ho prostě nekoupím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
689
30.5.16 10:10

Toz to je tezko, každý mate jiné priority…My byli na dovolene v Bulharsku ještě před prvním vyrocim a to jsme taky nemeli zadne velke prijmy (to teda nemame ani ted) ale protože jsme oba chteli. Delame to tak, ze delame rezervu a uvidíme na co ji budem potrebovat (auto, bydleni, vypadek práce…) to si myslim, ze by mela byt samozrejmost. A když je tech penez trosku vic, tak muzeme jet na dovolenou :) Mobil za 17 litru na splátky by me taky rozciloval, bo to je pro me vyhazovani penez. Když na to nemam, tak si to nekupuju. Za 17 litru jste mohli mit peknou dovolenou. Mne se za ty prachy podarilo zorganizovat loni v rijnu dovcu na Kypru na 14 dni pro oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
30.5.16 10:13

My šetříme pořád, ale taky máme z čeho. Co vyděláte je opravdu málo, ale jednou jsme jeli na dovolenou ve 4 a kamarádka taky nic neušetří přesto, že vydělá kolem 18 tisíc a na dovolenou si vzala půjčku, ale já osobně bych raději byla doma než se zadlužit na dovolenou, ale někdo to tak prostě má. Půjčku splácet stejně musela, ale když si odložila tak to potom na něco použila :nevim: Pokud chceš šetřit tak, aby jsi na to nesáhla tak si to posílej na spořící účet v bance. Ten nemůžeš vybrat v bankomatu, ale jde to jen v bance na podpis a je to zdarma, alespoň já jsem za vedení a výběr nic neplatila. :) Jinak do budoucna je lepší mít nějakou rezervu. My s chlapem nejdeme nikdy pod 50 tisíc. Nikdy nevíš co se stane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
30.5.16 10:14
@Anonymní píše:
tak, jsme doma, ale jezdíme na koupáky, večer třeba do kina, nebo někam si sednout…je to příjemné, to neříkám že ne…ale dovolená to není

Někdy to může být hezčí než týdenní dovolená na jednom místě, kde bude protivný. ;) Ale určitě ho zkus nějakým způsobem nasměrovat k tomu, že už by měl pomalu ale jistě začít alespoň chtít být chlapem a ne klukem. Trochu se zamyslet. Jinak vám to asi fakt dospěje ke konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat