Asi neumíme šetřit...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.5.16 11:48
@Kattynka000 píše:
5000 a neušetříte ani korunu a i tak počítáte, zda máte na večeři? V tom případě doporučuji ke všemu nějaký seminář o finanční gramotnosti, protože vám zbývá ve vašem věku dost na to, abyste mohli dát měsíčně třeba 2-3000 na stranu a mít rezervu pro případ, že se něco stane..

může to býť i míň nebo i víc, je to na rychlo zhruba počítané. Ale stejně, nechápu kam ty peníze cpeme, když nám ještě několik tisíc zbývá…já žádné zbytečnosti nekupuju a přítel teda ani, ale určitě ne za 5 tisíc 8o

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
30.5.16 11:51
@Anonymní píše:
může to býť i míň nebo i víc, je to na rychlo zhruba počítané. Ale stejně, nechápu kam ty peníze cpeme, když nám ještě několik tisíc zbývá…já žádné zbytečnosti nekupuju a přítel teda ani, ale určitě ne za 5 tisíc 8o

Trochu fígl: Až ti přijde výplata, okamžitě si napiš kolik přesně do koruny ti přišlo a piš ÚPLNĚ KAŽDÝ výdaj, nejen nájem, nafta apod, ale i kolik si dnes nechala za svačinu, kolik za drogerii a den po dni.. To samé vyžaduj od něj, vážně si piš každý rohlík, každé kafe.. A na konci měsíce máš jasný přehled, když vyškrtáš, co z toho bylo důležité a co ne… Věř mi, že 400 za manikuru te nezruinují.. Ale pokud den co den frajírek kupuje „Svačinky“ tipu kola a bageta, tak to máš denně 100,–, měsíčně jsi na 3000,–, pokud do toho třeba kouříte apod, tak už jsi doma, protože když počítáš běžný nákup pro dvě osoby na měsíc třeba celkem za 3-4000, tak tohle ti to rapidně zvýší..

• Citovat
  • Upravit
30922
30.5.16 11:51
@Anonymní píše:
může to býť i míň nebo i víc, je to na rychlo zhruba počítané. Ale stejně, nechápu kam ty peníze cpeme, když nám ještě několik tisíc zbývá…já žádné zbytečnosti nekupuju a přítel teda ani, ale určitě ne za 5 tisíc 8o

Zakladem je mit rozpocet a vedet, kolik do ceho davate, chcete a muzete dat. Jako nevedet, kde mne mesicne lita 7 tis, je smutne. Ale je to i tvoje zalezitost a trochu vina, nejen partnera. Takze si zacnete psat kazdy vydaj, vydrzte to 2-3 mesice, pak si nad tim sednete a pobavte se, co dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.5.16 11:52
@Anonymní píše:

no s financni gramotnosti je videt, ze mate potize oba. Tobe neprijde jako zbytecnost mobil za 17 tisic na splatky? Jako sorry, ale to si pritel potrebuje honit triko s drahym mobilem, misto aby maknul a nasel si lepsi misto za vic penez nez za tech par susnu co dela?

Dovedes si predstavit, jak by jste zili, kdybys ted neplanovane otehotnela a byla na materske za sedmicku cisteho mesicne nebo kolik je ted rodicak a bez financni rezervy?

Prosustrujete minimalne sedesat tisic na rok, jak jsem psala - meli byste dovolene dve u more…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.16 11:53

@Kattynka000 právě si to musím všechno psát ať máme přehled. Jinak já nechám za svačinu denně cca 50kč. Přítel mi tvrdí že v práci moc nejí, maximálně nějaký rohlík a salám nebo sýr, vodu si bere z domu a já taky. Ale co mě nenapadlo, je to, že jsme oba dva kuřáci :zed:

• Citovat
  • Upravit
24128
30.5.16 11:54

Zakladatelko, veď si nějaký čas přehled toho co kupujete a za co platíte. Pak se v tom bude lépe orientovat. Ale to také je potřeba, aby přítel spolupracoval. Pokud nebude chtít spolupracovat, veď si to ty sama. Napiš si, kolik dáte za nájem, energie - ty pak polovinu, přítel druhou. Na jídlo kolik dáš, pak odhadni, kolik kupuje přítel do společného za jídlo a ostatní věci do domácnosti. Vyděl to dvěma a máš přibližně kolik utratíš ty. Se zbytkem bych nakládala půl na půl - moje spoření, moje útrata nad rámec za měsíc, nebo 2/3 na spoření, 1/3 na útratu, dle tvé situace. Ze spoření si můžeš platit i oblečení a nenadálé výdaje - ale jen pro sebe. také by jsi měla mít nějakou částku fixně, pod kterou nejdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 11:56

@Hanka1 přijde mi to jako zbytečnost, někde jsem to myslím psala.

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
30.5.16 11:57
@Anonymní píše:
@Kattynka000 právě si to musím všechno psát ať máme přehled. Jinak já nechám za svačinu denně cca 50kč. Přítel mi tvrdí že v práci moc nejí, maximálně nějaký rohlík a salám nebo sýr, vodu si bere z domu a já taky. Ale co mě nenapadlo, je to, že jsme oba dva kuřáci :zed:

A jsme doma.. Příklad: Já jsem teda teď už nekuřačka, ale kouřila jsem 20/denně, manžel kouří ještě teď 25/den.. Tehdy při ceně krabičky 76kč to bylo měsíčně 2 krabičky na den celkem - měsíčně 4600,–.. Teď už „jen“ 2400,– za manžela, ale pořád je to víc, než splátka za úvěr..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.16 11:58

@Kattynka000 tak my máme jednu krabičku pro oba na dva dny cca, takže utratíme o něco méně…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
30.5.16 12:03
@Anonymní píše:
@Kattynka000 právě si to musím všechno psát ať máme přehled. Jinak já nechám za svačinu denně cca 50kč. Přítel mi tvrdí že v práci moc nejí, maximálně nějaký rohlík a salám nebo sýr, vodu si bere z domu a já taky. Ale co mě nenapadlo, je to, že jsme oba dva kuřáci :zed:

no tak to jsme doma - krabicka za 80 korun…kdybys nehulila, mohla bys mit kazdy mesic novy boty, takhle jsem to vybalila na kamaradku, kdyz mi ironicky komentovala, ze se mam, kdyz mam zase novy Gaborky za dva tisice… ;)

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
30.5.16 12:04
@Anonymní píše:
@Kattynka000 tak my máme jednu krabičku pro oba na dva dny cca, takže utratíme o něco méně…

i kdyz beru nejmin 80 korun krabicka, tedy minimalne tri krabicky na tyden, tak mesicne je to za litr… ;)

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
30.5.16 12:04
@Anonymní píše:
@Kattynka000 tak my máme jednu krabičku pro oba na dva dny cca, takže utratíme o něco méně…

tak jsi v tom cirka za 1200,–, pokud kupujete krabičku v průměru za 80,–.. I tak máš další výdaj, se kterým jsi nepočítala v průměru.. Proto se vyplatí hned co ti přijde výplata, napiš si papír příjem tolik a den po dni každý výdaj, 10 rohlíku, šunka, sýr, voda, nafta, paušál apod, cigarety.. Každou kačku.. Je ale potřeba, aby týpek spolupracoval a nic nezatajoval, jinak to bude k ničemu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.16 12:07

@Kattynka000 zkusím se s ním domluvit. nakonec je to vina nás obou, ale to nic nemění na tom že mobil je mu přednější než zážitek semnou.

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
30.5.16 12:16
@Anonymní píše:
@Kattynka000 zkusím se s ním domluvit. nakonec je to vina nás obou, ale to nic nemění na tom že mobil je mu přednější než zážitek semnou.

Ono to asi bude znít tvrdě, ale ano, můžeš si za to z velké části sama, protože sis to takhle zařídila, nenadávala jsi od prvního dne a dle toho cos psala jsi taky trošku finančně negramotná. Sice nejsi takový extrém jako to jelito, ale stále řešíš šetření na společnou dovolenou, než co dělat, jestli třeba dnes přijdeš domů a nebude fungovat pračka, práskne blesk a vyhoří televize, nedej bože vás třeba vytopí sousedi, co pak? Řeš raději důležitější věci, protože myslím, že posledních 7 stránek, které tu pospali lidé radami jasně ukazuje, že tam máš daleko větší problém než to, že jste nebyli na dovče… Já s Tebou soucítím, měla jsem to stejně (O to větší ostuda, že jsem účetní :oops: ), ale dokud ti to někdo takhle tvrdě nenapíše a „nepropleskne tě“, tak to bohužel člověku nedojde.. Mě tehdy dostala až ta zmíněná kamarádka tou tvrdou větou „co budeš dělat, když..“..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
30.5.16 12:18

Vite co..já se mu s tím mobilem nedivim..mi jsme jiná generace ale co vidím dneska..kdo nemá v první třídě mobil, je socka, kdo nemá dotykáč, je ještě větší..a dělají si to lidi sami že, prostě když děcku koupí v první třídě mobil, dotykáč a ještě za pár tisíc, tak už to o něčem svědčí..dneska ti mladí bez mobilu jsou skoro vyvrhelové..jo nám starým pákam stačí mobil za tri litry, mi už se tím chlubit nemusíme. ale společnost je prostě krutá..a kdo se tomu neumí postavit, tak bude převálcován..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat