Asi nezvládnu učit ve škole. Uživím se jako soukromá lektorka NJ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
477
7.1.26 08:49
@Mkmkz píše: Více

Ani ne, asi rok. Pak odešel úplně mimo obor. Dneska by se znovu rád vrátil do školy, jak říká, děti jsou skvělý a dá se s nimi pracovat, s dospělým kolektivem už moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
7.1.26 11:17

Ja studovala nejprve pedagogickou fakultu ale vzhledem k me povaze (asi podobne tve, ze jsem takova hodna a neprubojna) z ni pelasila a na nMgr. sla na jiny obor. Ucit deti bych nechtela, sezrali by me. Priklanim se k vyuziti nemciny v nejake firme, pripadny privydelek v jazykovkach, nez budes mit deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
7.1.26 11:25

S ucenim neporadim, ale prace po vecerech mi prijde jako vyhoda proti pracovni dobe od 8 do 16, aspon dokud ma clovek male deti. Dopoledne pecujes o deti a odpoledne predas partnerovi a jdes do prace. Zaroven si dovedu predstavit, ze firmy oceni hodiny jazyka i dopoledne, pripadne lide, co maji flexibilni pracovni dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.26 17:03

:hug: neskutečně mě štve( ráda bych použila hrubší výraz), že mladé nadějné učitelky vzdávají kariéru ve škole kvůli dětem. Máš absolutně pravdu. Já začala učit němčinu a dějepis před více než dvaceti lety. To, co si dovolí děti a rodiče dnes, je neskutečné. To, že učitel nesmí nic, je ještě neskutečnější. Nedivím se ti. Němčina bohužel velmi utrpěla odsunem na pozici druhého cizího jazyka. V počátcích kariéry jsem učila ve škole a navíc odpoledne pro jazykovku, protože jsem ve škole začínala na platu okolo 11000 čistého. To už je naštěstí pro mladé pedagogy lepší. Nicméně o jazyk byl daleko nesrovnatelně vyšší zájem. Přípravy na maturitu, certifikáty. Nádherná práce. Dnes máš šanci jen v online hodinách. Málo maturantů, málo zájemců o výuku. Nebo ve firmě.
Drž se!!!

• Citovat
  • Upravit
1345
7.1.26 17:10

@annali

Jo, ale ty pomaturitní kurzy jsou strašně zoufale placený. Nevím, jestli je to teda jen u nás v Ústeckém kraji nebo i jinde, ale v září mi to nabízeli a nevěděla jsem, jestli mám plakat nebo se smát (šlo teda o angličtinu). To jsem fakt nevzala. Nicméně ty hodiny máš na jednom místě pěkně za sebou a skutečně se neruší a máš to jako jistojistý výdělek.
Je taky fakt, že já na všechno furt dělám hrozně pečlivé přípravy, aby jedna hodina navazovala na druhou, abychom pravidelně opakovali, abychom používali slovíčka, která se naučili atd. Mám kolegyni, která od začátku do konce improvizuje, co jí přijde na mysl, to s těma klientama dělá, ta se přípravama nezdržuje a ušetří aspoň čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat