Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Micink mam 7,5 mesicniho klucika a poslednich par dni je to s nim doma peklo, knuci, pisti a mam dost problem ho uspat (ocividne unavene decko jeci, knuci, vzlyka, ale neusne ani kdyz ho houpu), ted je navic nemocnyv takze jsem s nim byla doma, ale dnes jsem to nevydrzela a sli jsme ven, maly byl spokojeny a ja koneckoncu taky, jeho krom kasle trapi i zoubky a uci se lezt, tak proto je mozna vic podrazdeny. Kdyz ma dobrou chvilku a hraje si sam, tak jsem stestim bez sebe ![]()
No nam se nastesti 10m krize vyhla, ale mame obdobi,,jaaaaa,, takze neboj, bude lip, pak zase hur, a tak porad.
@Micink a nějaké hračky, aktivity? plavání, procházky, ostatní maminky s dětmi? Ono těch 10m je zrovna takovej blbej věk, kdy děti ještě většinou neumí chodit, ale už neví, co by roupama dělaly
U nás tohle období bylo o něco dříve, kolem 10m se dcera učila chodit, tak měla o zábavu postaráno
Neboj, bude líp ![]()
@svycarka Noo tak hrnce taky praktikujeme a je to hukot…je nás slyšet až ven. jde o to, že začla ječet když něco dělám, dělat něco musím a do ted jsem jí dala neokoukané nástroje a hrála si semnou v kuchyni, ale ted se hrozně rozčiluje…a když jí přebaluju tak to vypadá, že jí téměř týrám
@Micink a mizis ji pri Tom z dohledu? to by mohla byt mozna zacinajici separacni uzkost
prebalovani- no koment u nas, cekam kdy prijde socialka ![]()
@atominnka My couráme dost často, v podstatě ob den jedeme někam na návštěvu, ven chodíme každý den, mám hodně kamarádek, které mají děti, to je fajn, ale jak zavřu dveře od baráku, tak je to boj. Začla se rozčilovat i když jdu nakoupit a zastavím kočár, to nikdy nedělala. Mám dojem, že mě zkouší a chce, aby bylo ve všem po jejím. Může z toho mít rozum..?
@svycarka to ne, nemizím, vidí mě pořád a když mi jí někdo hlídá tak je taky zlatá.
To mas dobre, Ty sa bojis dna, ale cez den sa decko nejak nakoniec zabavi, ja sa bojim kazdeho noveho vecera, ze budem musiet uspavat. Uz druhu… vcera robila opicky do jednej do rana
![]()
@Micink píše:
@atominnka My couráme dost často, v podstatě ob den jedeme někam na návštěvu, ven chodíme každý den, mám hodně kamarádek, které mají děti, to je fajn, ale jak zavřu dveře od baráku, tak je to boj. Začla se rozčilovat i když jdu nakoupit a zastavím kočár, to nikdy nedělala. Mám dojem, že mě zkouší a chce, aby bylo ve všem po jejím. Může z toho mít rozum..?
Moze. Moja mladsia ma vlastny nazor od 9 mesiacov. Cudujem sa, ze som ju este nezahlusila ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
No nam se nastesti 10m krize vyhla, ale mame obdobi,,jaaaaa,, takze neboj, bude lip, pak zase hur, a tak porad.
souhlasím ![]()
@Bábi Zlopočasná Tak to taky není nic moc pevné nervy a hodně energie
Me to dela 15mesicni posledni tyden, neporadim ale rozumim ![]()
Může to být mnohem horší, jestli jen kňourá buď ráda, tipla bych to na nudu.. synáček je taky společenský tvoreček a kdekoli jinde než doma je radši ![]()
Jojo, známe
na tohle období budu dlouho zapomínat. Takže pevný nervy, špunty do uší a vydrrrž, bude líp
já vždycky ráno vstávala s nadějí, že to už bude lepší a po hodině jsem myslela, že zešílim, takže se ti vůbec nedivim.
@Bábi Zlopočasná ty se bojíš každé noci proto, že máš zdravé nespavé dítě? No, to mi hlava nebere
![]()
Já nevěděla, čeho se bát dřív, syn totální nespavec a hrozný řvoun. První rok byl očistec. Naštěstí z toho vyrostl a teď mi to plnými hrstmi vynahrazuje. Kéž by už nikdy nevyrostl ![]()