Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé ženy, prosím za zkušenosti nebo mě asi klepne. Mám 10 měsíční holčičku, která asi týden když jsem s ní sama ( většina času ) pláče, zlobí se, vzteká, knourá. když jsem někde je milionová a nebo když je doma manžel tak v pohodě. jak přijdeme domu knučí…asi se nudí? Jak na to mám podle Vašich zkušeností reagovat, nechat jí, chovat jí? Začínám být otrávená a téměř se bojím každého nového dne. Děkuji všem
Ty se bojis kazdeho noveho dne jen pro to ze mas uknourane dite? Tak to mi hlava nebere. Jestli se nudi, tak ji zabav. Jdete ven, plavat, maluj si s ni, pust ji pohadky, ctete si knizky. A dej se trosku dohromady. Byt hotova a bat se kazdeho dalsiho dne protoze mas zdrave normalni ditko je trosku zvlastni.
Taky mam 10m synka a knuci v pripade, ze se nudi.. hraje si sam..pak se pridavam ja a ve chvili kdy zacne kvicet se musi ven - do kocaru, do auta, za kamaradkou..kamkoli, ale nesmi zustat doma ![]()
Á, 10 měsíců, věk Polednice
Jako fakt - 2× empiricky ověřeno, to je prostě „u lavice dítě stálo“ jak vyšije
Jenom vydržet, lepší se to, neboj ![]()
@atominnka no to dělám různé kraviny, ale to bych celý den jen dělala opičky, skákala, tancovala a i to zabírá jen na chvilku ![]()
Jo 10m…rozumím. Mám chodící skoro devítiměsíční. Je to STRAŠNEJ satan. Ale nekňourá, to je fakt. Chodí, padá a kramaří ![]()
@Janichka No ještě před týdnem byla zlatá, bavilo jí vše a ted jí nebaví nic. Ale děkuji za reakci, moc mě nepřekvapuje, že tady hned někomu přijdu zvláštní
@Angua Áááá díky za naději, že se to zlepší ![]()
Zakladatelko u nás je to podobně, vzteklina šílená ![]()
@Micink
to prejde…vim, jak se citis a chapu to, taky jsme timto obdobim prosly…moje mala ho mela drive o neco…ted ma obcas takovy den…snaz se ji nabidnout nejakou cinnost…porid prstove barvy(jdou vyprat, otrit, muze oliznout) necpi ji hracky, dej ji nejakou kravovinu, ktera ti doma lezi a zda se ti, ze je nezajimava ![]()
![]()
a vydrz, podle meho nazoru bys nemela nejak prehnane chovat, utesovat, aby si nezvykla a stal se z tebe otrok!!!
@svycarka Tak to pravděpodobně zavedeme taky…je to fakt, že mimo domov je to super, asi jiné, nové zajímavé prostředí, já sama jí asi připadám nudná, moc děkuji
@lazy_cat píše:
@Angua Áááá díky za naději, že se to zlepší
Zakladatelko u nás je to podobně, vzteklina šílená
To víš, že se to zlepší
Všecky tyhle pekelnosti přejdou ![]()
Jinak když takhle ječeli, tak jsem si je dala třeba do nosítka na záda - oni měli výhled a přehled, byli u mě, aniž by mě drželi za nohu - oboustranná spokojenost ![]()
@Micink a nezda se to, da se delat spousta veci…my ted vyrabely ozdubky na stromecek, pekly jsme spolu…stare zname hrnce a kovove predmety, co delaji randal…taky mela donedavna kupu vicek od PET lahvi-do male krabice, jsem ji vyrezala diry a ona se je naucila dirama hazet dovnitr a naprosto spokojena
@elis_an3 tak to je potěšující, to je taky fakt, že vařečka je skvělá například. Já si připadám jak blázen, manžel mi říká, ale je hodná co blázníš, ale ona je fakt hodná v momentě kdy se objeví doma je to sluníčko. Ale když volal tak mě ani přes jekot neslyšel, tak že už mi i věří ![]()
@Micink prave-jsi okoukana, nezazivna
jako ja..navic se ted stavi, vsude chce lezt a Doma uz to ma prosle.Jsem presvedcena, ze kdybych ho hodila do snehu, vesele by se rochnil a mozna i hloubil hlavou tunel. Navic kdyz treba varim, hodim ho do zidle dam mu kastrol a varechu a on si do toho mlati, ja zpivam on pisti..ti rikam jak v blazinci ![]()