Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nečetla jsem všechny příspěvky… Jak já ti rozumím… Sice jsem neměla takto uplakané mimčo, ale po všech třech porodech jsem měla poporodní depresi, takže kdo nezažije, neuvěří… Jinak teď mám doma cca 2 měsíční mimčo a u něj se mi osvědčila Karpova metoda. Kdyby si chtěla, klidně ti ji popíšu. Jestli si si jistá, že ho trápí pouze prdíky, tak bych kromě kapek (Espumisan, Baby Calm,…) přidala ještě nějaká probiotika. Já teď dávám Bio Gayu, u předchozího dítěte jsem zase dávala vysypávací tabletky od Swissu.
Držím palce!!!
No ty jo, nechat v brečet třítýdenní mimčo… To s těmi svými nervy něco dělej.
Drž se, jak píšou maminky, je to opravdu normální, jde spíš o to najít teď něco, co zafunguje. Chápu tě a je to asi normální, ale zkus na něj nekřičet a spíš hledej věci, které mu pomohou přestat plakat, utišíte se tak oba. Doporučím tyto věci:
To zvládneš, neboj. Ale ty první dvě věci zkus určitě, zachránily mi zdravý rozum ![]()
Ano, s pevným zavinutím také souhlasím, dcera bez zavinutí neusnula až do 2 let!!! Spala jak housenka a byla klidná, strašne se totiž budila ručičkama a ted ve 4 chce být úplně zamuchlaná v peřině já taky
a malý takhle zavinutý byl půl roku pak se už bránil a usínal v nosítku
. Kapky Baby Calm na bříško pro naše děti nejlepší. Teď vím, že bych plno věcí udělala už jinak ( hlavně jsem měla si fakt vydupat čas pro sebe!!! ) pláč mimina byl pro mě taky úplně stresující…takže takový celodenní stres..a doted to nemám ráda, ale u nás už frčí bulení+vztekání+kňourání
A2 ![]()
Zkus kontaktovat poporodní dulu! Zkus nositko/šátek! Zkus se domluvit s partnerem na pravidelném volnu. Treba kazdý den nebo 3× týdne, jak to pujde, treba ze 18-19:30 máš čas jen pro sebe ![]()