Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vyřešila jsem to tak, že jsem šla v roce dítěte na poloviční úvazek zpět do práce a dítě do jeslí. Obě jsme si od sebe odpočinuly a více si užívaly společný čas. To ale není řešení pro tebe, když už tak brzy čekáš druhé. Holt bych se snažila odpočívat v době, kdy dítě spí a vařit a uklízet společně a dítě do domácích prací zapojit. Je to jen etapa, než doděláte byt.
Tak čím by to asi bylo, nabrali jste si toho prostě moc. Co tak dlouho prestavujete na jednom bytě? Do toho peníze a honem další dítě. Kam jste tak spěchali?
A s tím vším jsi fakt nepočítala? To jste přece věděli předem, kolik vás to bude stát a že ty máš jen rodičák a i to, že to bude nějaký čas trvat. Píšeš, že druhé bylo takhle brzo plánované. Na co si teda stěžuješ? Vždyť sis to přesně takhle zařídila sama.
To jak se teď chova dcerka je úplně normalni k jejimu veku. Zkouší hranice, období vzdoru. To je narocne pro každého rodiče. S tím, ze ještě rekonsruujete byt, tak jste si s tím druhým ditetem dost ztizili situaci. Navic když jsou tam i finanční problémy. Nemá to jiné řešení nez vydržet, kdyz už jste se pustili do všeho najednou.
Máte toho moc.
Já nechápu, že jsou lidi fakt nepoučitelní, ale úplně. Čeká je nejnáročnější období a to jak finančně, tak z hlediska času a že by trošku ubrali, to nee.
Ještě si naberou víc a to nejlépe tak, aby se patner a partnerka úplně míjeli a diví se, že jde všechno do kopru.
Pokud můžete, uberte. Pokud ne, modlete se. Nic jiného Vám nezbývá.
Jedine, co muzes delat, je prestat varit a sednout si treba k filmu a holt si date chleba s necim.
Jako tahle situace nema reseni, normalne bych napsala, zaplat si hlidani a nebo uklizecku, ale z ceho ve vasem pripade?
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky a tatínkové, mám už asi menší problém. Jsem už trochu vyhořela z domácnosti, mám 1,5rocni dcerku a teď jsem v druhem trimestru a čekáme další miminko, to bylo v plánu, ale začínám byt hrozne vycerpana. Prestavujeme byt, tak ze všude bordel, už to trvá půl roku, teď máme i problémy s penězi, a s manželem na sebe nemáme vůbec čas, protože když není v práci, tak děla na bytě. Dcerka už mi to taky dává hodně najevo, snažím se s ni chodit na procházky, na zahradu k rodině, hraju si s ni, ale přijde mi, ze už ji to semnou úplně nebaví začala mě i hrozne provokovat a mlátí mě. Pořad opakuje táta, když je doma táta a on děla na bytě, tak to nemůže vystat, stále chodí za nim, ale proste se přestavuje byt a nemůže tam chodit 😕 už jsem z toho hrozne unavena, vycerpana a už začínám byt i protivna na dceru, když zlobí, vytočí mě i kravina. Nevím zda to je hormonana nebo něčím jiným ale je mi to hrozne líto potom vůči ni.
Jinak občas si ji půjčuje mamka na procházky nebo si ji bere k známým, ale taky na ni nemá tolik času, chodí do práce, tak ze jsem rada, když si ji občas vezme.
Měli jste někdo podobný problém? A jak jste to vyřešili?
Já si ani neodpocinu, když dcerka spi, tak zase vařím nebo uklizim, protože jsme prisli z venku a nestíhám to potom.
Prosím za nějaké rady.
Děkuji
Ať si na ni najde čas, aspoň chvíli. Když to předělávate tak dlouho (to nechápu co vám tak trvá) tak už se to o nějakou dobu nepototo. A ona pak dá pokoj a nebude tolik vysirat.
Mám děti 18m od sebe, před narozením druhé dcery jsme taky předělávali byt, takže stěhování sem a tam v 8.měsíci těhotenství s batoletem “na krku”. Bylo to náročné, taky jsem cítila jakési vyhoření z rodičovské, strašnou únavu atd. No…po narození druhé dcery nastal s dětmi takový šrumec, že jsem na nějaké vyhoření vůbec neměla čas ani pomyslet a ještě jsem vzpomínala, jaká to byla pohodička ta rekonstrukce bytu ve třetím trimestru s batoletem na krku
Ale uklidním tě, teď má mladší skoro 2 roky a holky jsou neskutečné parťačky, každý se ptá, zda to nejsou dvojčata… a je to s nimi fajn. Stojí to za to a bude líp ![]()
Jak píšou holky, prostě máš toho moc najednou. Malé dítě, další na cestě, plno peněz zabere bydlení, holt to musíš nějak přežít, dokud nebude postupně něco hotové a odpadnou starosti ![]()
Abych nebyla vyhořela, chodím od 9 měsíců syna párkrát v měsíci na brigádu. Odpočinete si oba dva a je nám potom o to víc hej, když jsme spolu, ale to ti, bohužel, nepomůže ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky a tatínkové, mám už asi menší problém. Jsem už trochu vyhořela z domácnosti, mám 1,5rocni dcerku a teď jsem v druhem trimestru a čekáme další miminko, to bylo v plánu, ale začínám byt hrozne vycerpana. Prestavujeme byt, tak ze všude bordel, už to trvá půl roku, teď máme i problémy s penězi, a s manželem na sebe nemáme vůbec čas, protože když není v práci, tak děla na bytě. Dcerka už mi to taky dává hodně najevo, snažím se s ni chodit na procházky, na zahradu k rodině, hraju si s ni, ale přijde mi, ze už ji to semnou úplně nebaví začala mě i hrozne provokovat a mlátí mě. Pořad opakuje táta, když je doma táta a on děla na bytě, tak to nemůže vystat, stále chodí za nim, ale proste se přestavuje byt a nemůže tam chodit 😕 už jsem z toho hrozne unavena, vycerpana a už začínám byt i protivna na dceru, když zlobí, vytočí mě i kravina. Nevím zda to je hormonana nebo něčím jiným ale je mi to hrozne líto potom vůči ni.
Jinak občas si ji půjčuje mamka na procházky nebo si ji bere k známým, ale taky na ni nemá tolik času, chodí do práce, tak ze jsem rada, když si ji občas vezme.
Já si ani neodpocinu, když dcerka spi, tak zase vařím nebo uklizim, protože jsme prisli z venku a nestíhám to potom.
Prosím za nějaké rady.
Děkuji
Kdo příčetný si pořídí k miminu další těhotenství plánovaně a pak očekává rady, jak nebýt vyřízená? Do staveniště? Chudák malá holčička…Víc raději nic.
To je jasné, že meleš z posledního. Omezila bych úklid domácnosti na provozní minimum, stejně tak bych si usnadňovala vaření jídel - různé rychlovky apod. A mají tu pravdu, co jsi čekala? Chcete toho s manželem v jednu chvíli moc a pak se z toho můžete s prominutím pos.rat. Honem honem rychle všechno najednou. Je to škoda, protože tvoje vzpomínky na toto období - prvorozená je ještě malá, ale už je s ní větší zábava + tvoje těhotenství - budou jen něco ve stylu: bylo to strašný, padala jsem na hubu. O tom, že si partner prvorozenou užije jen velmi málo, radši pomlčím. Samozřejmě po rekonstrukci vše dítěti vynahradíte, hlavně táta, ale toto období se už nikdy nevrátí.
Prosím za nějaké rady.
Děkuji