Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pěkné ránko všem maminkam a těhulkám.
Potřebuji nutně poradit.Začinam 40tt. a termín mám v uterí.2.8.Dnes v noci jsem se zbudila na to, že jsem nějaká mokrá.Tak sem si tam rukou šáhla a taky,že jo.Přišlo mi to jako kdyby sem se malinko počurala nebo cvrkla,ale na posteli nic nebilo..
Tak sem se šla jenom v noci utřít a nevěnovala jsem tomu pak žádnu pozornost.Usla jsem a dnes ráno před půl sedmou to bilo znova.Opět ze spodu mokrá a když jsem vstala,že se půjdu opět utřit, tak mi to malinko teklo po litkach..
Myslíte,že by to mohla byt plodová voda? Malýho cítim a je mi jako docela fajn břicho malinko pobolíva pořád chodím na velku,a do porodky se mi zrovna nechce,abych se opět nesklamala..
Holky máte stím některá skůsenosti?
Aholky mi bylo řečeno doktorem že pokud mi odteče trochu plodové vody tak si mám zajet do porodnice.Aspoň budeš mít jistotu.
ahoj,to plodovka je určitě.nedávno takhle rodila jedna holka z mojí diskuze.Taky jen po kapkách a v porodnici jí to ruplo naplno.Ríjká se že do dvou hodin máš být v porodnici,já bych jela.Je lepší tě zkontrolovat a počítej s tím že ti tě tam nechají.Přeji klidný a bezproblémový porod ![]()
Evča29 píše:
Pěkné ránko všem maminkam a těhulkám.Potřebuji nutně poradit.Začinam 40tt. a termín mám v uterí.2.8.Dnes v noci jsem se zbudila na to, že jsem nějaká mokrá.Tak sem si tam rukou šáhla a taky,že jo.Přišlo mi to jako kdyby sem se malinko počurala nebo cvrkla,ale na posteli nic nebilo..
Tak sem se šla jenom v noci utřít a nevěnovala jsem tomu pak žádnu pozornost.Usla jsem a dnes ráno před půl sedmou to bilo znova.Opět ze spodu mokrá a když jsem vstala,že se půjdu opět utřit, tak mi to malinko teklo po litkach..
Myslíte,že by to mohla byt plodová voda? Malýho cítim a je mi jako docela fajn břicho malinko pobolíva pořád chodím na velku,a do porodky se mi zrovna nechce,abych se opět nesklamala..
Holky máte stím některá skůsenosti?
Takhle mi začaly oba porody
hodně štěstí! Zajeďte do nemocnice,oni z vložky zkusí jestli je to plodovka a už si tě tam nejspíš nechají ![]()
Myslím, že určitě, zvlášť, pokud ti to teklo až po lýtkách. Mezi nohy frkni obyčejnou vložku, chvíli choď, lehni si, vstan- aby to na ní nateklo a jeď s ní do porodnice. A moc neotálej, při odtoku plodovky bys měla jet do porodnice nejlépe do dvou hodin.-ale neboj, když odtéká takhle po trochách, tak ty dvě hodiny se sotva dají dodržet
V nemocnici tu vložku polijou roztokem a když zmodrá, je to plodovka - což asi bude. A co ten smutnej smajlík?? Bude miminko
![]()
Mě taky takhle jen poodtýkala a bolelo mě břcho jak na velkou a byla jsem třikrát a pak mi to došlo ![]()
Jak já ti závidím ja mám po termínu a nic jen jsem měla včera poslíčky,ale ty byly jenomže za tři hodiny přešly,šla jsem zrovna na kontrolu do nemoc a tam mi řekli že se to rozjelo,ale zase zastavilo.Kulíškovi se ven nechce. ![]()
Přidávám se k gsimče, taky bych už rodila. Ne, že bych to chtěla uspěchat, ale ten konec těhotenství mi dává zabrat. Jinak mi můj doktor říkal, že kdyby mi odcházela plodová voda, ať jedu do nemocnice, kvůli možné infekci.
![]()
Holky moje všem,ale všem opravdu moc děkuji za rady.Dám na Vás a zajdu si do té porodky.Moc se na broučka těšim,ale bojím se porodu když vím,že se to už pomalů blíži.Třeba mě jěšte pošlů domů,mám pocit,že stoho asi nic nebude,ale tak uvidíme.
Třeba to fakt bila plodovka.Jen co když si dám ted vložků a neodteče nic?
a gismče moc přeji vydrž,ono to určo přide.
jen nesmíš na to pořád myslet.
Jinak se zblázniš moja.
Také sem si řikala,že rodit budu o něco dřiv a pořád nic nic.skoušela jsem všeho možnýho a nic nezabýralo.Už jsem stoho bila na nervy,tak jsem si řekla,kašlů na to,když to přide,tak to přide.A dívej se je to možná už tady.
Tak hlavně vydrž a buť v klidů.Miminko si sám řekně ,kdy se rozhodně vylez ven..:-) držím moc palečky.. ![]()
Budeme ti držet pěstičky,neboj i kdyby byla na vložce jen kapka tak to poznají! Hodně štěstí
Rychlý a bezproblémový porod ať máš broučka brzy u sebe!!!!
Už je to tady,si si to přece už dlouho přála ne?
neboj jen pár hodin a máš to za sebou
.Druhej bude rychlejší neboj,to zvládneš.Hodně štěstí a at to moc nebolí
![]()
Měla jsem to samé a byla to prosakující plodovka, vem si vložku a jeď
![]()
Plodovka nemusí téct, může i prosakovat…
Já to měla to ráno taky, ale byla to jen plodová zátka, z porodnice mě poslali domů, voda mi praskla až v šest večer
. Ale určo je porod za dveřmi, přeju rychlej porod ![]()
V sobotu odpo jsem byla v porodce s tím, ze budu brzo rodit, odtekala mi plodovka pomalu, poslali me jeste domu, v noci jsem tam jela znova a porodila v nedeli v 15:15
po celou tu dobu mi odtekala plodovka po troskach, tak hodne stesti at mas miminko co nejdriv u sebe a do porodnice jed ![]()
Míša8808 píše:
Já to měla to ráno taky, ale byla to jen plodová zátka, z porodnice mě poslali domů, voda mi praskla až v šest večer. Ale určo je porod za dveřmi, přeju rychlej porod
tiež som to tak mala, po troškách niečo tieklo, ale vraj to bola zátka, poslali ma ešte domov. Nakoniec prišli za 2 dni kontrakcie a vodu mi museli nakoniec pichať ![]()
Do porodnice by som určite šla, buď-alebo
Veľa šťastia ![]()
Evčo
Držím moc palce, nech to máš v čo najvačšej pohode už za sebou.
Barča ![]()