Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
jsem těhotná, dle mého kalendáře to bylo v úterý 7+6, dle UTZ také v úterý 8+3. Bylo vidět, že bije srdíčko. Jelikož moje dr už se o těhotné nestará, byla jsem dnes na kontrole u jiného dr. Na UTZ asi 5 minut hledal, jestli bije srdce a bohužel nenašel.
Jsem poslaná do porodnice, kde prý mají lepší UTZ, aby to potvrdili nebo vyvrátili. Stalo se to některé a nakonec srdíčko bilo? Mám si třeba vyžádat, že týden počkáme? Jsem z toho hodně špatná.
Je to moje druhé těhotenství. Ještě se mám rozhodnou kam jít, doporučoval mi Krči ambulanci nebo Apolinář. Ještě uvažují o Příbrami, kde jsem rodila první dceru.
Moc děkuji za vaše odpovědi a zkušenosti.
Uvidíš v té porodnici, ale pokud ho už doktorka viděla a tam ho nenajdou tak bohužel.
Nechci strašit, ale vypadá to špatně. Samozřejmě je potřeba mít jistotu, proto tě dr. posila ještě jinam. Pokud ani tam srdíčko nenajdou, tak bohuzel. Dávat tomu týden času navíc i po tom jakože kontrolním ultrazvuku, ať už v porodnici nebo jinde, by pro tebe bylo zbytečné trápení, protože když už jednou srdíčko bilo, tak… Přála bych ti ale šťastný konec. A vím, co to je, bohužel jsem si tim taky prošla.
Ano mám…Na UTZ u mé dr. srdíčko neviděla, přesně jak píšeš, poslala mě na lepší ultrazvuk, aby to potvrdili či vyvrátili a bohužel ZT…
Je mi to moc líto, ale pravděpodobnost je malá, ale přesto možné je vše. Přesně vím, jak se cítíš. Já ZT v 8+3tt loni, první těhotenství. Teď jsem podruhé 15tt a mám nervy na pochodu, aby bylo vše ok. Povedlo se nám napoprvé po revizi a 3 MS. Kdyby jsi hledala podporu, tak se ozvy. Držím pěsti, ať je vše v pořádku.